خبرگزاری کار ایران

اکبر نبوی مطرح کرد:

برخی سینما را امری بسیط و ساده تلقی می‌کنند

asdasd
کد خبر : ۶۸۳۵۶۰

اکبر نبوی معتقد است شاید روزگاری تصور بر این بود که سینمای ایران مشکل فیلمنامه دارد اما امروز آنچه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، داستان خوب است.

به گزارش ایلنا، اکبر نبوی با بیان اینکه برگزاری جایزه پژوهش سینمایی سال به چند دلیل اهمیت دارد، گفت: پژوهش بنیاد انجام کارهای رو به تعالی است و در دنیای امروز نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم هیچ کاری بدون پژوهش آغاز خوب و در نهایت نتیجه خوبی به همراه داشته باشد.

عضو شورای سیاستگذاری جایزه پژوهش سینمایی ادامه داد: در سینما مانند بخش‌های دیگر با خلاء جدی موضوع پژوهش روبرو هستیم. سینما موضوع پیش پاافتاده‌ای نیست. گرچه برخی از خانواده سینما و مسئولین سینمایی، سینما را امری بسیط و ساده‌ای تلقی می‌کنند اما سینما در زمره‌ی پدیده‌های مرکب است و این پدیده نیازمند توجه در زمینه‌های مختلف است البته نه صرفا در زمینه‌های سخت‌افزاری، اعتبارات و بودجه‌ها.

وی با بیان اینکه یکی از موضوعات جدی و خطیر امر پژوهش است، اظهار داشت: پژوهش در امر سینما که یک هنر، صنعت و رسانه است باید ازجایگاهی مناسب و متناسب با اهمیت و نقش تاثیرگذار سینما در حوزه ی زیست فردی و جمعی ما، برخوردار باشد. از سوی دیگر از دید من سینما یک نهاد اجتماعی بسیار قدرتمند به شمار می‌آید و یک نهاد اجتماعی، بخواهد یا نخواهد، با مساله پژوهش پیوندی ناگسستنی و پیوسته دارد.

نبوی ادامه داد: در مجموع، سینمای ما نیاز به پژوهش‌های جدی نظری و کاربردی دارد. شاید جایزه پژوهش سینمایی بتواند کاری کند تا امر پژوهش در سینما جدی تلقی شود و بتواند به پژوهشگران این حوزه امید دهد که کارهایشان دیده می‌شود و مورد تشویق قرار می‌گیرند. از نظر من برگزاری جایزه پژوهش سینمایی سال بسیار ضروری است و باید زودتر از این‌ها در سینما بوجود می‌آمد.

نبوی همچنین گفت: شاید روزگاری تصورها بر این بود که سینمای ایران مشکل فیلمنامه دارد اما امروز آنچه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، داستان خوب است. سینمای ما از داستان‌ها و ایده‌های خوب کم بهره است و متاسفانه فقر شدیدی در این زمینه داریم. اگر ایده خوبی باشد و بر مبنای ایده داستان خوبی نوشته شود متناسب با موضوع داستان، پژوهش به میدان می‌آید به ویژه در آثاری که به اصلاح به آنها سینمای اجتماعی می‌گوییم.

وی ادامه داد: اگر در فیلم‌های پلیسی، اکشن، حادثه‌ای و آثار ملودرام امر پژوهش را جدی تلقی نکنیم (که در این گونه ها هم پژوهش لازم و ضروری است) اما در آثار اجتماعی حتما و حتما به پژوهش نیاز داریم. این مهم را آثاری که در این سال‌ها ساخته شده و ضعف مفرط پژوهش در آنها جدی است، بیش از پیش مورد تاکید قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه پژوهش درواقع رکن یک امر جمعی است، گفت: پژوهش یک اتفاق و تصمیم است که رویکردها را سامان می‌دهد و کمک می‌کند تا ذهن منسجمی پیدا کنیم. منطقا دانشجو به دلیل شادابی روحی که دارد می‌تواند در این زمینه موثر باشد البته منظور ما تنها دانشجویان سینما نیست بلکه منظورمان همه دانشگاه‌ها و همه رشته‌های علوم انسانی است که باید به امر پژوهش‌های اجتماعی توجه کنند. دانشجویان رشته‌های فلسفه، ادبیات، تاریخ و روانشناسی هم باید به امر پژوهش و سینما توجه داشته باشند. اگر امر پژوهش درباره سینما را جدی بگیرند در این صورت جایزه پژوهش سینمای توانسته فرایندی مناسب را طراحی کند و دانشکده‌های علوم اجتماعی و  دانشجویان و اساتید را با امر سینما آشنا کند.

دومین دوره جایزه پژوهش سینمایی به دبیری احمد ضابطی جهرمی نیمه دوم آذرماه همزمان با هفته پژوهش برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز