خطیب نماز جمعه تهران:
کارگران باید خودشان را مانند مجاهد در راه خدا ببینند

خطیب این هفته نماز جمعه تهرانبا اشاره به کارگران گفت: کارگر یعنی مولد یعنی کسی که گره های تولید را باز می کند. کارگر در اسلام یک موقعیت کریمانه دارد. مشهور است که پیامبر دست کارگر را بوسیده است. خود پیغمبر و امیرالمومنین کارگری کردهاند. کارگرها خودشان در انقلاب شهید دادند در انقلاب جبههای بودند و امروز هم محل تولید و کار برای اینها جبهه است و در این جهادِ موجب استقلال و عزت کشور، باید خودشان را مانند مجاهد در راه خدا ببینند.
به گزارش ایلنا، حجت الاسلام کاظم صدیقی خطیب این هفته نماز جمعه تهران در خطبه اول با سفارش همه افراد به رعایت حریم خدا و پرهیز و اجتناب از حرمتشکنیها گفت: کسانی که خدا به آنها توفیق زندگی توام به تقوا داده است در دنیا و آخریت در پناه هستند. تقوا پوشش است. همانطور که در زندگی اجتماعی لباس لازمه زندگی اجتماعی است. تقوا نیز لباسی است که هم انسان را قشنگ میکند و محافظت میکند.
وی در بخش دیگری از خطبه اول نماز جمعه درباره آیه ششم سوره حمد گفت: صراط یک امر عینی خارجی نیست، سلوک الی الله یعنی همه به سوی خدا هستند. اینکه در احادیث داریم که صراط امیرالمومنین (ع) است یا قرآن است را باید مورد توجه قرار دهیم.
صدیقی تصریح کرد: برای رسیدن به خدا مکان مادی و فیزیکی منظور نیست. حتی کسی که مکه، کربلا یا به نجف مشرف میشود، معنی آن این نیست که خدا اینجا نیست و آنجا هست. خداوند همه جا هست. منتها، کعبه یک سنگ نشانی است که ره گم نشود، حاجی احرام دگر بند رخ یار ببین. لذا راه به سوی خدا راه دل و راه جان است.
خطیب این هفته نماز جمعه تهران گفت: اسلام از سه مرحله است. مرحله تعقل و تفکر و جهان بینی، دوم مرحله اخلاق و تحصیل ملکات و سجایا است و سومین مرحله احکام عملی است. انسان اگر دراین سه مرحله خود را با دستورات دین منطبق کرد و الهی فکر کرد در صراط مستقیم است.
وی در خطبه دوم نماز این هفته جمعه در تهران گفت: تقوا برای انسان توشه است. در آیات حج، یکی از مسائلی که حاجی باید با حساسیت، به عنوان یک گمشدهای که در کنار بیت و در صحرای عرفات دنبالش باشد و پیدا کند، تقوا است.
وی با اشاره به ایام دهه کرامت ادامه داد: حضرت فاطمه معصومه (س) به معنی واقعی کلمه نماینده حضرت زهرا (س) است و شاهدش هم روایاتی است که از چهار امام در مورد ایشان داریم. امام صادق (ع) فرمود همه شیعیان ما همگی با شفاعت فاطمه معصومه (س) وارد بهشت میشوند.
وی بار اشاره به فضائل امام رضا (ع) خاطرنشان کرد: در میان همه امامان ما، امام رضا (ع) عالم آل محمد است. افتخار میکنیم و به خود میبالیم که سر سفره امام رضا (ع) هستیم.
صدیقی با اشاره به حادثه بندر شهید رجایی گفت: مسئله بندر شهید رجایی فاجعهای به معنای واقعی کلمه دردناک بود. ما هم برای درگذشتگان این فاجعه از خدا طلب مغفرت میکنیم و برای مجروحین طلب عافیت میکنیم و برای داغدیدگان و آسیب دیدگان، طلب صبر داریم. البته در این فاجعه مسامحاتی بوده که بحمدلله مسئولین قضایی و امنیتی سخت دنبال کار هستند و رئیس قوه قضاییه نیز دستور ویژه دادهاند.
وی با اشاره به پیام رهبر انقلاب در پی این حادثه خاطرنشان کرد: ایشان در همه حوادث پیش بینی نشده که ملت، مصیبت زده میشوند، هم تسلیت میگویند و همدردی میکنند و هم جهات مثبت را در کنار آن مشکلات برای آنکه مردم دلگرم باشند و در میدان باشند و خود را در صحنه انقلاب ببینند و دچار افسردگی و ناامیدی نشوند، بیان میکنند.
خطیب این هفته نماز جمعه تهران تصریح کرد: رهبر انقلاب در این گونه موارد حساسیت دارند که علل وقوع این حوادث کشف بشود و برای مراحل بعدی پیش نیاید و پیشگیری بشود و رخنههای موجود پر شود. مسئولین کشور نیز با حساسیت اوضاع را زیر ذره بین دارند، اما آنچه که برای ما جای دلگرمی است این ملت خداجوی معتقد به مرگ و قیامت و ایثارگر است مردم ایران در روزهای سخت خودشان را به منزله آسیب دیدهها میبینند لذا صفهایی که برای اهدای خون مشاهده کردیم نمونهای از این ایثارگری است.
وی با اشاره به روز معلم و روز کارگر ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش چند نمونه از موضوعاتی که برای ما دلگرمی و امید میآورد بیان کردند اما آموزش و پرورش یک دریاست و مهمترین کانون سرنوشت ساز برای نظام و کشور آموزش و پرورش است. آنچه که مهم است این است که سند تحول را اجرا کنند. این نسخه نجات است و درِ رحمت برای آینده سازان است.
وی ادامه داد: معلمان را باید هم دولت و هم مردم اکرام کنند و نظام باید در مسائل اقتصادی به داد اینها برسد. معلم بداند جانشین خداست و جای پیامبر نشسته است از همین رو معلم باید عاشق باشد و بداند که اگر یک نفر را تربیت کند که در آینده شهید رجایی شود یا بتوانند به موقع به میدان بیایند و بتوانند در قراردادهای بین المللی فریب نخورند و مرعوب نشوند و انفعالی رفتار نکنند، این یک نفر را احیا نکرده است بلکه جامعه را احیا کرده است.
وی در ادامه گفت: آموزش و پرورش باید از حافظه محور بودن بیرون بیاید. این کتابها در تراز انقلاب نیست و باید در کتابها تجدید نظر شود هم در بعد ایجابی مسائل حکومتی و زندگی باید در کتابها بیاید. خروجی های دانشگاههای ما تحمل و تاب آوری، صبر، گذشت، استقامت، کاهش طلاق ندارند به این دلیل که در مدرسه درست آموزش داده نشده است. همه مسئولان کشور یا همه شهدا از زیر دست این معلمان بیرون آمده اند. معلمین و قضات در نظام علوی حد حقوق ندارند معلمان قدر خودشان را بدانند کمی حقوق را برای خودشان نقص تلقی نکند. دولت محترم به میدان بیاید و برای معلمان در حد معلمی کرامت قائل شوند و طرحی نو دراندازند.
وی با اشاره به کارگران گفت: کارگر یعنی مولد یعنی کسی که گره های تولید را باز می کند. کارگر در اسلام یک موقعیت کریمانه دارد. مشهور است که پیامبر دست کارگر را بوسیده است. خود پیغمبر و امیرالمومنین کارگری کردهاند. کارگرها خودشان در انقلاب شهید دادند در انقلاب جبههای بودند و امروز هم محل تولید و کار برای اینها جبهه است و در این جهادِ موجب استقلال و عزت کشور، باید خودشان را مانند مجاهد در راه خدا ببینند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به شهادت شهید مطهری گفت: امام درباره شهید مطهری فرمود مطهری در قدرت بیان کم نظیر بود.
وی با اشاره به مکان برگزاری نماز جمعه گفت: امیدواریم شرایطی پیش بیاید که کسی با حضور در نماز جمعه از آفتاب اذیت نشود.
وی در خصوص مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا نیز مختصرا اشاره کرد: این تعبیر آیت الله جوادی آملی را عرض میکنم که فرمودند وقتی با آمریکاییها دست میدهید، بعدش نگاه به دستتان کنید که انگشتی از دستتان کم نشده باشد. برجام عبرت است و این تیم مذاکره کننده ما از برجام عبرت گرفتند و تحت نظارت مقامات بالا و رهبر حکیم و هوشیارمان هستند. باید تیمی قوی متناسب با ترفندهایی که آنها در طول دهها و بلکه صدها سال شیطنتشان برای زمین زدن رقیبشان فراهم کردهاند، انشاالله با قدرت ایمان و با وجود تیم قوی حسابگر پیش بروند. امروز مسئله هستهای برای ما یک مسئله سرنوشت ساز است و امروز هستهای در همه ابعاد زندگی، در کشاورزی، پزشکی و انواع فناوری جزو سرمایههای ماست و این سرمایه هرگز قابل مذاکره نخواهد بود.