بخش تجلی اراده ملی نیز به کار خود پایان داد؛
از آرزوی آزادی سربازان ایرانی تا امیدواری برای مشاهده دولت فرهنگی

تهیه کننده «شیار۱۴۳» آرزو کرد تا سربازان ایرانی در بند جیش العدل آزاد شوند / ایوبی؛ خبرنگاران را دوستداران واقعی سینما دانست / شیار ۱۴۳ و چ بیشترین جوایز بخش تجلی اراده ملی را از آن خود کردند.
ایلنا: مراسم اختتامیه بخش تجلی ارادهی ملی سی و دومین دورهی جشنواره فیلم فجر جمعه شب(۹ اسفند) در تالار ایوان شمس درحالی برگزار شد که حواشی آن کمتر از بخش اختتامیه اصلی بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا رضاداد(دبیر سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر) سینما را مسالهی ملی دانست و خواستار مشارکت نهادها و سازمانها در تولید فیلمهای سال آینده شد و افزود: از سالهای گذشته این امید وجود داشت که این بخش گزارش کار همه نهادها و سازمانهایی باشد که در طول سال در فیلمهای سینمایی مشارکت کرده و از ظرفیتهای سینما برای پیشبرد اولویتها و اهداف کشور استفاده میکنند. سینما ظرفیت وسیعی دارد که هر چقدر از آن بیشتر استفاده کنیم؛ میتوانیم در جهت اهداف انقلاب گام برداریم.
وی با اشاره به نمایش فیلمها در استانهای مختلف افزود: امسال در ۳۱ استان نمایش فیلم داشتیم و این کار بزرگی بود که به همت مدیریت استانها در بخشهای مختلف این کار سامان یافت. همچنین اختتامیههای متعدد در ۲۲ استان آیین پایانی این بخش را قدری به تاخیر انداخت.
رضاداد با بیان این موضوع که اختتامیه تجلی ارادهی ملی؛ آخرین آیین جشنواره است، یادآور شد: ما در هفتهی آینده با آیین تقدیر و تشکر از هیات انتخاب و داوری؛ پروندهی جشنواره سی و دوم را میبندیم و از هفته بعداز آن، شورای سیاستگذاری جشنواره تعیین میشود.
دبیر جشنواره فیلم فجر با تشکر از سازمانها و نهادهایی که در بخش تجلی اراده ملی جشنواره امسال حضور داشتند، گفت: همکاری دوستان عزیز باعثشد که ما بتوانیم در هر دو بخش جشنواره(اصلی و هم تجلی اراده ملی) علیرغم اینکه کار ما در موزره سینما زیادتر شد، اما به آرامش هر دو بخش کمک کرد. امسال سال تغییر و تحول دولت است؛ شاید نمیشد انتظار این مشارکت را داشت.
دبیر جشنواره فیلم فجر اظهار امیدواری کرد: آیین تجلی اراده ملی آیینی باشد که سازمانها در تولید فیلمها مشارکت داشته باشند و شاهد حمایت سازمانها در این بخش باشیم.
وی یادآورشد: سینما مساله ملی است و باید دست به دست هم دهیم و آن وقت سینمای رو به پیشرفت خواهیم داشت. امیدوارم برنامهریزی در این بخش از ابتدای سال آتی به گونهای باشد که آیین نامه مشخص و جداگانهای برای این بخش تدوین شود.
در ادامه این مراسم ناصر باکیده(مدیر بخش اراده تجلی ملی) نیز گفت: امسال ۲۴ نهاد در بخش تجلی اراده ملی با ۱۲۰ داور در قالب ۲۴ گروه داوری فیلمهای سودای سیمرغ و بخش فیلمهای اول را دیدند. همین امر نشان میدهد که بخش تجلی اراده ملی میتواند نقطه طلایی اتصال بین حوزه سینما و سازمانهای مختلف باشد.
برگزیدگان و نمایندگان سازمانها و نهادها چه گفتند؟
حبیب الهیاری(مدیر تولید و داور انجمن مدیران تولید) از ایوبی تقاضا کرد که برای پاسداشت زحمات مدیران تولید به عنوان زحمتکشترین قشر سینما جایزهای در بخش اصلی جشنواره اختصاص پیدا کند.
ابوذر پورمحمدی(تهیه کننده شیار۱۴۳) که فیلمش هفت جایزه را از آن خود کرده بود؛ گفت: من امشب بیشتر از این خوشحالم که پیکر شهید یونس صبری یکی از شهدای دفاع مقدس به کشور بازگشته است و مادر وی امروز خوشحال است.
وی با اشاره به اسارت تعدادی از سربازان نیروی انتظامی در دست نیروهای جیش العدل گفت: امیدوارم این سربازان زودتر آزاد شوند و چشم مادران آنها به دیدن آنها روشن شود.
رئیس سازمان بسیج زنان با اشاره به فیلم شیار ۱۴۳ گفت: این فیلم قطرهای از زندگانی دریای مادران شهید است و ما امروز بیش از ۷۰۰۰ زن شهید داریم که امیدواریم هنرمندان به آنها توجه کنند.
نماینده وزارت دفاع نیز گفت: نباید فراموش کنیم که صلح امروز را مدیون شهدا و تلاشگران عرصه صنایع دفاعی هستیم. امروز هنر در بحثامنیت ملی و دفاعی بسیار مهم است و سال آینده همایش قدرت ملی در آیینه هنر برگزار میکنیم.
ملاوردی(معاون امور زنان ریاست جمهوری) نیز با تشکر از هنرمندان گفت: امیدوارم در دوره جدید به جای فرهنگ دولتی شاهد دولت فرهنگی باشیم و در این میان نقش زنان آنگونه که هستند دیده شود و به تصویر درآید.
حاج بابائیان(نماینده قوه قضاییه) نیز گفت: قوه قضاییه در راستای تقویت جایگاه خانواده و حمایت از کودکان از هنرمندان دعوت میکند تا سوژههایی را که در این سازمان وجود دارد برای ساخت فیلمهای خود استفاده کنند زیرا قوه قضاییه میتواند سوژههای بسیاری درباره خانواده و کودکان در اختیار فیلمسازان قرار دهد و امیدواریم با ساخت فیلمهای خوب به ایجاد فضای سالم توام با اعتماد همگانی و امنیت حقوقی و قضایی کمک کنیم.
حاشیهها:
مراسم با ۴۰ دقیقه تاخیر آغاز شد و سالن ایوان شمس تکمیل نشد.
احسان کرمی که اجرای برنامه را برعهده داشت؛ علاوه بر اجرای برنامه؛ دو قطعه ترانه درکنار سامان احتشامی که نوازندگی پیانو را برعهده داشت؛ خواند و اجرا کرد که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
نماهنگی به کارگردنی مجید توکلی و با حضور جمع زیادی از هنرمندان سینمای ایران به نمایش درآمد.
حجت الله ایوبی(رئیس سازمان سینمایی) بعداز پایان سخنانش دوباره به پشت تریبون برگشت و گفت: باید از همه اهالی رسانه به خصوص خبرنگاران سینمایی تشکر کنم که در طول جشنواره تلاش زیادی کردند زیرا آنها دوستداران واقعی سینما هستند.
نماینده سازمان غذا و دارو به طنز گفت: دوست داشتیم تا در فیلم شیار ۱۴۳ نمایی از دارو وجود داشت تا بتوانیم جایزه را به این فیلم بدهیم.
علی معلم و امیر قادری که به عنوان داور سازمان آب و فاضلاب حضور داشتند؛ جایزه این سازمان را به ابراهیم حاتمی کیا کارگردان فیلم «چ» و احمدرضا درویش کارگردان فیلم «رستاخیز» اهدا کردند.
فیلم سینمایی «شیار ۱۴۳» هفت جایزه و فیلم «چ» نیز شش جایزه را در بخش تجلی اراده ملی از آن خود کردند.
نرگس آبیار علی رغم آنکه بیش از هفت بار به روی سن آمد اما سخنی نگفت.
شوخیهای احسان کرمی(مجری برنامه) نیز با آبیار و جوایزی که وی میگرفت؛ فضای خوبی را به وجود آورده بود و کرمی از آبیار میخواست که زیاد از سن دور نشود.
کارگردانی مراسم را بیژن میرباقری بر عهده داشت.
در این مراسم علاوه بر برگزیدگان و مدیران سازمان سینمایی و نمایندگان ۲۴ نهاد مشارکت کننده افرادی همچون ناصر باکیده، ابراهیم داروغهزاده، محمدمهدی عسگرپور، محسن محسنی نسب، منوچهر شاهسواری، ابوالحسن داوودی، مجید میرفخرایی، حسن آقاکریمی، سیدهادی منبتی، محمدرضا جعفری جلوه، بهروز افخمی، رضا میرکریمی، مریلا زارعی، هومن سیدی، رویا نونهالی و جواد عزتی حضور داشتند.