خبرگزاری کار ایران

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین:

دنبال ضابطه‌ای برای ریزش تعداد کاندیداهای اصولگرا برای ریاست جمهوری هستیم

asdasd
کد خبر : ۴۵۹۱۲۵

رییس جببه پیروان خط امام و رهبری گفت: نامزد این جریان برای انتخابات ریاست جمهوری، کاندیدای نهایی جبهه مردمی نیروهای انقلاب است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا باهنر در نشست خبری پیش از ظهر امروز خود در رابطه با اینکه آیا اعتدالیان با اصلاح‌طلبان ائتلاف می‌کنند گفت: عنوان اعتدال، اصلاحات، اصولگرایی یک نوع مباحث کلی است و بعضاً در جاهای مختلف مانیفست‌هایی را منتشر کرده‌اند اما تاکید می‌کنم که ما به چند حزب چارچوب‌دار؛ اساسنامه دار و دارای رهبری مشخص نیازمندیم و اگر این اتفاق نیفتد این بحث‌ها شناور می‌شود.  بسیاری ممکن است بگویند معتقد به یک جناح هستیم اما در رفتار به گونه‌ای دیگر عمل کنند.

او با بیان اینکه در کشور ما رقابت معمولاً بین اصلاح‌طلب و اصولگرا صورت می‌گیرد، گفت: حال اگر اصلاح‌طلبی می‌گوید من معتدلم به خودش برمی‌گردد. البته معتقدیم که در بین اصولگرایان و اصلاح‌طلبان معتدل و رادیکال وجود داشته اما اینکه در این دوره انتخابات توانسته باشند تصویر قابل تمیزی از دیگر جریان‌های سیاسی در افکار عمومی ارائه دهند موفق نبودند و نتوانسته‌اند یک شخصیت مستقل از تفکر اعتدالی در جامعه عرضه و بتوانند تفکیک کنند.

باهنر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در دوره‌های قبل از انتخابات با اینکه زمان برگزاری خردادماه بود سفرهای انتخاباتی از بهمن شروع می‌شد اما در این دوره که کمتر از صد روز به انتخابات مانده هیچ تحرکی در فضای سیاسی مشاهده نمی‌شود و هنوز در جریان اصولگرایی هیچ گزینه‌ای معین نشده بیان کرد: با توجه به اینکه حزب و تشکیلات نداریم، انتخابات ریاست جمهوری هیجانی شده است و تجربه نشان داده که برای انتخابات ریاست جمهوری مردم خیلی دیر و محتاطانه تصمیم می‌گیرند و علی‌رغم اینکه پایش‌ها و نظرسنجی‌هایی هم صورت می‌گیرد اما در دو سه روز مانده به انتخابات این معادلات بهم می‌ریزد البته نه اینکه آمارها ساختگی باشد اما مردم تا لحظات آخر حرف دل خود را نمی‌زنند.

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه مناظرات تلویزیونی و تحرکات انتخاباتی موثر در افزایش مشارکت مردم است گفت: اگر چند حزب قوی داشتیم که کاندیدای متعدد داشتند که با هم به رقابت می‌پرداختند و در نهایت دو نفر به فینال می‌رسیدند می‌توانستیم زودتر اقدام کنیم اما چون حزب قوی وجود ندارد اکنون خود کاندیداها هم عجله‌ای برای معرفی خود ندارند. به ویژه اینکه فضاهای بداخلاقی‌ای که در تبلیغات شروع می‌شود و تهمت، دروغ و تخریب رواج می‌یابد بنابراین کاندیداها ترجیح می‌دهند که مصون باشند و سیبل این اتهامات قرار نگیرند.

او بیان کرد: جریان‌های سیاسی اکنون در حال رقابت با یکدیگر هستند و بعضاً دولت از چندی پیش مظلوم‌نمایی، ایراد گرفتن و نفی کردن را شروع کرده است و دیگران هم چنین مواضعی دارند و امیدواریم فضای انتخابات، فضای گرم، جدی و اخلاق‌مدارانه باشد.

باهنر درباره اینکه آیا در جبهه پیروان و اصولگریان سقف زمانی برای معرفی کاندیدا تهیه شده گفت: در جبهه پیروان جدول زمانبندی داریم و اکنون تعداد افرادی که می‌خواهند نامزد شوند زیاد است و با یک ضابطه‌ای باید ریزش پیدا کنند که این ضابطه شامل مقبولیت، صلاحیت و برنامه می‌شود. این کارها شروع شده اما اینکه به نتیجه رسیده باشند و مصادیق تعیین شده باشد انجام نشده است.

او در بخش دیگری از این نشست در مورد احزاب چارچوب‌دار گفت: احزاب زیادی در کشور وجود دارد و چهارصد حزب از وزارت کشور مجوز گرفته‌اند اما مقصود ما اینها نیست. لذا احزاب کوچکی هستند که از چهارصد حزب‌ سه‌چهارم آنها فقط کاغذ هستند در جیب یک نفر و مجوز گرفتن برای روز مبادا که نمی‌دانیم به چه درد می‌خورد.

رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری بیان کرد: از احزابی که فعال هستند باز هم در زمان انتخابات فعالیت‌ها شکل می‌گیرد آنها شروع به فعالیت می‌کنند اما احزاب مورد نظر ما حزب فراگیر است که چارچوب‌دار بتواند فعالیت کند.

باهنر در رابطه با بحث کاندیداتوری خود در انتخابات سال آتی گفت: بارها تاکید کردم که قصد کاندیداتوری در انتخابات ۹۶ را ندارم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه قبلاً اعلام کرده بودید که ۳۰ نفر در لیست ریاست جمهوری اصولگرایان کاندیدا وجود دارد.آنها الان در چه وضعیتی هستند اظهارکرد:  آن موقع که این بحث را مطرح کردم هنوز ۳۰ نفر جور نشده بود و تیری بود در تاریکی اما اکنون ۳۰ نفر جور شده‌اند و باید بعضی‌ها را صادر کنیم.

رییس جبهه پیروان امام و رهبری در رابطه با جبهه مردمی نیروهای انقلاب گفت: به دلیل اینکه حزب فراگیر جامع نداریم متاسفانه همه جریان‌های سیاسی عمده وقتشان صرف وحدت داخلی می‌شود.یعنی ۸۰ درصد انرژی را برای وحدت داخلی می‌گذارند که ۲۰ درصد برای رقابت صرف می‌شود. به همین دلیل در هر دوره سازوکارهای جدید مطرح می‌شود.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه من نسخه شفابخش فعالیت‌های هدفمند را تشکیل چند حزب قوی می‌دانم گفت: در انتخابات مجلس دهم مجموعه‌ای برای وحدت ایجاد کردیم که شاید حدود ۷۰ درصد از جریان‌های اصولگرایی و افراد منتخب در مجموعه بودند و این دیواره را نمی‌خواهیم خراب کنیم و می‌خواهیم آن ۳۰ درصدی که بیرون بودند زیر این چتر قرار گیرند بنابراین جبهه مردمی تشکیل شد و تقریباً همه فعالین سیاسی آمده‌اند و برخی هم دغدغه‌ها و نقدهایی دارند که در مسئله گفتمان و وحدت بحث دارند.

او تاکید کرد: در انتخابات اصولگرایان نیاز به یک ائتلاف جامع دارند. اکثر اعضای جبهه پیروان از جبهه مردمی حمایت می‌کنند و به آن پیوستند و اگر از آنها پرسیده شود که کاندیدای جبهه پیروان چه کسی است پاسخ می‌دهند که کاندیدای نهایی جبهه مردمی است.

باهنر در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر فقدان آیت‌الله هاشمی در جامعه گفت: آیت‌الله هاشمی از وزنه‌های سیاسی و موثر در جامعه بودند و در کشور ما ریزش‌ها و رویش‌ها وجود دارد اما معمولاً رویش‌ها خیلی بیشتر از ریزش‌ها است و در آستانه این انتخابات مهم یک احساس خلائی می‌شود اما در این فاصله‌ای که تا انتخابات وجود دارد با رویش‌ها پر می‌شود و کسانی که فکر می‌کنند دراین جریان وزنه و پشتیبانی را از دست داده‌اند قاعدتاً به دنبال جایگزین هستند.

او تاکید کرد: انقلاب و نظام بر دوش مردم و نخبگان است اما وابسته به هیچ فردی نیست لذا ما سلمه سنگینی را در کشور مانند ارتحال امام، ترورهای قبل و بعد از انقلاب را داشته‌ایم که در روزهای اول بسیار احساس نگرانی می شد اما مشخص شد در کنار ریزش‌ها، رویش‌ها جای این خلاء را می‌گیرد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز