سندرم گیلن باره چیست؟
ین شرایط بسیار نادر است و بیشتر پس از یک بیماری تنفسی یا گوارشی رخ میدهد تا پس از استفاده از واکسن آنفلوآنزا. سندرم گیلن باره به طور معمول با ضعف و سوزن سوزن شدن در کف پا یا کل پاها آغاز میشود.
به گزارش ایلنا به نقل از عصر ایران؛ اگر حتی یک واکنش آلرژیک واقعی به مواد داخل واکسن آنفلوآنزا نداشته باشید، ممکن است واکنشی را تجربه کنید که به اندازه کافی جدی باشد تا از تزریق واکسن در آینده جلوگیری کند.
سندرم گیلن باره (GBS) یک اختلال خود ایمنی است که میتواند گاهی اوقات به واسطه تزریق واکسن آنفلوآنزا شکل بگیرد. این شرایط بسیار نادر است و بیشتر پس از یک بیماری تنفسی یا گوارشی رخ میدهد تا پس از استفاده از واکسن آنفلوآنزا. سندرم گیلن باره به طور معمول با ضعف و سوزن سوزن شدن در کف پا یا کل پاها آغاز میشود.
ضعف و فلج اغلب در بدن گسترش مییابد. در موارد شدید ممکن است در تنفس یا عملکرد اندامهای دیگر نیز اختلال ایجاد کند. نرخ پیشرفت این شرایط متفاوت است، اما بیشتر مردم بدترین نشانهها را دو تا سه هفته پس از آغاز تجربه میکنند. اکثر قریب به اتفاق افراد مبتلا به سندرم گیلن باره به طور کامل بهبود مییابند، اما برخی ضعف دائمی را تجربه میکنند و گاهی اوقات میتواند کشنده نیز باشد.
امروزه، نرخ ابتلا به سندرم گیلن باره بین افراد واکسینه شده و واکسینه نشده برابر است. با این وجود، به واسطه احتمال ارتباط بین تزریق واکسن و ابتلا به این سندرم افرادی که طی شش هفته پس از دریافت واکسن به سندرم گیلن باره مبتلا شدهاند نباید دیگر از واکسن آنفلوانزا استفاده کنند.