خبرگزاری کار ایران

صالحی‌امیری در تبریز:

زبان هنر نیرومندتر از زبان سیاست است

asdasd
کد خبر : ۴۸۶۹۰۰

وزیر ارشاد گفت: زبان هنر نیرومندتر از زبان سیاست است و در جهان رنج و خشونت بهتر می‌توانیم بر پایه هنر با جهان تعامل کنیم.

به گزارش ایلنا، سیدرضا صالحی امیری امروز در اختتامیه جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری در دانشگاه هنر اسلامی تبریز افزود: مهمانان خارجی که در این مراسم حضور دارند، توجه داشته باشند که آذربایجان بخش بزرگی از حوزه تمدن و فرهنگ ایران زمین است.

وی ادامه داد: این خطه، سرزمین رمزها و رازهاست. آذربایجان و تبریز مانند نگین درخشانی است که بر سپهر انگشتر ایران زمین می‌درخشد و همه جغرافیای ایران از این درخشش نور و حرارت می‌گیرد.

صالحی امیری اظهار کرد: این تمدن بیش از ۳ هزار سال قدمت دارد و زبان آذری یکی از اصیل‌ترین زبان‌های این جغرافیا و منطقه بزرگ فارسی‌زبانان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اینکه سومین جشنواره بین‌المللی خلاقیت در این جغرافیا برگزار می‌شود، جای بسی خرسندی است و از عوامل برگزاری این جشنواره تقدیر می‌کنم.

وی ادامه داد: آذربایجان از تمدن‌های کهن این سرزمین است و آثار هنری فراوانی همچون جام سولدوز از این جغرافیا به‌دست آمده که بیانگر آشنایی و دانش کهن‌سال این خطه با فرهنگ و هنر است.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه تبریز در هنر صاحب مکتبی با ویژگی‌های منتسب به خود است، اظهار کرد: مکتب تبریز تالیفی از مکاتب پیشین است و مکتب نگارگری تبریز بر پایه دستاوردهای هنری نگارگری شیراز، ترکمان و هرات شکل گرفت اما باید توجه کرد که مکتب نگارگری تبریز تقلیدی از مکاتب پیشین نبوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: برای اولین بار در ایران مصورسازی کتب به شکل کارگاهی در مجموعه ربع رشیدی تبریز انجام شد و دو سال قبل وقف‌نامه این مجموعه میراث ناملموس این سرزمین در یونسکو به ثبت رسید.

وی گفت: مکتب تبریز برآیند دو فرهنگ هنری در قالب گفت‌وگوی درونی و بیرونی است که گفت‌وگوی درونی حاصل تعامل با مکتب‌های پیش از خود و گفت‌وگوی بیرونی مکتب تبریز با مناطق و کشورهای همجوار مثل هنر چین، هند و ترکیه بوده است.

صالحی‌امیری ادامه داد: در جهان سرشار از کینه و نفرت امروز، مکتب تبریز می‌تواند نقش تاریخی خود را درخصوص تعامل و همزیستی مسالمت‌آمیز با مناطق همجوار ایفا کند.

عضو کابینه تدبیر و امید  اضافه کرد: زبان هنر نیرومندتر از زبان سیاست است و در جهان رنج و خشونت بهتر می‌توانیم بر پایه هنر با جهان تعامل کنیم. تبریز به‌دلیل شرایط جغرافیایی و فرهنگ‌های ریشه‌دار آن باید به قطب دیپلماسی فرهنگی تبدیل شود و این جشنواره می‌تواند مقدمه این امر را فراهم کند.

وی با بیان اینکه هویت فرهنگی تبریز باید بازیابی و صیقل داده شود، گفت: این خواسته جز از راه ارج نهادن و قدر دانستن مفاخر استادان مکتب تبریز میسر نیست.

صالحی امیری تاکید کرد: مکتب تبریز زمانی دوباره شکوفا می‌شود که قدر تلاش و کوشش استادکاران را بدانیم و اجاره ندهیم میراث فرهنگی، هنری و تمدنی این سرزمین زیر طوفان مدرنیته پنهان شود.

وی تاکید کرد: بازسازی و نوسازی مکتب هنری تبریز مترادف با بازسازی و نوسازی مکتب ملی ماست. از همه مهمانان خارجی و هنرمندان خلاق که با خلاقیت اثر زیبای خود روح جدید به هنر دادند، تشکر می‌کنم.

سومین جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری هنرهای اسلامی و صنایع‌دستی با حضور اساتید، هنرمندان و صاحب‌نظران فرهنگی ۳۳ کشور اسلامی در تبریز در حال برگزاری است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز