خبرگزاری کار ایران

قاسمی در نشست خبری:

باوجود ثبت اینستکس موفقیت چندانی از اروپایی‌ها ندیدیم/ پیگیری مفاد بیانیه رهبری در کمیته‌ای در وزارت خارجه/ نمی‌توانیم به جای دیگران تعهد بدهیم

asdasd
کد خبر : ۷۲۹۴۹۴

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: علیرغم ثبت اینستکس موفقیت چندانی از اروپایی‌ها ندیده‌ام. البته اعلام کار اینستکس آغاز راه است و کار با کندی‌هایی روبه‌رو است. خواست ما از اروپا، اجرایی شدن این سازوکار است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، بهرام قاسمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، با محکومیت حادثه تروریستی استان سیستان و بلوچستان گفت: یاد و خاطره شهدای مرزداران کشورمان را گرامی می‌داریم و برای خانواده آنها آرزوی صبر دارم و امیدوارم که شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

علیرغم ثبت اینستکس موفقیت چندانی از اروپایی‌ها ندیده‌ام

وی درباره درخواست کشورهای اروپایی برای رایزنی درخصوص مسائل موشکی و تاثیرگذاری این مسئله بر اینستکس اظهار داشت: فشارهای آمریکا ادامه دارد و به دلایل مختلف، مخالف ادامه روابط و همکاری‌های ایران و اروپا هستند. تصورم این است که کارشکنی‌ها و جاه‌طلبی‌های خود را در این باره ادامه می‌دهند.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه با بیان اینکه اراده اروپا تداوم همکاری با ایران است، تصریح کرد: علیرغم ثبت اینستکس موفقیت چندانی از اروپایی‌ها ندیده‌ام. البته اعلام کار اینستکس آغاز راه است و کار با کندی‌هایی روبه‌رو است. خواست ما از اروپا، اجرایی شدن این سازوکار است.

رایزنی‌های خود را با اروپایی‌ها ادامه می‌دهیم

قاسمی با بیان اینکه در روزهای آینده به صورت فشرده مذاکرات کارشناسی که متشکل از وزارت امور خارجه و سایر دستگاه‌های اقتصادی است، رایزنی‌های خود را با اروپایی‌ها ادامه می‌دهیم، خاطرنشان کرد: امیدوارم روند تسریع پیدا کند زیرا با گذشت زمان نمی‌توان این انتظار را داشت که خواست خود در مورد ایران اجرا شود و به آنها هم اعلام کردیم صبر دولت و ملت ایران حدی دارد.

وی درباره رویکرد ایران نسبت به رفتارهای پاکستان ابراز داشت: پس از حادثه تلخ سیستان و بلوچستان، اقدامات اولیه لازم چه در اسلام‌آباد و چه در تهران و حتی در تماس تلفنی وزیر امور خارجه پاکستان با آقای ظریف صورت گرفته است. در تماس تلفنی هم، وزیر امور خارجه پاکستان این حادثه را محکوم کردند و در مورد همکاری‌ها صحبت شد. این مسئله دنبال می‌شود.

اجرای مفاد بیانیه رهبری در کمیته‌ای در وزارت خارجه در حال پیگیری است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه برای ایران قابل تحمل نیست که دولت و ارتش پاکستان نتواند در مقابل این نوع شرارت‌ها و اقدامات تروریستی در درون خاک خود علیه ایران جلوگیری کند، بیان کرد: امیدواریم این ماجرا بتواند به شکل مقتضی و با یک اراده بیشتر و تصمیم جدی‌تر در اسلام‌آباد حل و فصل شود و ما شاهد افزایش این نوع تنش‌ها در مرزهای شرقی خود نباشیم.

قاسمی ادامه داد: من در مورد پیوستن پاکستان علیه ائتلاف‌های در منطقه صحبت نمی‌کنم. علاقه‌مندی ما این است که مرزهای ما با پاکستان، مرزهای دوستی باشد ولی این نوع اقدامات، با داشتن مرزهای دوستی و صلح مغایرت دارد. امیدواریم دولت پاکستان بر این روایت تلخ نقطه پایان بگذارد و ما شاهد این نوع وقایع نباشیم.

وی درباره رویکرد وزارت امور خارجه نسبت به بیانیه گام دوم رهبری هم یادآور شد: در حدود ۱۵ توصیه در سیاست‌های جدیدی که از سوی رهبر انقلاب اعلام شد و گام دوم نامیده شد، در مورد سیاست خارجی مطرح شده است. تصور می‌کنم بخش عمده‌ای از آنها درگذشته در حال اجرا است ولی باید با جدیت بیشتر و نگاه دقیق‌تری این موارد پیگیری شود. این مسئله در یک کمیته‌ای در حال مطالعه و پیگیری است.

FATF ارتباطی به سازوکار مالی اتحادیه اروپا ندارد

این دیپلمات ارشد کشورمان درباره تاخیر در پیوستن ایران به FATF و تاثیر این مسئله بر سازوکار مالی اتحادیه اروپا عنوان کرد: انتقاد ما به کشورهای اروپایی درباره سازوکار مالی پابرجا است. بحث FATF ارتباطی به این سازوکار ندارد. این کشوری نیست که شرط پذیر باشد و FATF هم یک شرط از سوی اروپایی‌ها مطرح نشده بلکه یک توصیه است.

قاسمی افزود: آنچه از سوی اروپایی‌ها درباره اینستکس مطرح شده، یک بخش کوچکی از تعهدات اروپایی‌ها است و باید تعهدات دیگر اجرایی شوند. ما ناامید نیستیم و امیدواریم ولی نیازمند رایزنی‌ و مذاکره بیشتر با آنها هستیم تا بدانند صبر و تحمل ما تا چه اندازه می‌تواند ادامه یابد.

نیازمند آن هستیم برخی از چرخه‌های بین‌المللی خود روان‌تر کنیم

وی با بیان اینکه ما نظرات کارشناسی خود را درباره FATF مانند مجلس و سایر ارگان‌های دیگر اعلام کردیم و تاکید می‌کنیم تصویب لوایح FATF ارتباطی به برجام ندارد ولی تصویب آنها به نفع کشور، اقتصاد کشور و مردم است، گفت: امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت که امروز باید در این باره تصمیم‌گیری کند و به هر دلیلی علیرغم دلسوزی‌ها و تعهدات نتوانسته‌اند به جمع‌بندی برسند، تصمیم درستی داشته باشند و آنچه مصلحت مردم و کشور است، تصویب کنند. نیازمند آن هستیم برخی از چرخه‌های بین‌المللی خود روان‌تر کنیم تا آنچه به دولت مربوط می‌شود، بهتر صورت گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره بی‌میلی چین برای گسترش روابط با ایران اظهار داشت: چین یکی از شرکای ایران بوده و خواهد بود. ما حجم گسترده‌ای از همکاری‌ها را با این کشور داریم. البته این همکاری‌ها میان کشورها می‌تواند به هر دلیلی نارسایی‌ها و گلایه‌هایی وجود داشته باشد ولی امیدواریم روابط ایران و چین در مسیر بهتر و روبه جلویی حرکت کند. لذا شاهدیم هیات‌های زیادی میان دو کشور تبادل می‌شود تا روابط دو کشور از جمله مسائل اقتصادی را تسهیل کند.

مرکل در مورد ایران اشتباه کرده است

قاسمی با اشاره به سفر رئیس مجلس به پکن تصریح کرد: سفر آقای لاریجانی به پکن که در صدر یک هیات عالی پارلمانی، سیاسی و اقتصادی است می‌تواند کمک زیادی به افزایش همکاری‌ها بکند.

وی درباره اظهارت آنگلا مرکل درکنفرانس امنیتی مونیخ مبنی بر حمایت از برجام و ضرورت مهار ایران در منطقه خاطرنشان کرد: نقش ایران در منطقه مشخص است و خانم مرکل اشتباه کرده است. همگان از نقش ثبات‌بخش و امنیت‌بخش ایران در منطقه آگاه هستند.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه ادامه داد: این نگاه‌ها، نگاه رژیم صیهونیستی و هیات حاکمه ایالات متحده است. من تصور می‌کنم در درون آلمان افراد زیادی هستند که بر نقش ایران در مبارزه با تروریسم آگاه هستند. این اقدامات چیزی نیست که پنهان بماند. این مسئله برای خانم مرکل پنهان نیست. من این اظهارات را جدی نمی‌دانم و فکر می‌کنم که برای ایشان یک سوتفاهم ایجاد شده است.

اروپایی‌ها ببینند آمریکا می‌خواهد جهان را به کدامین سمت بکشاند

قاسمی درباره خواست ایران از اروپا براساس سخنرانی ظریف در مونیخ ابراز داشت: نقش ایران در منطقه مثبت، سازنده و پویا در ایجاد ثبات و امنیت و مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و جنایات سازمان‌یافته است. در بحث برجام بنا به شهادت آژانس، ایران تعهدات خود را به خوبی انجام داده است. کشوری که مسئولانه و متعهدانه در جامعه بین‌الملل نقش خود را ایفا کرده، انتظارش از دیگرانی که می‌خواهند ایران در برجام بماند، می‌خواهد به اندازه کافی از درایت، شجاعت و فهم شرایط برخوردار باشد و ببینند آمریکا می‌خواهد جهان را به کدامین سمت بکشاند.

وی با بیان اینکه اروپایی‌ها که بارها به ما گفته‌اند مخالفت سیاست یکجانبه‌گرایانه آمریکا هستند، وظیفه و نقش تاریخی خود را به درستی ایفا کنند، عنوان کرد: ما احساس می‌کنیم اروپا علیرغم شعارهایی که می‌دهد، در عمل نتوانسته آنها را در مرحله عمل و اجرا دنبال کند و لذا این گلایه‌مندی و انتقاد به اروپا وارد است که باید تلاش بیشتری در این عرصه بکند و هزینه‌های بیشتری برای مقابله با این یکجانبه‌گرایی بپردازد زیرا این اقدامات فعلا قادر نیست هزینه امنیت جهانی را پرداخت کند.

جزئیات سفر وزیر خارجه هند به ایران

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر کوتاه وزیر امور خارجه هند به تهران و همکاری‌های دو کشور علیه پاکستان هم یادآور شد: روابط ایران با کشورهای منطقه، روابط مستقلی است. روابط ایران با هند بسیار دیرینه‌ای است و همکاری‌های خوبی با این کشور داریم. هند کشور مهمی در عرصه جهانی است و ارتباطات معنوی و مردمی خوبی میان دو ملت وجود دارد. این رایزنی‌ها و تماس‌ها را از گذشته داشته‌ایم و احتمالا با توجه به نوع همکاری‌های جدیدی که داریم و بحث چابهار، تلاش‌ها و رایزنی‌های بیشتری برای افزایش همکاری‌ها و ارتقای مناسبات خواهیم داشت.

قاسمی افزود: تروریسم پدیده شوم دامن‌گیری است که مقابله با آن، نیازمند اجماع جهانی و همکاری‌ همه‌جانبه کشورها است و این مسئله می‌تواند میان تهران و دهلی‌نو مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

اینکه گفته شده ایران تعهدی در مورد یمن داده، حرف اشتباهی است

وی درباره ادعای وزیر امور خارجه بریتانیا درخصوص رایزنی‌ و توافق تهران و لندن در مورد یمن بیان کرد: حرف و سخن گاهی با عمل و واقعیت همخوانی ندارد. یک فشار ناعادلانه در جهت ایران‌هراسی و فشار بر جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. کانون‌های این فشار هم بر همگان واضح است. آنچه آقای هانت در مورد یمن مطرح کرده است، یک سخن اشتباه بود. آنچه مطرح شده مبنی بر اینکه ایران تعهدی در مورد یمن داده، حرف اشتباهی است.

مخاطب حرف‌های وزیر خارجه بریتانیا ایران نیست

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه ایران با همه کشورها به دلیل فجایع انسانی که در یمن رخ داده است، صحبت کرده است، گفت: چندین دور با کشورهای اروپایی در ماه‌های گذشته گفت‌وگو داشتیم. تلاش ما این است که فضایی برای توقف حملات ائتلاف متجاوز صورت بگیرد و شرایط برای آتش‌بس و ارسال کمک‌های بشردوستانه فراهم شود تا فضا برای گفت‌وگوهای یمنی یمنی مهیا شود.

قاسمی اضافه کرد: این تلاش‌ها به نشست استکهلم منتهی شد. فکر می‌کنم سخن وزیر امور خارجه بریتانیا احتمالا به تعهد برخی از گروه‌ها در این نشست برمی‌گردد که مخاطبش ایران نیست. ایران به جای دیگران نمی‌تواند تعهدی بدهد.

همسایگان متوجه طراحی‌های شیطنت‌آمیز برای تحت تاثیر قرار دادن روابط‌شان با تهران باشند

وی درباره اعزام هیات پاکستانی به تهران در پی رایزنی روز گذشته وزرای امور خارجه دو کشور اظهار داشت: تماس‌های دو کشور از کانال‌های مختلف آغاز شده است. مقامات مختلف پاکستانی با سفارت ایران صحبت‌هایی انجام داده و پیشنهاداتی را ارائه داده‌اند و منتظر نهایی شدن این پیشنهادات و آمد و شدها هستیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر ولیعهد عربستان به اسلام‌آباد تصریح کرد: روابط خارجی کشورها به خودشان مربوط است و نمی‌توانیم در امور داخلی کشورها توصیه و دخالتی داشته باشیم ولی فکر می‌کنیم دوستان و همسایگان ما باید متوجه طراحی‌های شیطنت‌آمیز و مخرب برخی از کانون‌های معاند برای تحت تاثیر قرار دادن روابط‌شان با تهران باشند.

کشورهای زیادی متقاضی حضور در روند آستانه بودند

قاسمی درباره پیوستن لبنان و عراق به روند آستانه خاطرنشان کرد: تصمیم‌گیری برای پیوستن کشورهای جدید به عنوان ناظر – نه عضو – در روند آستانه از گذشته وجود داشته است. کشورهای زیادی بعد از آنکه این روند را موفق و رو به رشد دیدند، متقاضی حضور در این روند بودند که به دلایلی این مسئله میسر نشد. ایران، ترکیه و روسیه باید میان خود توافق کنند که اعضای جدیدی به عنوان ناظر در این فرایند حاضر شوند.

وی ادامه داد: مواضع سه کشور در مورد افزودن برخی از کشورها به ویژه کشورهای همسایه سوریه نگاه مثبتی است و می‌تواند این نگاه به مرحله اجرا و عمل برسد ولی ملاک، تفاهم سه کشور ضامن صلح است.

رایزنی کشورها برای افزوده شدن به ساز و کار اینستکس

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره افزوده شدن هند به سازوکار اینستکس ابراز داشت: سازوکار مالی اتحادیه هرچند بعد از ۹ ماه متولد شده است، ولی دیر متولد شده است و این انتقاد به اروپا وارد است که مدعی بود در زمان کمتری این کار را انجام می‌دهد. ولی بحث اصلی این است که مذاکرات کارشناسی دقیقی برای چگونگی اجرایی شدن این سازوکار مبادلات در حال انجام است.

قاسمی افزود: این بحث از گذشته بوده است که این سازوکار با اقلام مشخص و در میان کشورهای مشخصی آغاز می‌شود ولی با گذشت زمان، این امکان و شرایط مهیا است تا دیگر کشورها هم از این سازوکار استفاده کنند. برخی از کشورها با اروپایی‌ها در این مورد صحبت کرده و اعلام آمادگی کرده‌اند از این مکانیزم در روابط‌شان با ایران استفاده کنند. هند می‌تواند یکی از این کشورها باشد.

فکر نمی‌کنم خبر جاسوسی یک افسر اطلاعاتی آمریکا برای ایران درست باشد

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه واکنش ایران نسبت به ادعای برخی از رسانه‌های امریکایی مبنی بر جاسوسی یک افسر اطلاعاتی نیروی هوایی امریکا برای ایران بیان کرد: این خبرهای ایران‌هراسانه در رسانه‌های آمریکایی و برخی رسانه‌های دیگر وجود دارد. من چنین اطلاعی ندارم و فکر می‌کنم خبر درستی هم نباشد. این یک فضاسازی است و شاید یک اتهام و ادعایی است که FBI درباره یک شهروند آمریکایی مطرح کرده است. ما چنین اطلاعی را نداریم و قرائنی هم در این باره وجود ندارد. من به این خبر برای ایجاد فضای منفی علیه ایران و ایجاد ایران‌هراسی نگاه می‌کنم.

خبرنگاری پرسید که با توجه به سخنرانی مقامات آمریکایی در ورشو و مونیخ،‌ آیا خطر جنگ میان ایران و آمریکا جدی است؟ که سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد: ما برای هر وضعیتی با توجه به سیاست‌های خصمانه امریکا و رژیم صیهونیستی آمادگی داریم ولی این سخنان بی‌ربط و نادرست را جنگ روانی شدیدی علیه ایران و برای تحت فشار قرار دادن کشورمان برای برخی سازش‌ها می‌دانیم.

قاسمی اضافه کرد: ایران از چنان قدرتی در صحنه منطقه‌ای و جهانی برخودار است که اگر عقل، خرد و درایتی وجود داشته باشد، کسی به خود اجازه نمی‌دهد که به این رویاهای خام و ناپخته فکر کند.

با آغاز بازسازی سوریه، بخش‌های مختلف ایران در این حوزه فعال خواهند شد

وی درباره اقدامات معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه در پیشبرد دیپلماسی اقتصادی یادآور شد: این معاونت براساس تجارت پیشین و شرایط موجود، ایجاد شده است و باید یکسالگی آن را شاهد باشیم. این معاونت اقدامات زیادی را چه به کمک‌ سفارتخانه‌ها و چه در همکاری مستمر با سایر دستگاه‌ها و ارگان‌های دیگر انجام می‌دهد. فکر می‌کنم به دلایل خاص تحریم و شرایط ایجاد شده، مجبوریم از برخی ابعاد تبلیغی اقدامات انجام شده بکاهیم زیرا همکاری‌های ما با کشورها دشمنانی دارد. بیشتر عمل کرده‌ایم و کمتر حرف‌ زده‌ایم. همکاران معاونت اقدامات و گام‌های زیادی برداشته‌اند.

این دیپلمات ارشد کشورمان در واکنش به اظهارات خبرنگاری مبنی بر اینکه در سوریه و عراق حتی یک رایزن اقتصادی ندارد پس عملکرد اقتصادی وزارت امور خارجه زیر سوال است، عنوان کرد: این قضاوت یک قضاوت ساده‌انگارانه، آسان‌گیرانه و نادرست است. عراق کشور مستقلی است که خودش تعیین می‌کند با چه کشوری همکاری کند یا نکند. این عراق است که خودش انتخاب می‌کند چقدر با ترکیه – که همسایه خوب ماست – همکاری داشته باشد و چقدر با ایران.

قاسمی ادامه داد: اگر ما رایزن اقتصادی در سفارت ایران در سوریه وجود ندارد، به معنای این نیست که ما نمی‌خواهیم در سوریه نقش اقتصادی داشته باشیم. نقش و محدوده عملکرد رایزن‌ها مشخص است. اخیرا معاون اول رئیس‌جمهور به دمشق رفت. ان‌شاالله با آغاز بازسازی سوریه، بخش‌های مختلف ایران به ویژه بخش خصوصی در این حوزه فعال خواهند شد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز