معاون کنسولی وزارت امور خارجه:
از همه روشهای کنسولی، حقوقی و دیپلماتیک برای آزادی شهروند ایرانی بازداشتشده در فرانسه استفاده کردیم

معاون کنسولی وزارت امور خارجه در رابطه با آخرین وضعیت پیگیری پرونده اسفندیاری، شهروند ایرانی بازداشتشده در فرانسه توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، وحید جلالزاده، معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه، در جمع خبرنگاران گفت: همکاران من در مرکز مطالعات سیاسی بینالمللی و اداره کل زنان و حقوق بشر، در یک اقدام مبتکرانه بعد از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی که با حمایت آمریکاییها علیه ملت ایران صورت گرفته بود، اقدام به تشکیل یک نشست علمی در حوزه بازخوانی حقوق بشر آمریکایی با حضور اندیشکدهها، اساتید و برخی از متفکرین در این حوزه کردند. این نشست با عنوان «قربانیان حقوق بشر آمریکایی» که غالباً متهمین به نقض حقوق بشر هستند، برگزار شد؛ جلسهای بسیار فاخر بود که از ابعاد مختلف، مباحث بسیار متنوعی در آن مطرح شد.
وی ادامه داد: از جمله این مباحث، این نکته بود که هیچ ماده و بندی در اعلامیه حقوق بشر جهانی و قطعنامههایی که در مجامع بینالمللی تصویب شده، وجود ندارد که حداقل یکبار توسط رژیم صهیونیستی و آمریکاییها نقض نشده باشد، اما متأسفانه به خاطر امپراتوری رسانهای که غربیها در اختیار دارند، این اعمال عموماً به عنوان حمایت از برخی دولتها صورت میگیرد. ملتهای منطقه ما که غالباً قربانی حقوق بشر آمریکایی هستند، در مجامع بینالمللی که شرکت میکنیم، اعم از پارلمانی و دولتی، میبینیم که این مفهوم و این ابتکاری که جمهوری اسلامی در بحث بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی در سالهای گذشته شروع کرده، به یک مفهوم جهانی بدل شده است.
جلالزاده با بیان اینکه عموم متفکرین و مسئولین کشورهای آزاد و آزادیخواه نسبت به اعمال یکطرفه و استانداردهای دوگانه حقوق بشر آمریکایی اعتراض دارند و این را در پشت تریبونهای جهانی فریاد میزنند، تصریح کرد: من از اهالی رسانه، متفکرین، صاحبان تریبون، اهالی قلم و اساتید دانشگاه درخواست دارم که این مفهوم را بیشتر مورد توجه قرار دهند. ما باید کرسیهای «حقوق بشر آمریکایی» و «حقوق بشر غربی» را در دانشگاهها و اندیشکدهها ایجاد کنیم تا بتوانیم بیش از پیش در تمامی ایام سال نسبت به این موضوع پرداخت کنیم.
معاون کنسولی وزارت امور خارجه در رابطه با آخرین وضعیت پیگیری پرونده اسفندیاری، شهروند ایرانی بازداشتشده در فرانسه، اظهار کرد: وزارت امور خارجه به حسب وظیفه ذاتی که بر عهده دارد، از فردای دستگیری خانم اسفندیاری، موضوع را مورد پیگیری قرار داد. ما در روزهایی که ایشان در بازداشت یا به تعبیر درست، در گروگان فرانسویها بودند، از همه روشهای کنسولی، حقوقی و دیپلماتیک استفاده کردیم. وکیلی که اختیار کردیم، مکانهایی را به دادگاه معرفی کرده است تا بتوانیم تا زمان دادگاه، از آزادی مشروط ایشان استفاده کنیم. امیدواریم که قاضی دادگاه، این پیشنهاد وکیل را بپذیرد. البته روشهای دیگری را نیز امتحان میکنیم. تمام تلاش ما این است که این کوششها به آزادی بدون قید و شرط خانم اسفندیاری که به جرم دفاع از مردم مظلوم فلسطین دستگیر شده و به گروگان گرفته شده، منجر شود.
وی ادامه داد: خودِ دستگیری خانم اسفندیاری و نوع نگهداری ایشان و نوع برخورد حقوقی و کنسولی با ایشان، همان استانداردهای دوگانه کشورهای غربی است. ما هیچگاه اسنادی که در دستگیری خانم اسفندیاری فرانسوی به ما دادند، برگهای از تخلف و نقض حقوق حتی فرانسه دریافت نکردیم. جرم ایشان این است که در یک کانال عضویت داشته و از مردم فلسطین دفاع کرده و نسبت به نقض حقوق بشر و حقوق فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی اعتراض کرده و در آنجا پیامهایی را ثبت کرده است. لذا ما این را نپذیرفتیم. بازداشت ایشان را با عنوان «گروگانگیری» مطرح کردهایم. امیدوارم که همین میکروفونها، همین دوربینها و همین رسانهها در فرودگاه امام، روزی که خانم اسفندیاری آزاد شدند، حاضر باشند و از خود ایشان انشاءالله سؤالها را بپرسند.