در نخستین جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی؛
گروه فولاد مبارکه موفق به کسب جایزه نشان ملی اقتصاد مقاومتی کشور شد

آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی روز دوشنبه ۵ خردادماه با حضور معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین، رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات، معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از مقامات لشکری و کشوری برگزار شد و طی آن، جایزه نشان ملی اقتصاد مقاومتی کشور به گروه فولاد مبارکه تعلق گرفت و هادی نباتی نژاد، مدیر روابطعمومی فولاد مبارکه به نمایندگی از این مجموعه، تندیس نشان ملی اقتصاد مقاومتی را دریافت کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه، سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور، در راستای نهادینهسازی گفتمان اقتصاد مقاومتی در جامعه هدف با محوریت الگوسازی مناسب در عرصه تولید، طرح اعطای نشان اقتصاد مقاومتی را با ارائه مدلهای ارزیابی علمی طراحی و بهصورت مدون از سال ۱۴۰۱ اجرا کرده که نخستین جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی امسال از ۳ تا ۵ خردادماه با حضور گروه فولاد مبارکه و دیگر صنایع تولیدی، فولادی، معدنی، دارویی و مواد غذایی، باهدف الگوسازی در عرصه تولید برگزار شد.
معاون کارآمدی و ارتقای بهرهوری بسیج کارگران و کارخانجات کشور و دبیر جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی:
اختصاص نشان اقتصاد مقاومتی به شرکتهایی که تولید پایدار خود را در برابر تکانهها، ناپایداریها و هجمههای اقتصادی و هجمههایی که توسط عوامل داخلی و خارجی حفظ کرده باشند
حسن حقیقت در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای واحدهای برتر جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی گفت: در دکترین اقتصاد مقاومتی، بنگاهها باید در برابر تکانههای اقتصادی قدرتمند شوند، به عبارت دیگر، بنگاههایی نشان اقتصاد مقاومتی را از آن خود کردند که تولید پایدار خود را در برابر تکانهها، ناپایداریها و هجمههای اقتصادی و هجمههایی که توسط عوامل داخلی و خارجی صورت میگیرد حفظ کرده باشند.
وی تصریح کرد: سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور در جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی، ۵ معیار را موردبررسی قرار داده که یکی در حوزه اقتصاد مردمی، بر اساس شاخصهایی همچون توسعه اشتغال، نگاه مالی - بانکی، حوزه شفافیت، فضای بانکی کشور و مسئولیت اجتماعی است که در مجموعه معیارهای اقتصاد مردمی مورد بررسی قرار گرفت.
به گفت، دبیر جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی، معیار مهم دیگر، در زمینه تولید بوده است که آیا شرکت مورد ارزیابی، رشد تولید داشته است یا خیر و چقدر تولید آن افزایش پیدا کرده است؛ مهمترین شاخص بنیادی در این طرح، مقوله دانشبنیانها و حوزه صادرات است که هر شرکت تا چه میزان توانسته در حوزه بومیسازی، دانشبنیان، انتقال دانش و یا تولید دانش موفق باشد. این معیارها و شاخصها بر اساس ارائه مقالات علمی در سطح ملّی و بینالمللی در دانشگاههای مهم بررسی شده است.
معاون کارآمدی و ارتقای بهرهوری بسیج کارگران و کارخانجات کشور خاطرنشان کرد: شرکتها بر اساس سنجههای اقتصاد مقاومتی در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مورد ارزیابی قرار گرفتند و از ماههای پایانی سال ۱۴۰۳ تا اوایل ۱۴۰۴ ارزیابی میدانی از این ۴۳۷ شرکت در قالب ارزیابان ملی و استانی انجام شد؛ سپس داوران ملی این جشنواره از سازمان مدیریت صنعتی وزارت کار و سایر وزارتخانههای مرتبط با تولید، این بنگاهها را مورد ارزیابی قرار دادند. در بررسی شرکتها، داوری انجام شده و از میان ۴۳۷ شرکت در نهایت ۵۲ شرکت انتخاب شدند و در بازههای زمانی یکساله موردبررسی قرار گرفتند که نهایتاً سه مجموعه نشان اقتصاد مقاومتی را دریافت کردند.
فولاد مبارکه پیشران اقتصادی و الگوی اشتغالزایی پایدار در کشور است
سید مالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در نمایشگاه دستاوردهای واحدهای برتر جشنواره ملّی نشان اقتصاد مقاومتی گفت: گروه فولاد مبارکه نقش کلیدی در ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای ۳۸۰ هزار نفر دارد و این مجموعه بهعنوان الگوی پیشران اقتصادی و حامی صنایع پاییندستی در کشور است.
به گزارش خبرنگارفولاد، سید مالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در نمایشگاه دستاوردهای واحدهای برتر جشنواره ملّی نشان اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: توانمندیهای گروه فولاد مبارکه در اشتغالزایی پایدار بر همگان مشهود است و نیازی به صحبت در این زمینه نیست؛ اما این مجموعه بهعنوان پیشران اقتصادی کشور نقشآفرینی میکند و این خدمتی است که بنگاههای بزرگی مثل فولاد مبارکه در کشور میتوانند به صنایع زیردستی و زنجیره تولید ارائه دهند.
وی گفت: صنایع پاییندستی یکی از عوامل اصلی ایجاد حجم قابلتوجهی از اشتغال در کشور بهحساب میآیند و گروه فولاد مبارکه میتواند نقش راهبری و پیشرانی برای شرکتهای کوچک زنجیره تولید داشته باشد و منجر به حرکتدادن آنها شود که این امر نیز کمک بزرگی به اقتصاد کشورمان خواهد کرد.
حسینی افزود: گروه فولاد مبارکه همانگونه که در حوزههای تولید، فناوری و مسئولیتهای اجتماعی، اقدامات ارزندهای انجام داده، باتوجهبه تحولات بازار کار و اشتغالآفرینی مستقیم و غیرمستقیم ۳۸۰ هزار نفری، الگوی مناسبی در حوزه منابع انسانی و نگهداشت نیروی انسانی کشور محسوب میشود. معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز آماده هرگونه همکاری در حوزه توسعه اشتغال با گروه فولاد مبارکه است.
سرهنگ پاسدار علیاصغر عطایی، رئیس سازمان بسیج کارگری و کارخانجات استان اصفهان:
فولاد مبارکه از افتخارات ایران اسلامی به حساب میآید
سرهنگ پاسدار علیاصغر عطایی، رئیس سازمان بسیج کارگری و کارخانجات استان اصفهان در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای واحدهای برتر جشنواره ملّی اقتصاد مقاومتی گفت:گروه فولاد مبارکه بهعنوان مولود انقلاب اسلامی و تأمینکننده نیاز بسیاری از صنایع پاییندستی کشور، یکی از افتخارات ایران اسلامی به حساب میآید و همواره ثابت کرده که در عرصه تولید پیشتاز است؛ این مجموعه بزرگ صنعتی در جشنواره ملّی نشان اقتصاد مقاومتی حضوری فعال داشته و مایه مباهات کشور است.
وی افزود: جشنواره ملّی نشان اقتصاد مقاومتی در سال ۱۴۰۲ در استان اصفهان با حضور ۱۵۰ واحد تولیدی کشور برگزار شد که از این میان، بر اساس داوریهای صورتگرفته و مؤلفههای اقتصاد مقاومتی طی ۴ ماه، ۵۲ واحد برتر انتخاب و معرفی شدند؛ امسال نیز این رویداد در سالن نمایشگاهی مجموعه ورزشی تلاش تهران در حال برگزاری است و نقش مهمی در شناسایی و معرفی الگوهای اقتصاد مقاومتی در تولید همچون گروه فولاد مبارکه دارد.
به گفتۀ رئیس سازمان بسیج کارگری و کارخانجات استان اصفهان، جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی، فضای رقابتی ویژهای در افزایش کیفیت تولید کالاها و خدمات داشته و منجر به توسعه گفتمان اقتصاد مقاومتی عملی در جامعه هدف میشود که این امر نهایتاً به عملیشدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری میانجامد.