خبرگزاری کار ایران

برنامه نامزدها برای تعامل با احزاب؛

میرسلیم: بدون نقد هیچ پیشرفتی میسر نمی‌شود

میرسلیم: بدون نقد هیچ پیشرفتی میسر نمی‌شود
کد خبر : ۴۸۵۹۱۳

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید کرد: هیچ دولتی موفق نمی‌شود مگر اینکه انتقاد اقلیت و احزاب و سازمان‌های مردم‌نهاد را بپذیرد. بدون نقد هیچ پیشرفتی میسر نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سید مصطفی آقا میرسلیم در دومین مناظره زنده تلویزیونی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه باتوجه به ضرورت حفظ وحدت ملی و انسجام ملی چه نوع تعاملی را با احزاب و جریانات مختلف مخالف قائل هستید و تاچه اندازه دولت شما از نقد‌پذیری و تضارب آراء در جامعه برخوردار خواهد بود، عنوان کرد: همه دولت‌های بعد از پیروزی انقلاب برای خدمت به کشور کوشش کردند و در حد توان موفقیت‌هایی داشتند.

او افزود: نامزدهایی که امروز تشریف دارند هر یک در چارچوب مسئولیت‌های خود موفقیت‌هایی داشتند بحث ما انتقاد از فعالیت‌ها و پذیرش نقد دیگران است. هیچ دولتی موفق نمی‌شود مگر اینکه انتقاد اقلیت و احزاب و سازمان‌های مردم‌نهاد را بپذیرد. بدون نقد هیچ پیشرفتی میسر نمی‌شود.

این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دولت یازدهم را در زمینه انتقادپذیری ناموفق دانست و گفت: دولت یازدهم در مقابل منتقدانش از صفاتی همچون غیرانسانی، تخریب‌گر، بزدل، به جهنم، عصر حجری، هوچی‌باز، بی‌شناسنامه و بی‌سواد یاد می‌کنند. با گفتن چنین عباراتی منتقد جرات سخن گفتن نخواهد داشت و کشور پیشرفت نمی‌کند.

میرسلیم ادامه داد:  تنها راه آن است که دولت امکان انتقاد سازنده را فراهم کند ما به کرات از طرف حزب به دولت روحانی پیشنهادات دلسوزانه‌ای داده‌آیم و چندین بار به روحانی و جهانگیری مسائل انتقادی را با لحنی دلسوزانه مطرح کردیم که بی‌توجه کنار گذاشته شد. باید پرسید چرا از این پیشنهادات سازنده و دلسوزانه کمه از طرف رسانه‌ها، احزاب، نهادهای مردمی مطرح می‌شود استفاده نمی‌کنند.

او افزود: در زمان دولت خاتمی از طرف دانشگاه امیرکبیر یک پیشنهاد علمی به معاون اول دولت خاتمی، عارف مطرح گردید عارف مساله را بررسی کرده و به یاد دارم برای اولین بار پیشنهاد ما تصویب شد. اگر انتقادها به کار بسته نشود مردم احساس مسئولیت نکرده و در امور کشور مشارکت نمی‌کنند و در پیشرفت کشور خود را سهیم نمی‌دهند من اعتقاد دارم اگر به مساله برسیم باید فضا را برای انتقاد باز کنیم.

روحانی: بروید ببینید چه کسانی امروز به بهانه‌های مختلف احضار می‌شوند،

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در پاسخ به اظهارات سیدمصطفی میرسلیم گفت: ما اگر می‌خواهیم در مسائل سیاسی و اجتماعی به اهداف‌مان برسیم نخست باید افکار مختلف را به رسمیت بشناسیم.

او با بیان اینکه وقتی در کشور ما برخی از افکار به رسمیت شناخته نمی‌شوند و نمی‌گذاریم احزاب عادلانه فعالیت کنند، اظهار داشت: در این انتخابات چه کسانی در فضای مجازی آزادانه عمل می‌کنند و چه کسانی به بهانه‌های مختلف احضار می‌شوند، این گونه می‌خواهیم در جامعه عدالت‌گستری کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر می‌خواهیم به شرایط سیاسی مطلوبی برسیم همه گروه‌ها باید از حقوق مساوی برخودار باشند، تصریح کرد: آیا همه اقوام و اقلیت‌ها از حقوق مساوی برخودار هستند، آیا در کشور ما همه اقوام و اقلیت‌ها دارای حقوق مساوی هستند؟

روحانی افزود: وقتی ما فرمانداری خانم از اهل سنت را منصوب می‌کنیم از دو طرف به ما فشار وارد می‌شود. یک طرف این است که چرا یک خانم را منصوب کردیم و از سوی دیگر چرا اهل سنت را به سمت‌های بالادستی گذاشتیم.

او با بیان اینکه حقوق شهروندی برای انشا نیست، خاطرنشان کرد: حقوق شهروندی برای این است که حساب کنیم که چگونه به حقوق شهروندان عمل می‌شود. ما یک ایران داریم و ایرانی‌ها باید از این حقوق برخودار باشند.

هاشمی‌طبا: بیشترین تخریب‌ها علیه دولت یازدهم است

هاشمی طبا در نقد پاسخ مصطفی میرسلیم گفت: بنده بدون اینکه کوچکترین وابستگی به دولت یازدهم داشته باشم و آقای روحانی را در این چهار سال برای اولین بار همین جا زیارت کردم و تقریبا هیچ کدام از وزرای ایشان را به جز یکی دو مورد ندیدم اما گواهی می‌دهم بیشترین تخریب‌ها علیه این دولت بوده است.

او افزود: دولت نمی‌تواند به بسیاری از پیشنهادات توجه بکند و علت آن بزرگ شدن دولت است که با توجه به مشخص بودن درآمد و هزینه‌کردها باعث بروز مشکلات شده است.

هاشمی طبا ادامه داد: ما همه چیز را برای همگان می‌خواهیم اما با توجه به بودجه و شرایط این ممکن نیست وعده‌هایی که امروز می‌دهیم باید متناسب با بودجه باشد و اگر بخواهیم دو برابر آن هزینه بکنیم در وسط کار می‌مانیم باید همه شرایط را در نظر بگیریم.

او تاکید کرد: اگر بعضی کلماتی که از جانب دولت به کار رفته است را دستاویز قرار دهیم باید در مقابل کلمات که در روزنامه‌ها علیه دولت به کار رفته است را به کار ببریم و تعادل را برقرار بکنیم و دشنام و هرزه‌گویی‌هایی که علیه دولت گفته شده است را ببینیم چند کلمه بوده است و دولت چگونه جواب داده است.

جهانگیری: جلوی تمام قدرت‌هایی که می‌خواستند شبکه‌های اجتماعی را فیلتر کنند ایستادیم

جهانگیری در نقد سخنان میرسلیم گفت: فکر می‌کنم انتقاد یکی از نعمت‌های بزرگی است که خداوند به مسئولان مختلف می‌دهد و هر کس درب انتقاد را ببندد معنایش این است که از یک نعمت بزرگ خود را بی‌بهره کرده است لذا همه مکلف به استقبال از انتقاد سازنده هستیم.

او خاطرنشان کرد: دولت یازدهم در این زمینه کار بزرگی انجام داده است و ما خانه احزاب را احیا کردیم اگر احزاب یکی از مراکزی است که منتقد دولت است ما آن را احیا کردیم.

او با اشاره به سازمان‌های مردم نهاد تصریح کرد: در دولت یازدهم ۸ هزار سازمان مردم نهاد راه افتاد و ما از آزادی مطبوعات استقبال کردیم از فضای مجازی با تمام قدرت دفاع کردیم و جلوی تمام قدرت‌هایی که می‌خواستند شبکه‌های اجتماعی را فیلتر کنند ایستادیم و هزینه آن را پرداختیم. همچنین قانون دسترسی آزاد به اطلاعات که در سال ۸۸ تصویب شده در این دولت اجرایی شد ما به عنوان دولت از هر نقدی استقبال کردیم  اما متاسفانه بخشی از جامعه با دولتی که با رای مردم سر کار آمده مخالفند و ما تمام توان در فضای مجازی علیه آن اقدام می کنند و احدی هم به آنها معترض نمی‌شود

رییسی: باید به ۸۰ میلیونی که کارت ملی دارند اجازه نقد بدهیم

رییسی در پاسخ به اظهارات میر سلیم، گفت: انتقاد رمز سلامت دولت‌ها است، «بهترین دوست من کسی است که عیب‌های مرا بازگو کند» آقای روحانی در ابتدای رسیدن به ریاست جمهوری گفتند از بستن دهان مخالفان به خدا پناه می‌برم و از دست کسانی که انتقاد می‌کنند، مگر انسان باید به انتقادها اعتراض کند و  از دست کسی که انتقاد می‌کند به خدا پناه ببرد؟ حق شهروندی این است که انتقاد کنیم و بگذاریم انتقاد در بین مردم و دانشجویان وجود داشته باشد. حق شهروندی آن نیست که از سندی رونمایی کنیم حق شهروندی حق کار کردن و امرار معاش مردم است. من در جایی شنیدم که با خبرنگاری  که به وزیری انتقاد کرده بود برخورد شد، ما باید به ۸۰ میلیونی که کارت ملی دارند اجازه نقد بدهیم.

قالیباف: اگر مدیریت را به مردم واگذار کنیم می‌توانیم پیشرفت کنیم

محمدباقر قالیباف در پاسخ به اظهارات میرسلیم گفت: همان‌طور که عزیزان اشاره کردند نقد سیستماتیک درست است و جوامعی پیروز هستند و پیشرفت می‌کنند که به خرد جمعی توجه می‌کنند ما به گونه‌ای صحبت نکنیم که فکر کنیم امروز انقلاب مانع حقوق شهروندان است. آزادی اقوام و مذاهب باید از حقوق اولیه شهروندی باشد مگر امروز این آزادی وجود ندارد من نمی‌دانم منظور رئیس جمهور چه بوده است آن زمانی که من در نیروی انتظامی بودم چندین فرمانده از اهل سنت منصوب کردم و حتی در کردستان فرماندهان عالی از اهل سنت بودند و تا سطح نیرو پیشرفت کردند. در شهرداری نیز همین طور است و اقوام مختلف در آن مشغول هستند و بیشس از ۱۳ درصد از مدیران شهرداری از بانوان است.

او افزود: آقای روحانی امروز در دولت شما دانشگاه‌های ما سیاسی نشده است ما اگر تمرکززدایی کنیم و بگذاریم مردم هر استان خودشان تصمیم بگیرند و مدیریت به آنها واگذار کنیم می‌توانیم پیشرفت کنیم.

میرسلیم: باید صادقانه پاسخگوی عملکرد خود باشیم

میرسلیم در جمع‌بندی صحبت‌های خود ادامه داد: از روحانی به خاطر آنکه به حقوق شهروندی اشاره کرد تشکر می‌کنم با این حال وقتی وزیر شما وسیله ضبط یک خبرنگار را از دست او می‌گیرد آیا این حقوق شهروندی است؟ یا وقتی وزیر در یک جلسه به یک نماینده می‌گوید بی‌شعور آیا این حقوق شهروندی است؟ از نظر ما در یک حکومت مردمسالار دینی انتقاد سازنده باید آزادانه صورت بگیرد.

این نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری افزود: بر اساس اصل هشت قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر از وظایف اصلی دولت است به چه حقی دولت به این اصل توجه نکرده و آن را اجرا نمی‌کند. ما باید صادقانه پاسخگوی عملکرد خود باشیم چگونه آینده ایران را ترسیم می‌کنیم و این آینده بر چه مبنایی است و بر اساس چه گذشته‌ای است؟

میرسلیم با اشاره به اینکه اعتماد مردم نباید نعل وارونه زد افزود: مردم قول و قرار دولت و ما را شنیده‌اند و عملکرد دولت را در عمل شاهد بودند و نتیجه‌اش را در حق‌کشی نتایج دردآور، تخلفات، رشوه‌ها و زیرمیزی‌ها لمس کرده‌اند در نتیجه نباید مردم را با لفاظی فریب دهیم و اگر انتقاد داریم باید به واقع عمل کنیم. پذیرش انتقاد وظیفه اصلی هر دولتی است.

او ادامه داد: دولت وظیفه دارد اطلاعات را به صورت شفاف در اختیار مردم قرار دهد در دولت یازدهم شاهد بودیم قانون دسترسی به اطلاعات که در دولت گذشته تصویب شده بود به هیچ کجا نرسید و فقط در این زمینه آیین‌نامه‌ای را تصویب شد و آن را اجرا نکردیم.

در اینجا جهانگیری گفت: قانون اجرا شد. سلیمی پاسخ داد: اگر هم اجرا شده پس کم اجرا شده است در هر صورت وظیفه اصلی دولت این است که اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهد با این حال وزرای شما از این اطلاعات به نفع کاسبی‌های خود استفاده می‌کنند آقای روحانی و جهانگیری همه وزیرهای شما کاسب هستند چطور اجازه چنین کاری را داده‌اید هر کس وارد دولت می‌شود باید کاسبی خود را کنار بگذارند نه آنکه از اطلاعات برای پیشبرد کسب و کارخودش استفاده کنند.

او ادامه داد: شرایط به گونه‌ای است که یکی از دانشجویان من حتی جرات ثبت اختراع خود را نداشت چرا که می‌ترسید اطلاعاتش دزدیده شود شما باید شرایط را اصلاح می‌کردید اما این کار را نکردید و دیگر دیر شده است. باید به تمام این مسائل پرداخت و با تعارف کردن چیزی حل نمی‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز