برخی سخنان مقامهای آمریکایی اصلا در مذاکرات مطرح نشده است
وزیر خارجه کشورمان از مقام های آمریکایی خواست از بیان اظهاراتی که هیچگاه در میز مذاکره مطرح نبوده اجتناب کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد جواد ظریف در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه افریقای جنوبی مایت انکوانا ماشانابه ضمن تشکر از رسانهها برای پیگیری دیدار وزرای خارجه دو کشور و پوشش اخبار مربوط به دوازدهمین نشست کمیسیون خارجی آفریقای جنوبی و ایران که طی دیروز و امروز برگزار شد، گفت: روابط ایران و آفریقای جنوبی مبتنی بر آرمانها و اهداف مشترک در حوزههای مختلف منطقهای و بینالمللی است.
وی افزود: این روابط با حمایت جمهوری اسلامی ایران از مبارزات مردم آفریقای جنوبی علیه آپارتاید به شکل ویژهای شکل گرفت و امروز خوشحالم که این روابط در بالاترین سطح همکاریهای مختلف بین دو کشور با جدیت توسط رهبران ایران و آفریقای جنوبی پیگیری میشود.
ظریف با اشاره به اینکه ما شاهد حضور هیات بلند پایهای از آفریقای جنوبی طی دیروز و امروز بودیم، گفت: اعضای دولت نمایندگان مجلس و گروه کثیری از کارآفرینان و اعضای بخش خصوصی آفریقای جنوبی این هیات را همراهی میکردند. این اولین بار بود که شاهد حضور بزرگترین هیات آفریقای جنوبی در ایران بودیم و امیدوارم که این هیات نیز از سفر به ایران خاطرات خوبی را به همراه داشته باشند.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات هستهای و مصوبات کنگره آمریکا علیه ایران گفت: اعتراف میکنم که تعدادی از نیروهای سیاسی داخل آمریکا و بیرون آن خواهان حل و فصل موضوع مذاکرات نیستند و به دنبال ایجاد مانع در این میان هستند اما جمهوری اسلامی ایران با جدیت مذاکرات را دنبال میکند.
ظریف گفت: اگر دولت آمریکا بخواهد با رعایت احترام مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران مذاکرات را ادامه دهد و آن را به نتیجه برساند، وظیفه هماهنگی با کنگره و حل و فصل مشکلات داخلی بر عهده دولت آمریکا است و ما در امور داخلی دولت آمریکا وارد نمیشویم.
وی خاطر نشان کرد: آنچه که برای ما لازم و قابل اهمیت است و مجددا باید مورد تاکید قرار گیرد این است که ما دولت آمریکا را مسئول اجرای تعهداتی میدانیم که در صورت به نتیجه رسیدن توافق مسئولیت اجرای این تعهدات را خواهد داشت. لازم است این تعهدات با توجه به واقعیات و ضرورت احترام مردم ایران و رعایت حقوق مردم ایران و اجتناب از اقدامات و اظهاراتی که هیچگاه در میز مذاکره مطرح نبوده بلکه در برخی از اظهار نظرهای بیرونی توسط عدهای از مقامات آمریکایی برای راضی کردن برخی گروههای سیاسی مطرح شده، با امتناع از این اقدامات، مسیر رسیدن به تفاهمی که به نفع همه و روابط بینالملل است را فراهم کند.
وی افزود: این تفاهم بهانهها را برای ایجاد ایرانهراسی از کسانی که در پی این مسئله بودند، میگیرد و جمهوری اسلامی در پیگیری چنین توافقی بسیار جدی خواهد بود.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطر نشان کرد: هدف ما از مذاکرات رفع یک مشکل در منطقه و حل وفصل موضوعی است که بهانهای برای برخی سیاستها در داخل و بیرون منطقه ایجاد کرده است.
وی افزود: متاسفانه به دلیل سیاستهایی که دولت ایالت متحده آمریکا علیه انقلاب اسلامی و علیه مردم جمهوری اسلامی ایران طی چند دهه گذشته از دخالت در امور ایران با سرنگون کردن حکومت ملی توسط کودتا شروع کرده و حتی تحمیل جنگ و حمایت از رژیم صدام حسین آن را ادامه داده، بیاعتمادی شدیدی از طرف مردم ایران نسبت به دولت ایالت متحده آمریکا شکل گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: اگر ایالت متحده آمریکا با جدیت برنامه مذاکرات را به پیش برد میتواند در این بیاعتمادی ایجاد تردید کند و مردم ایران که ملت بزرگواری هستند یکبار دیگر چنین روشی را ببینند. مردم ما نه تنها گفتههای مقامهای آمریکایی را که متاسفانه گفتههای خوبی نیست با جدیت مسائل را پیگیری میکنند٬ بلکه رفتار آمریکا را نیز مد نظر قرار میدهند و اگر آمریکاییها تغییر اساسی در این رفتار بدهند٬ زمینه برای بحث در سایر مسائل نیز باز خواهد شد.
ظریف با تاکید براینکه این روزها تمام تمرکز ما بر مذاکرات هستهای است٬ گفت: امیدواریم که با جدیت بتوانیم این مذاکرات را به نتیجه برسانیم.