خبرگزاری کار ایران

سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری مطرح کرد؛

آخرین وضعیت پرونده‌های سرقت از بانک ملی و دو تبعه فرانسوی بازداشت شده، شبکه میرکاظمی، متروپل و حادثه قطار مشهد- یزد

asdasd
کد خبر : ۱۲۵۱۶۹۱

سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده سرقت از بانک ملی و بازداشت دو تبعه فرانسوی توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضائیه پیش از ظهر امروز ( چهارشنبه ۱۵تیر) در جریان نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه طی سخنانی، گفت: در ابتدا عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت درگذشتگان حادثه زلزله استان هرمزگان شهرستان بندر خمیر و با همه عزیزان اظهار همدردی می‌کنیم، با مصدومان این حادثه همدل هستیم و تعلقات و ناراحتی‌هایی که در این حادثه حاصل شد از خداوند متعال می‌خواهیم هرچه زودتر رفع شده و سلامتی حاصل شود.

وی افزود: از ابتدای حادثه رییس قوه قضاییه بر همدلی و هماهنگی میان دستگاه‌های امدادگر تاکید داشتند تا هر چه بیشتر آلام ناشی از این حادثه کاهش پیدا کند. دستور فرمودند به توزیع مناسب امکانات و خدمات. یکی از موضوعاتی که باید برای کاهش چنین حوادثی در دستور قرار بگیرد مسأله اصلاح و نوسازی بافت‌های فرسوده است.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: در آستانه چهلمین سالگرد شهادت آقای قدوسی قرار داریم، یاد و خاطره این شهید گرانقدر که به حق شیخ‌الشهدا لقب داده شدند را گرامی میداریم.

وی یادآور شد: در ۱۲ تیر ماه شاهد ساقط شدن هواپیمای مسافربری ایرباس بودیم که این جنایت که توسط نیروهای جنایتگر رژیم متخاصم انجام شد. قریب به ۳۰۰ نفر سرنشین این هواپیما بودند که فقط ۶۶ کودک در این هواپیما حضور داشتند و شهید شدند. این همان حمایت و تجاوز و تروری است که آمریکایی‌ها انجام دادند.

ستایشی گفت: از مهمترین ایامی که داریم روز قلم است، این روز را به اهل قلم و همینطور شما که در این حوزه فعال هستید تبریک عرض می‌کنم به ویژه‌ کسانی در این عرصه به روشنگری و تنویر افکار عمومی اشتغال دارند.

وی با بیان اینکه یکی از توفیقات ما تبیین خدمات و تلاش‌های قضایی و دیگری در تبیین سند تحول بود، گفت: در آخرین روز روز هفته قوه قضائیه توفیق داشتیم ملاقاتی با حضرت آقا داشته باشیم و ایشان توصیه‌هایی بیان کردند که برای تحقق  ‌آن تلاش می‌کنیم.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «در بحث سرقت از بانک ملی یک ماه گذشته است، همان زمان معلوم شد که دو متهم قبلاً زندان بودند و‌ رییس قوه قضاییه دستور داد که پیگیری شود که چطور این دو متهم بیرون بودند و بدون مانع از کشور خارج شدند»، گفت: دو نفر از این متهمین در سال گذشته از بانکی در شهرستان قائمشهر سرقت کردند و به وسیله نیروهای خدوم فراجا دستگیر شدند، به اقتضای جرایمی که انجام می‌شود حکم صادر می‌شود بعد از آن پرونده به قرار وثیقه مختومه شده و پس از تودیع وثیقه افراد توانستند آزاد شوند. کیفرخواست پرونده صادر شده و به دادگاه رفتند و احکام هم صادر شده. به دادگاه خوانده شدند اما نیامدند از طریق وثیقه‌گذار پیگیری صورت گرفته اما نیامدند و این وثیقه توقیف شد. اما رییس قوه قضاییه برای رفع ابهامات و سوال‌ها دستور رسیدگی و پیگیری دادند.

ستایشی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت ۲ جاسوس فرانسوی، ابراز داشت: این پرونده مربوط به تلاش‌ها و زحمات سربازان گمنام امام زمان است، اقدامات قانونی برای کشف اقدامات مجرمانه‌ای که بوده، تحقیق و تعقیب صورت گرفته است. اکنون در مرحله دادسرا است و با دقت رسیدگی خواهد شد و فرآیند رسیدگی به این پرونده‌ها اصلا قابل قیاس نیست با نحوه رسیدگی به پرونده افرادی مانند آقای اسدی یا پرونده آقای نوری. این‌ها اکنون تحت بازداشت موقت هستند، ان‌شاءالله به نتیجه که رسید اعلام می‌کنیم.

وی‌ادامه داد: چیزی که قابل تأسف است رجوع برخی عزیزان به این افراد است که خدایی نکرده گرفتار می‌شوند.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ سوالی درخصوص نهر آب در بهبهان و نهرخواری، گفت: متأسفیم که شاهد چنین اعمالی هستیم، نهر طبیعی با نخاله ساختمانی مسدود و پر شده و زمین فروخته شده است. ۴ نفر در این پرنده شناسایی شدند، تحت قرار بازداشت موقت بودند بعد با تودیع وثیقه ۲۰ میلیارد ریالی آزاد هستند. یکی از این افراد کارمند سازمان ثبت بوده، یک نفر بازنشسته سازمان ثبت بوده و یک نفر هم از اعضای هیات مدیره یکی از تعاونی‌های مسکن بوده است.

ستایشی در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی پیرامون جایگزین احکام با حکم حبس و زندان در راستای زندان‌زدایی، عنوان کرد: در این زمینه نگاه اصلی ما این است که جمعیت زندان‌های ما کاهش پیدا کند. تمام نگاه ما این است که جمعیت کیفری کاهش پیدا کند. افتخار دستگاه قضایی زندانی کردن کسی نیست اما افتخار ما این است که با کسانی که مستحق زندان رفتن هستند، برخورد کنیم که مصداق آن اراذل و اوباش، مخلان امنیت، برهم زنندگان نظم عمومی و ...هستند.

وی افزود: در بحث حوزه بهداشت و درمان در زندان و خارج از زندان، حرفه‌آموزی و شغل‌آفرینی در زندان و خارج از زندان مهم است. در بحث مسائل اقدامات حمایتی و تأمینی یکی از موارد برنامه حمایتی راهنمایی و مشاوره برای زندانیان است. دومین اقدام آموزش مهارت‌های ده‌گانه زندگی به زندانیان در شرف آزادی و بازگشت به جامعه است. برنامه میانجیگری و شوراهای حل اختلاف برای حل و فصل اختلافات و صلح و سازش، اشتغال خانواده زندانیان از طریق پرداخت تسهیلات با استفاده از ظرفیت‌های کمیته امداد و موارد دیگر از جمله این اقدامات است.

وی ادامه داد: اما از نظر مجازات‌های جایگزین، پابند الکترونیک چیزی است که می‌تواند دادگاه نسبت به آن حکم بدهد. ارقامی که در این زمینه داریم صعودی و رو به رشد است. تجهیزات کافی و جدید هم تهیه شده و از همین تریبون از همه قضات عزیز و شریف درخواست دارم که از این مجازات‌ بهره ببرند تا بتوانیم شاهد افزایش و رونق استفاده از مجازات‌های جایگزین باشیم.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درخصوص اختلاس ۷۳۰ میلیون دلاری در یکی از زیرمجموعه‌های وزارت جهادکشاورزی، درخصوص نحوه رسیدگی به این پرونده و اینکه از مسئولان قبلی یا فعلی کسی بازداشت یا احضار شده است؟، ابزار کرد: گزارش بازرسی را که رییس سازمان بازرسی محضر رییس محترم قوه قضاییه، ارائه کردند، مشاهده کردید. ما نسبت به این موضوع اعتقادمان این است که باید پیگیری و رسیدگی شود. مطالب توسط سازمان نظارتی بازرسی کل کشور باید تا انتهای کار تعقیب و پیگیری شود.

وی ادامه داد: در این پرونده ناظر بر اقدامی که سازمان تعاون روستایی در فروردین ۱۴۰۱ در رابطه با قرادادی با یک شرکت‌ خصوصی صورت داده، تعهداتی تبادل شده در حوزه گندم، جو، روغن، ذرت، کنجاله‌ سویا و.. و ان‌شاءالله امید داریم با پیگیری‌هایی که اکنون سازمان مربوطه و مسئول دارد انجام می‌دهد، کار به سرانجام برسد و پرونده مهیای ارجاع به واحد قضایی مربوطه در دادسرای تهران، شود.

ستایشی در پاسخ به سوالی پیرامون پرونده شبکه میرکاظمی، عنوان کرد: پرونده شبکه میرکاظمی و‌ متهمانی که در این پرونده بودند رسیدگی شده، حکم‌ محکومیت صادر شده است. نسبت به حکم برخی از محکومان آن کسانی که اتهام شان معاونت در جرم بوده اعتراض صورت گرفته و قرار است پرونده کامل شده و رسیدگی شود.

سخنگوی قوه قضاییه درخصوص محدودیت‌های اعمال شده در خصوص حمید نوری، ابراز داشت: تماس‌های حمید نوری با خانواده‌اش نسبت به قبل محدودتر شده است. خانواده نوری اخیرا به سوئد سفر کرده‌اند اما باز هم به آن‌ها اجازه ملاقات نمی‌دهند. حتی وکلایی که او آن‌جا دارد ارتباط حداقلی با نوری دارند. اعمال محدودیت‌ها علیه حمید نوری ذیل سازمان زندان‌های سوئد انجام می‌شود و این سازمان باید به تکالیف خود عمل کند.

ستایشی در واکنش به سوالی پیرامون حواشی اخیر ایجاد نسبت به تقلب در کنکور و بازداشت برخی متقلبان کنکور امسال، عنوان کرد: در استان تهران ۲ نفر دستگیر شدند. تبلیغاتی در رابطه با فروش تجهیزات شنود در فضای مجازی صورت گرفته بود و تعدادی از داوطلبان متأسفانه از این تجهیزات استفاده کردند و افرادی که در مقام رسیدگی و تحقیق بودند، نکاتی را بررسی کردند و مشخصات خریداران بررسی و شناسایی شدند و از رفتن ۴۵۰ داوطلب که از این تجهیزات استفاده می‌کردند، ممانعت به عمل آمد. در استان آذربایجان غربی هم دو مورد بررسی و ورود قضائی انجام شد.

سخنگوی دستگاه در رابطه با آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده حادثه قطار مشهد- یزد، ضمن بیان تسلیت به خانواده‌های داغدار این حادثه و ابراز همدردی با مصدومان، بیان کرد: پرونده‌ای در این رابطه تشکیل و تخلفات  افرادی از جمله رئیس قطار و لوکوموتیوران و همراهش، راننده بیل مکانیکی مورد بررسی قرار گرفت. براساس اظهارات گفته شده در ۲۰ خرداد جهت تحقیقات در شرکت سوانح، تحویل مقامات شده و به زندان عودت شدند و کسانی که با تودیع وثیقه می‌توانستند، آزاد شدند. همچنبن نظریه کمیسیون ریلی این است که در ۷ مورد مطالب احصا و درصد تقصیر بررسی شده و بر این اساس اقدامات قضایی انجام می‌شود.

ستایشی در پاسخ به سوالی پیرامون آخرین اقدامات در خصوص  جایگزین احکام با حکم حبس و زندان در راستای زندان‌زدایی، گفت: در این زمینه نگاه اصلی ما این است که جمعیت کیفری کاهش پیدا کند. افتخار دستگاه قضایی زندانی کردن کسی نیست اما افتخار ما این است که با کسانی که مستحق زندان رفتن هستند، برخورد کنیم که مصداق آن اراذل و اوباش، مخلان امنیت، برهم زنندگان نظم عمومی و ...هستند.  در بحث حوزه بهداشت و درمان در زندان و خارج از زندان، حرفه‌آموزی و شغل‌آفرینی در زندان و خارج از زندان مهم است. در بحث مسائل اقدامات حمایتی و تأمینی یکی از موارد برنامه حمایتی راهنمایی و مشاوره برای زندانیان است. دومین اقدام آموزش مهارت‌های ده‌گانه زندگی به زندانیان در شرف آزادی و بازگشت به جامعه است. برنامه میانجیگری و شوراهای حل اختلاف برای حل و فصل اختلافات و صلح و سازش، اشتغال خانواده زندانیان از طریق پرداخت تسهیلات با استفاده از ظرفیت‌های کمیته امداد و موارد دیگر از جمله این اقدامات است اما از نظر مجازات‌های جایگزین، پابند الکترونیک چیزی است که می‌تواند دادگاه نسبت به آن حکم بدهد. ارقامی که در این زمینه داریم صعودی و رو به رشد است. تجهیزات کافی و جدید هم تهیه شده و از همین تریبون از همه قضات عزیز و شریف درخواست دارم که از این مجازات‌ بهره ببرند تا بتوانیم شاهد افزایش و رونق استفاده از مجازات‌های جایگزین باشیم.

سخنگوی دستگاه قضایی درباره آخرین وضعیت پرونده سرقت از صندوق امانات بانک ملی گفت: پرونده در ناحیه ۳۴ دادسرای عمومی انقلاب ویژه سرقت قرار دارد. تعداد ۱۳ نفر دستگیر و ۲ نفر متواری شدند. رئیس و معاون بانک تفهیم اتهام شدند و قرارهای تأمینی صادر شده و همگی بازداشت هستند. نسبت به استرداد دو متهم متواری هم تلاش‌هایی در حال انجام است و  نسبت به برگرداندن اموال هم باید گفت که  قسمت عمده اموال کشف شده است. موضوع نیاز به تحقیق و بررسی دارد که در حال انجام است.

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده کاسپین و فرشتگان گفت: ما هم نسبت به این پرونده که کثیرالشاکی است، یا قرض الحسنه فرشتگان دغدغه داریم و به آن پرداختیم و تعقیب کردیم و یکی از مسایل در سند تحول پرونده‌های کثیرالشاکی است تا این پرونده ها در کمترین زمان ممکن به نتیجه برسد اما کار ساده ای نیست.

ستایشی ادامه داد: پرونده کاسپین و فرشتگان در شعبه دوم دادگاه ویژه جرائم اقتصادی مورد رسیدگی قرار گرفته و حکم صادر شده است؛ در این حکم کسانی که مسئول بودند بنا به اتهامات منعکس در پرونده که در حوزه اخلال در نظام اقتصادی است، محکومیت حاصل شده است. هفت نفر در این پرونده نقش داشتند از آقای محمدعلی تفکر و سایرین نقش داشتند و محکومیت در رابطه با مباشرت، مشارکت و معاونت صورت پذیرفته شده و محکوم به حبس و جزای نقدی و شلاق تعزیزی شدند. در قسمت اخیر دادنامه صادره بجز تصمیمات که در اجرای مقررات موضوع بحث اخلال‌گری در نظام اقتصادی داشته و رسیدگی کردند در اجرای مقررات ماده ۱۴۸ قانون دادرسی آیین کیفری و ۲۱۴ و ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی تدابیری در رای اتخاذ کردند که مالباختگان از اموال و دارایی محکوم علیه به حق‌شان برسند و مبالغی که در قبال پرداخت صورت گرفته از حقوق دولت از این محل تادیه شود.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه قاضی‌زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید اخیراً اعلام کرده که در بانک زیرمجموعه بنیاد شهید ۵ هزار میلیارد اختلاس شده است. آیا گزارشی از این موضوع به دستگاه قضا ارسال شده است؟ گفت: نسبت به بانکی که زیرمجموعه بنیاد مورد بحث است پرونده‌ای مطرح بوده  و با صدور کیفرخواست این پرونده به شعبه ۱۵ دادگاه کیفری یک تهران ارسال شده و قضات شعبه نسبت به موضوع نقایصی مطرح کردند که به ناحیه ۲۸ دادسرای کارکنان دولت عودت داده شده است. نقایصی مطرح است که در صورت رجوع در اختیار قرار می‌گیرد.

وی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده  متروپل گفت: در این پرونده ۱۶ نفر بازداشت هستند و اجساد انگشت نگاری  و تعیین هویت شدند. نسبت به حسین عبدالباقی هم تمام مسائل مربوط احراز شده است.  ۶ کارشناس در حیطه معماری و زمین و غیره انتخاب شدند و مشغول تدوین گزارشی در این رابطه هستند. ضابط خاص ما در حال بررسی و تکمیل گزارش است. آن دسته از افرادی که اقدامشان تخلف بوده هم در مرجع مربوطه رسیدگی می‌شود و نسبت به توقیف اموال مالک هم دستوراتی صادر شده است.

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده بانک سرمایه گفت: تصمیم قانونی در این رابطه اتخاد شده و برای اجرا به مرجع مربوطه ارسال می‌شود. این پرونده ۱۷ متهم داشت.

ستایشی در پاسخ به سوالی در رابطه با آخرین وضعیت برخورد با متخلفان در حوزه رمز ارز و معاملات فردایی گفت: در ارتباط با حوزه بازداشتی‌های بازار ارز ۴۶ نفر که عمدتاً اخلال در نظام اقتصادی در معاملات فردایی در حوزه طلاهای آب شده داشتند، شناسایی و بازداشت شدند. برخی از اینها با تودیع وثیقه، آزاد و برخی همچنان بازداشت هستند. ۷۷ حساب متعلق به ۴۹ شخص حقیقی مسدود شده و  ۱۱۷ فقره حساب مربوط به اتباع با گردش مالی بالا در این رابطه مسدود شد و  ۳۴ فقره حساب مربوط به مرتبطین هم مشمول انسداد شد. تمام تلاش ما این است که در حوزه معاملات فردایی، با قاطعیت با اخلالگران برخورد قانونی کنیم.

وی درباره پرونده رمز ارز دریک نیز  گفت: کیفرخواست متهم ردیف اول رمز ارز«دریک» به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، بدون قصد مقابله با نظام از طریق کلاهبرداری و  متهم ردیف دوم به اتهام معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور و قرار جلب به دادرسی صادر و پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه انقلاب اسلامی ارسال شد.  پرونده رمز ارز دریک ۱۵۴۹ نفر مالباخته دارد و  مبلغ یک هزار و۱۵۷ میلیارد ریال از متهمان توقیف شده است و غیر از این وجه نقد، اموال غیرمنقول دیگری نیز از آنها توقیف شده است ومتهمان به منظور اغوای اشخاص به سرمایه گذاری و خرید  این رمزارز، از طریق کانال تلگرامی خود به نام  «بورس پول» و «فیوچرز نفت خام» به تبلیغات گسترده اقدام کردند و هر دو متهم در خرید و فروش و افزایش قیمت هر واحد از ۴ میلیون تومان به ۴۲ میلیون تومان، نقش داشته اند.

ستایشی در پاسخ به سوالی درباره  تخلف یک شبکه به نام زیتون قم  گفت: موضوع این پرونده این است که  در ۱۱ اردیبهشت ماه به شعبه چهار بازپرسی دادسرای قم با موضوع تغییر کاربری اراضی زراعی می رود و اتهام مالک مجتمع زیتون است و پنج نفر دیگر با وی هستند و این رسیدگی مقدماتی در شعبه بازپرسی در تاریخ ۱۰ خردادماه به نتیجه می رسد.  نتایج آن اطلاع رسانی می شود.

خبر در حال تکمیل می باشد...
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز