طرز تهیه سس کچاپ خانگی خوشمزه
یکی از چاشنی هایی که کنار اکثر غذاها سرو می شود و بسیار طعم خوبی دارد سس کچاپ است، و شما میتوانید این سس را به راحتی در منزل درست کنید.
به گزارش ایلنا، یکی از انواع چاشنی های خوش طعم و خوشمزه ای که بسیار پرطرفدار و پرمصرف است سس کچاپ می باشد، به خاطر همین قصد داریم دستور سس خانگی کچاپ را با شما به اشتراک بگذاریم.
جالب است بدانید این سس بدون مواد افزودنی و زائد همچون روغن، رنگ و هر ماده مضر دیگری می باشد پس با ما در این بخش از آشپزخانه نمناک همراه باشید تا طرز تهیه این خوشمزه سالم را آموزش ببینید.
مواد لازم سس کچاپ
|
مواد اولیه |
مقدار |
|
1 و 1.2 پیمانه |
|
|
پودر خردل |
1.2 قاشق غذاخوری |
|
فلفل |
1.8 قاشق غذاخوری |
|
شکر قهوه ای |
2 قاشق غذاخوری |
|
آب |
2.3 پیمانه |
|
نمک |
1.2 قاشق چایخوری |
|
پودر میخک |
1.8 قاشق چایخوری |
|
3 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سس کچاپ به صورت مرحله به مرحله
برای تهیه سس کچاپ خانگی خوشمزه با دقت مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول
در اولین مرحله با استفاده از یک ظرف مدرج 350 میلی لیتر رب گوجه را داخل آن بریزید این مقدار تقریباً معادل با یک و نیم پیمانه می باشد.
مرحله دوم
در مرحله بعدی برای تهیه سس کچاپ خانگی اقدام به اضافه کردن نصف قاشق چای خوری نمک، دو قاشق شکر قهوه ای و نصف قاشق پودر دانه خردل کرده و یک هشتم قاشق چای خوری از زردچوبه، فلفل و میخک را نیز به موادتان اضافه نمایید.
مرحله سوم
حالا نوبت این است که مایعات را به مواد تان اضافه کنید بنابراین دو سوم پیمانه آب و سه قاشق سرکه سیب را نیز با ترکیب قبلی مخلوط کنید.
مرحله چهارم
در چهارمین مرحله بایستی همه مواد را با هم و با استفاده از یک همزن دستی هم بزنید تا به طور کامل یکدست و یکنواخت شوند. چنانچه مشاهده کردید مواد غلیظ است می توانید آب بیشتری به آن اضافه کنید، سپس اقدام به چشیدن سس کرده و اگر نیاز بود نمک اضافه نمایید.
در نهایت سس به دست آمده را داخل یک ظرف شیشه ای که درب محکمی دارد بریزید و آن را به مدت چند ساعت داخل یخچال قرار دهید چراکه این کار باعث می شود سس کچاپ طعم لذیذی به خود بگیرد.
فوت و فن حرفه ای ها در تهیه سس کچاپ
-
می توانید شکر سفید را جایگزین شکر قهوه ای کنید.
-
چنانچه می خواهید سس گرم داشته باشید می توانید با اضافه کردن 1.3 پیمانه آب، سس را روی حرارت بگذارید تا چند غل بزند.
-
در اضافه کردن نمک احتیاط لازم را به جا آورید و با کم کم افزودن آن به طعم مطلوب سس برسید.
-
با این روش تهیه، سس کچاپ شما تا سه هفته در یخچال ماندگاری دارد.
-
طبق ذائقه خود با کمی اضافه کردن مقدار آب می توانید غلظت سس را تغییر دهید.
-
برای اینکه سسی که درست کرده اید به اندازه کافی تند باشد می توانید از فلفل چیلی پودر شده و یا پودر فلفل قرمز به مقدار دلخواه و بیشتر از حد معمول استفاده کنید.
-
جوز هندی و دارچین از جمله ادویه های خوش عطر دیگری هستند که در خاص بودن طعم سس خانگی تاثیر گذار هستند.
منبع: نمناک
