خبرگزاری کار ایران

خاندوزی در نشست خبری:

ناآرامی‌های اخیر چشم‌انداز منفی بازار سرمایه را بیشتر می‌کند

asdasd
کد خبر : ۱۲۸۳۴۲۹

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: برخی از شایعات درباره تصمیمات دولت تحقق پیدا نمی‌کند و ما تلاش کردیم اثرگذاری شایعه را کمتر کنیم، اما ناآرامی‌های اخیر این چشم‌انداز منفی را بیشتر می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا،  سید احسان خاندوزی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه درباره آخرین اقدامات اقتصادی دولت گفت: در ماه‌های اخیر روند نامناسبی که در رشد صنایع تولید وجود داشت و این رشد تا منفی ۵/۸ رسیده بود که وضعیت بهتری پیدا کرده است و به مثبت ۶/۷ درصد رسیده و بیشترین رشد در حوزه خوردوسازی ۲۲ درصد، ماشین‌آلات صنعتی ۱۹ درصد، منسوجات ۱۸ درصد و فلزات اساسی ۸ درصد بوده است.

سخنگوی دولت ادامه داد: رشد اقتصادی در بهار بدون اینکه فروش نفت را در نظر بگیریم، ۴/۸ درصد بوده است. تورم ماهانه و نقطه به نقطه عدد ۷۳ درصد بهار سال گذشته در بهار امسال به ۴۹ درصد کاهش پیدا کرده است که البته همچنان رضایت‌بخش نیست.

وی با بیان اینکه دولت در اصلاحات اقتصادی اول خودش را عامل قلمداد می‌کند، بیان کرد: بعد از ۶ ماه در سال ۱۴۰۱ کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان تنخواه استفاده کردیم که این عدد در سال قبل ۵۰ هزار میلیارد تومان بود. حدود ۷۰ هزار میلیارد اصل بدهی اوراق بدهی دولت گذشته را پرداخت کردیم و خود انتشار اوراق کاهش کرده است. در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۰ اوراق واگذاری ۱۰۴ هزار میلیارد تومان بود که این اوراق واگذاری به ۶۳ هزار میلیارد تومان رسید و این نشان‌دهنده این است که دولت تصمیم دارد استقراض کمتری داشته باشد.

خاندوزی ادامه داد: امسال ۵۳ درصد رشد خرید تضمینی گندم را داشتیم که تسویه این امر به صورت کامل انجام شد.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره کمیته رصد تورم گفت: مسئله کنترل تورم مسئله یک اقتصادی دولت است و برای فشاری که ۴ سال بر سفره مردم تحمیل شده است به نظر می‌رسد انتخاب درستی بوده‌ است.  

وی تاکید کرد: دولت هدف خودش را بر مهار تورم گذاشته است و بنا شده به صورت هفتگی رصد و پایش متغیرهای تاثیرگذار بر تورم صورت گیرد و در جلسه اقتصادی به رئیس‌جمهور ارائه شود تا تذکرات لازم به دستگاه‌ها داده شود. هدف این نیست که تا آخر اسفند منتظر بمانیم بعد ببینیم تورم چقدر است و بعد تصمیم بگیریم بلکه از همین ماه‌های ابتدایی سال اقدامات را انجام می‌دهیم.

خاندوزی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره این‌که آخرین برنامه‌های وزارت اقتصاد برای رونق بازار سرمایه را تشریح بفرمایید، چون اکثر بنگاه‌ها در حال حاضر با کمبود نقدینگی مواجه هستند و در صورت عدم تامین از بازار سرمایه شرایط تولید کشور بغرنج می‌شود، آیا برنامه‌ای برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای تزریق به بازار سرمایه دارید و آیا آزادسازی پول‌های بلوکه شده تاثیری بر این بازار دارد، گفت: مسئله ثبات و چشم انداز بازار سرمایه همواره برای آقای رئیس‌جمهور و دولت مهم بوده است و حتما خاطرتان هست بسته ۱۰ بندی که در زمستان سال گذشته به تصویب رسید، برای این امر بود.

وی خاطرنشان کرد: این بسته انصافا در ۲ ماه پایانی سال گذشته و ۲ ماه ابتدای امسال بسیار تاثیرگذار بود، وضعیت بازار با ثبات و با چشم‌انداز و قابل پیش‌بینی برای فعالان اقتصادی بود اما از خرداد ماه امسال اتفاقاتی رخ داد و تحولات جهانی هم منجر به این شد که چشم‌انداز سودآوری به ویژه در محصولات اساسی و پایه به شدت نزول پیدا کرد که سرریز به بازار سرمایه ما هم کشیده شد.

خاندوزی افزود: برخی از شایعات درباره این تصمیمات دولت تحقق پیدا نمی‌کند و ما تلاش کردیم اثرگذاری شایعه را کمتر کنیم، اما ناآرامی‌های اخیر این چشم‌انداز منفی را بیشتر می‌کند.

سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: هم وضعیت کنونی بازار و فاصله‌ای که بین اززندگی شرکت‌ها وجود دارد با آنچه که روی تابلو بازار است فاصله‌ای دارد که از منظر صاحب نظران و متخصصان بازار سرمایه چندان منطقی نیست و در واقع باید بتوانیم چشم انداز امیدبخش‌تری را شاهد باشیم و از منظر اقدامات موقت و کوتاه‌مدت هم باید کاری انجام دهیم.

وی افزود: مسئله کمک صندوق تثبیت باید انجام شود که بتواند در روزهای نامناسب بورس ورود بهتری کند برای بازار، با آقای دکتر غضنفری در صندوق توسعه ملی و با سازمان مالیاتی کشور صحبت کردم که بخشی از بدهی‌ها به صندوق تثبیت واریز شود که همه بزرگواران وعده دادند که اجرایی شود که پریروز بخشی از واریزی صورت گرفت که امیدوارم فردا هم این امر انجام شود.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین گفت: در راهبرد دولت، اقتصادهای موثر مانند چین بسیار مهم بوده و در موارد مختلف همکاری‌های موثری درحال شکل‌گیری است که گزارش عملکرد آن بعد از اجرا ارائه خواهد شد. وی با بیان اینکه دولت مصمم است تعامل خود را با شرکای راهبردی همانند چین ادامه بدهد، افزود: در مورد فروش نفت هم توافقاتی با چین انجام شده که گزارش آن پس‌ از محقق شدن توافقات به مردم ارائه می‌شود. خاندوزی درباره خصوصی‌سازی گفت: دولت در یک سال اخیر خصوصی سازی‌های گذشته را آسیب‌شناسی و بعد از ۱۴ سال رئیس جمهور شخصاً در این جلسات حضور یافت و با حضور وی معضلات و راهکارهای خصوصی سازی بررسی و پیشرفت‌های خوبی نیز در این زمینه حاصل شده است.

وی با بیان اینکه در ماه‌های اخیر نیز اجلاس بین‌المللی با حضور صاحبنظران داخلی و خارجی و فعالان اقتصادی برگزار شد، تأکید کرد: بازگرداندن اعتماد باید اصل واگذاری دولت به بخش خصوصی باشد و فسخ قرارداد باید آخرین مرحله اجرایی انجام گیرد. ایرادات سازمان خصوصی سازی در مورد پالایشگاه کرمانشاه سخنگوی اقتصادی دولت درباره واگذاری پالایشگاه کرمانشاه گفت: در بحث واگذاری پالایشگاه کرمانشاه سازمان خصوصی سازی ایراداتی به ارزش گذاری آن داشته و قرار است هیأت داوری بعد از بررسی مجدد نظر خود را به وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی اعلام کند.

خاندوزی ادامه داد: اخیراً نیز قانون اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با بازنگری مجددا اصلاح شد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز