ابتکار در نشست هماندیشی رسانه ملی و محیط زیست:
رسانهی ملی به آموزش غیرمستقیم الگوی مصرف بپردازد

از رسانه ملی میخواهیم برنامههایی تولید کند که موجب تغییر در رفتارهای فردی نسبت به محیط زیست شود که این تغییر رفتار زمینهساز تغییر رفتار اجتماعی مردم نیز خواهد شد.
نشست هماندیشی رسانه ملی و محیط زیست با همکاری اداره کل آموزش و پژوهش سیما و سازمان محیط زیست و با حضور مسئولین سازمان محیط زیست و مدیران و برنامهسازان سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ رئیس سازمان محیط زیست کشور، در نشست هماندیشی محیط زیست و رسانه ملی گفت: از رسانه ملی میخواهیم برنامههایی تولید کند که موجب تغییر در رفتارهای فردی نسبت به محیط زیست شود که این تغییر رفتار زمینهساز تغییر رفتار اجتماعی مردم نیز خواهد شد.
معصومه ابتکار افزود: تعالیم دینی و تمدن ایرانی ما برای آب قدر و حرمت بسیاری قائل بوده است، اما نسل امروز بیتوجه به این ذخائر فرهنگی، از الگوی مصرف نامناسبی برخوردار است که باید اصلاح شود که نقش رسانه ملی در این زمینه بسیار چشمگیر است.
وی با اشاره به جریانسازی موثر حفظ محیط زیست در سریال پایتخت ۳، از مسئولان رسانه ملی خواست تا به آموزش غیرمستقیم توجه بیشتری کنند و اظهار داشت: این سریال نگاه خوبی به مسئله شکار غیرمجاز و همچنین محیطبانان داشت که مورد استقبال عموم نیز قرار گرفت.
معاون رئیس جمهور با تقدیر از تهیهکنندگان و مسئولانی که دغدغههای محیط زیست را در رسانه انتشار میدهند، ابراز امیدواری کرد این رویکرد رسانه ملی ادامه یابد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت از محیط زیست نیز که از دیگر سخنرانان این نشست بود؛ با اشاره به آمار بالای هدررفت آب مرتبط با به آبهای مجازی گفت: بیان درست چنین آمارهایی در رسانه ملی میتواند ذهن جامعه را نسبت به مسائل محیط زیستی حساس کند و از صدا سیما میخواهیم بیش از پیش به این مسائل بپردازد.
مهناز مظاهری ادامه داد: درحال حاضر شاهد نسیمی در تغییر نگرش مردم نسبت به محیط زیست هستیم که امیدواریم با این تعاملها، تبدیل به طوفان و انقلابی تاثیرگذار در جامعه شود.
همچنین معاون محیط زیست دریایی، در این نشست با اشاره به نقش حساس رسانه در بازتاب فعالیتهای مثبت سازمان محیط زیست در دریای خزر گفت: در این حوزه هم در سطح ملی و هم جهانی نیازمند اطلاعرسانی دقیق و حساس هستیم.
پروین فرشچی در ادامه سخنانش اظهار داشت: باید ساختار منظمی برای ارتباط میان سازمان محیط زیست و رسانه تعریف شود، درحال حاضر این ساختار میتواند انعکاس مناسبی از فعالیتهای سازمان محیط زیست به جامعه ارائه دهد، مسئلهای که برای ما اهمیت بسیاری دارد.
وی افزود: نباید در رسانه تنها از خرابیها سخن گفت، بلکه صحبت از سرمایههای ملی و فرصتهای سرمایهگذاری فراوانی که در این حوزه داریم نیز از وظیفههای رسانه ملی است.
فرشچی با تاکید بر نقش رسانه در ایجاد ارتباط موثر سازمان با مردم، ادامه داد: یافتههای علمی نهادهای مختلف سازمان محیط زیست باید برای اطلاعرسانی به مردم سادهسازی و با ادبیات درستی ارائه شود که رسانهها در این امر نقش بسزایی دارند.
همچنین مدیرکل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست، در ادامه این نشست آموزش را مهم ترین نقش رسانه دانست و گفت: برنامهسازان می توانند با تکرار پیامهای غیرمستقیمشان، در تغییر رفتار مردم تاثیر بسیاری بگذارند.
زهرا جواهریان از رسانه ملی خواست تا نقش شهرورندی را بیشتر برای مردمی تشریح کند و توضیح داد: با کمک رسانه میتوان به مردم آموزش موثری درباره مدیریت انرژی، آب و زبالههای شهری داد که به صرفهجویی اقتصادی و در نتیجه ساخت مدارس و بیمارستانهای بیشتری منجر میشود.
در ادامه قائم مقام آموزش و پژوهش سیما نیز گفت: در این مباحثرویکرد سازمان صدا و سیما رویکری علمی است و در کارگروهی که به این منظور تشکیل شده است، اولویتهای کاربردی، بیش از هر چیز مدنظر قرار دارد.
کوروش مفاخری با بیان اینکه امسال مسائل محیط زیست از اولویتهای سازمان صدا و سیما در سال ۹۳ است، ادامه داد: ما پیش از این در بحثانرژی اتمی توانستیم جریانسازی خوبی داشته باشیم و هماکنون نیز برای جریانسازی در بحثمحیط زیست تشکیل یک تیم حرفهای را ضروری میدانیم.
از دیگر سخنرانان این نشست، اسماعیل کهرم(مشاور رئیس سازمان محیط زیست)، محمد درویش(مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان محافظت از محیط زیست)، مسعود عالیخانی(مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار) و یوسف رشیدی(رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم) بودند.
این نشست تخصصی که در دو نوبت صبح و بعد ازظهر برگزار شد؛ در پایان با بحثو بررسی و تعامل در قالب گفتگوهای دوسویه میان مدعوین و مسئولین و کارشناسان خاتمه یافت.