خبرگزاری کار ایران

در نشست عصر کتاب مطرح شد؛

صدرایی خویی: آینده نسخه‌های خطی روشن است

asdasd
کد خبر : ۵۷۴۹۰۷

حجت‌الاسلام خویی در آیین بزرگداشتش گفت: آینده نسخه‌های خطی روشن است و جوانان از تحقیق در این رشته ابا نداشته باشند بلکه باید گنجینه‌ای که از گذشتگان به ما رسیده را احیا کنیم.

به گزارش ایلنا، سیزدهمین دوره عصر کتاب ویژه گرامیداشت حجت‌الاسلام علی صدرایی خویی عصر روز دوشنبه (۴ دی ماه) با حضور حجت‌الاسلام علی صدایی خویی، فهرست نگار و مصحح، مجید غلامی جلیسه، مدیر عامل خانه کتاب، محمدرضا شفیعی کدکنی، سیدمحمد طباطبایی، رئیس کتابخانه محقق طباطبایی، سیداحمد سجادی، مدیرعامل موسسه بصیر، مهدی مهریری، استاد علوم حدیث در سرای کتاب خانه کتاب برگزار شد.

مجید غلامی جلیسه در ابتدای این آیین گفت: یکی از دلایلی که سلسله برنامه‌های عصر کتاب از سه سال پیش در خانه کتاب راه‌اندازی شد پرداختن به افراد، موسسات و مجلاتی بود که در حوزه کتاب و در ژانر مخصوص به خود تاثیرگذار بودند. بزرگانی که پیش از این در برنامه عصر کتاب بزرگداشتی برای آن‌ها برگزار شد هریک سهم به سزایی در حوزه‌های مختلف به خصوص در ارتقای وضعیت کتاب و کتابخوانی داشتند.

وی ادامه داد: بزرگانی در حوزه میراث و نسخه‌های خطی فعالیت داشتند که کارهای ارزشمندی انجام دادند؛ بر همین اساس کتاب «مشاهیر کتاب‌شناسی ایران» در ۲۷ مجلد به فعالیت‌ها و کارهای ارزشمند این بزرگان پرداخته که در آخرین مجلد آن به فعالیت‌ها و آثار آقای زریاب خویی اشاره شده است.

جلیسه در پایان گفت: امروز این افتخار را داریم که به مردی از دیار خوی و خدماتی که در حوزه میراث و نسخ خطی انجام داده، بپردازیم. آقای خویی از تاثیرگذار‌ترین فهرست نگاران معاصر هستند و فعالیت‌های ایشان در حوزه میراث اسلام و حدیث شیعه جریان‌ساز و تحول‌خواهانه بوده و بخش قابل‌توجهی از معرفی و اصلاح میراث شیعه را مدیون زحمات شبانه‌روزی حجت‌الاسلام صدرایی خویی هستیم.

در ادامه، سیدمحمد طباطبایی با بیان اینکه از برگزاری بزرگداشت حجت‌الاسلام صدرایی خویی قلبا خوشحال شدم، گفت: تهیه فهرست‌نگاری مجلس شورای اسلامی جزو آثار فاخر جناب آقای خویی است که نه فقط در مدیریت و سرپرستی این آثار تلاش زیادی به خرج دادند بلکه سعی کردند این آثار به زیبا‌ترین شکل ممکن منتشر شوند.

وی با بیان اینکه نگاه استاد خویی به نسخ خطی یک نگاه ارزشی است، گفت: صدرایی خویی بسیار به روز هستند و با ابزار پژوهشی آشنایی دارند.

طباطبایی به جنبه اخلاقی صدرایی خویی اشاره کرد و گفت: علم باید در کنار اخلاق و عمل قرار بگیرد؛ علم فضیلت و حسن است اما وقتی در کنار اخلاق قرار می‌گیرد جلوه گر و نمایان می‌شود. استاد خویی بسیاری از جوانان را برای حضور در این عرصه تشویق و با جان و دل به آن‌ها کمک کرده است. نقطه مشترک همه کسانی که استاد خویی را می‌شناسند تواضع ایشان است که روی آن اتفاق نظر دارند.

صدرایی خویی الگویی برای پژوهش است

سیداحمد سجادی از دیگر سخنرانان این آیین گفت: مراسم امروز تجلیل از مقام پژوهشگران حوزه کتاب است. وقتی شنیدم تجیل از مقام شامخ علم و فرهنگ و کتاب است خوشحال شدم. علاوه بر اینکه از صدرایی به عنوان یک مرد خلاق، مجاهد، سخت کوش یاد می‌کنیم باید به پیشینه‌ای که از آن طریق به این ویژگی‌ها رسیدند هم اشاره کنیم. آقای صدرایی خویی الگویی برای پژوهش است. ایشان را نباید تنها در قالب کتاب و پژوهش ببینیم بلکه صدرایی مرد میدان‌های سخت، میدان‌های نبرد و سخت کوشی و مبارزه است.

وی ادامه داد: به نظر من صدرایی خویی سرآمد است. ایشان اخلاص و سخت کوشی و توانمندی را از دوران دفاع مقدس به یادگار گرفته‌اند و توانستند به خوبی آن‌ها را در حوزه دین خرج کنند. ایشان در دوران دفاع مقدس حضوری فعال داشتند و دوبار مجروح شدند به طوری که چند ماه در بیمارستان ماندند. ایشان حتی در عملیات کربلای۵ هم حضور داشتند. صدرایی علاوه بر اینکه در عرصه کتاب تلاشگر بود در دوران دفاع مقدس هم تلاش گر بود و اخلاق وزینش را از آنجا به یادگار گرفته است.

سجادی در پایان گفت: امروز افتخار ما این است که در قالب کتاب و اندیشه کسی را معرفی کنیم که مرد میدان‌های سخت، مرد مبارزه و سخت کوشی است. امروز وظیفه این مرد میدان مبارزه در عرصه فرهنگ و کتاب است و متناسب با زمان روزگار خود مجاهدت و سخت کوشی می‌کند.

صدرایی خویی بسیار بی‌تکلف، افتاده و فروتن است

مهدی مهریزی نیز در این نشست گفت: سابقه آشنایی ما با جناب آقای صدرایی خویی به بیست و یک سال پیش و به سال ۱۳۷۵ برمی گردد. صدرایی خویی با دوستانش کار فهرست نگاری مجلس را انجام می‌داد.

مهریزی به ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی صدرایی خویی اشاره کرد و گفت: اولین نکته در اخلاق ایشان؛ دست و دل بازی علمی است. ویژگی دوم ایشان؛ احترام به بزرگان بود که در آن بسیار پیشتاز بودند. علم را باید در مظهر عالم تکریم کرد. اگر همایش و بزرگداشتی بوده شرکت می‌کردند و با علمای آن شهر ارتباط برقرار می‌کردند. همچنین، ایشان فردی بسیار بی‌تکلف، افتاده و فروتن است و توجه زیادی به نیازمندان می‌کردند.

در پایان این آیین حجت‌الاسلام صدرایی خویی گفت: امیدوارم این خدمات فرصتی برای جریان علم و اندیشه در این سرزمین شود و جوانان ما علم و اندیشه را قدردان باشند؛ علم و اندیشه ارزشمند است و این مراسم بهانه‌ای برای تقدیر از علم و اندیشه است.

صدرایی خویی ادامه داد: وقتی یارانه وارد شد به همه توصیه کردم از آن استفاده کنند و بعد از آن حتی یک صفحه هم ننوشتم. من تاسفم می‌خورم وقتی می‌بینم در کلاس‌های درس همچنان از کاغذ برای نوشتن استفاده می‌کنند؛ دوران کاغذ گذشته است و باید از ابزارهای نوین استفاده کرد.

وی به عوامل موفقیتش در علم و پژوهش اشاره کرد و گفت: خدای تعالی به من دوستان خوبی عطا کرد که تمام موفقیت‌های فردی، شخصی و اجتماعی خودم را مدیون آن‌ها هستم. تحقیق و پژوهش سختی‌های فراوانی دارد و در این راه همراهی همسرم به من کمک زیادی کرد. برای موفقیت در هر کاری نظم را به جوانان پیشنهاد می‌کنم؛ نظم معجزه‌آسا است.

صدرایی خویی در پایان گفت: آینده نسخه‌های خطی روشن است و جوانان از تحقیق در این رشته ابا نداشته باشند بلکه باید گنجینه‌ای که از گذشتگان به ما رسیده را احیا کنیم. سی سال گذشته فهرست‌نگاری نسخ خطی مورد توجه نبوده اما اکنون اینگونه نیست

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز