خبرگزاری کار ایران

شیرغلامی در نشست حقوق بشر آمریکایی از نگاه قربانیان:

جهان ما جهانی است که جنایتکاران جنگی در آن یکدیگر را نامزد جایزه صلح نوبل می‌کنند

جهان ما جهانی است که جنایتکاران جنگی در آن یکدیگر را نامزد جایزه صلح نوبل می‌کنند

معاون پژوهش مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت خارجه گفت: جهان ما نه جهانی از نظم دو قطبی یا چندقطبی و پسا قطبی، بلکه جهانی از نظم وقاحتی است. ما در یک جنگل تمام عیار زندگی می‌کنیم که درندگان آن لباس نیش بر تن دارند و دندان‌هایشان از خون بره‌ها رنگین است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، خلیل شیرغلامی معاون پژوهش مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل در نشست حقوق بشر آمریکایی از نگاه قربانیان گفت: ما در جهانی زندگی می‌کنیم که مفاهیم قانون و حقوق بین‌الملل مشتی کلمه است که کتاب‌ها را زیبا می‌کند. واژگانی که ظاهر آن‌ها با محتوایشان فاصله‌ای زیاد پیدا کرده است. در جهانی که معنای حقوق بشر از نظر مدعیان آن، کشتار ۷۰ هزار بی‌گناه از زن و کودک و پیر و جوان، گرسنگی دادن، بی‌آبی دادن و محروم کردن دو و نیم میلیون انسانی است، در دنیایی زندگی می‌کنیم که دیوان کیفری بین‌المللی و دادستان آن توسط آمریکایی تحریم می‌شود و گزارشگر حقوق بشر فلسطین را با تحریم بدنام می‌کنند.

وی ادامه داد: جهان ما جهانی است که جنایتکاران جنگی در آن یکدیگر را نامزد جایزه صلح نوبل می‌کنند؛ جهانی که دکترین زاهیه را تئوریزه می‌کنند تا برای راه انداختن کار جنایتکاران باشد و بدین‌سان غیرنظامیان را مورد کشتار قرار دهند و در عین حال همچنان اصول حقوق بین‌الملل را حفظ کنند.

شیر غلامی عنوان کرد: جهان ما همان جهانی است که مدعیان دروغین ارزش‌های بشری و رژیم فاشیستی اروپایی یک روز گاز شیمیایی برای صدام فراهم می‌کند و روز دیگر وزیر خارجه آن، کشتار زنان و کودکان در غزه را توجیه و تئوریزه می‌نماید و امروز صدراعظم آن اعتراف می‌کند که کار کثیف می‌کند و برای این کار کثیف، عامل کثیف دارد.  جهان ما نه جهانی از نظم دو قطبی یا چندقطبی و پسا قطبی، بلکه جهانی از نظم وقاحتی است. ما در یک جنگل تمام عیار زندگی می‌کنیم که درندگان آن لباس نیش بر تن دارند و دندان‌هایشان از خون بره‌ها رنگین است.

معاون پژوهش مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل گفت: دنیای استثناگرایی آمریکایی امروز به جهان استثناگرایی اسرائیلی هم تبدیل شده است.  تا امروز، بزرگ‌ترین چالش در نظام حقوقی بین‌المللی، عدم اجرای درست و برابر قواعد بین‌المللی بوده است. اکنون اما حتی وفادارترین هواداران حقوق بین‌الملل و حقوق بشر، اعتقاد خود را  به مبانی این قواعد و هنجارها از دست داده‌اند. رژیم آمریکا امروز بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر هم در درون آمریکا و هم در سطح بین‌المللی است.  حقوق بشر آمریکایی امروز جز دستان خون‌آلود و رنگین شده از خون کودکان فلسطین معنایی ندارد. حقوق و قواعد کنونی، از جمله نظام جهانی حقوق بشر و سازوکارهای اجرایی آن، نه به خاطر ذات خود، بلکه به خاطر ذات پلید عاملان ادعایی خود، دیگر پاسخگوی جهان امروز نیستند.

وی تاکید کرد: ما به فوریت نیاز به چارچوب‌های جدیدی برای محافظت از بنیان‌های کرامت حقوق انسانی داریم. امروز حقوق جهانی باید به دنبال تولید معانی و مفاهیم جدید برای حفظ کرامت انسان و حقوق بشر بر مبنای صادقانه و به دور از رویکردهای ابزارگرایانه و ریاکارانه باشد. توحش و بی‌کیفرمانی اسرائیل برای حقوق بشر آمریکایی و اروپایی، آبرویی بر جای نگذاشته است. این چالش بزرگ و دردناک در عین حال، فرصتی سترگ هم دارد و آن جدا کردن حقوق بنیادین بشر از داعیه‌داران دروغین و سپردن آن به آنانی است که پاک و آراسته و شایسته‌اند. امید که چنین شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز