خبرگزاری کار ایران

در دومین روز جشنواره تئا‌تر فجر چه گذشت؟

کد خبر : ۱۳۸۱۴۴

در حاشیه سی ودومین جشنواره تئا‌تر فجر؛ گروه نمایش «آو» به عنوان میزبان گروه «گارجنیدزه» با همکاری دبیرخانه سی و دومین جشنواره تئا‌تر فجر، سمیناری یکروزه با عنوان «تئا‌تر استانیفسکی» با حضور تاریخی «ولادیمیر استانیفسکی» برگزار می‌کند.

ایلنا: نمایش یوبیتسومه کار نیما نادری که در دومین روز جشنواره روی صحنه رفت؛ با تقدیم دو اجرای نمایش به زنده یاد سینا نادری همراه شد.

به گزارش ایلنا، نیما نادری در ابتدای نمایش‌اش که با استقبال چشمگیر مخاطبان همراه بود، این نمایش را به برادرش تقدیم کرد. در بین تماشاگران این نمایش علیرضا نادری، کیومرث‌پور احمد، الوند، جهانبخش سلطانی، سعید آقاپور، محمد ساربان، شیرین یزدان بخش، اتابک نادری و تعدادی از هنرمندان، نویسنده و کارگردان تئا‌تر نیز حضور داشتند.

این نمایش همزمان با چهلمین روز درگذشت سینا نادری روی صحنه رفت.

* نمایش «شطرنج با ماشین قیامت» کار شاهین صیادی که برای اولین بار در تالار مهر آبادان و در قالب جشنواره فجر استانی روی صحنه رفت با استقبال چشمگیر تماشاگران این شهر همراه شد.

این نمایش که موضوع آن سالهای دفاع مقدس است و داستان در آبادان اتفاق می‌افتد در حالی روی صحنه رفت که سالن پانصد نفره مهر آبادان مملو از تماشاگر بود.

بهروز نشان مدیر فرهنگی آموزشی سازمان منطقه آزاد اروند در این باره توضیح داد: اجرای این نمایش با استقبال خوب تماشاگران همراه بود وتوانست ارتباط خوبی با مخاطبان آبادانی خود برقرار کند.

این نمایش که پیش ازاین اجرایی نداشته است بر اساس داستانی از حبیب احمد‌زاده و از کانادا در جشنواره فجر حضور دارد و قرار است یکشنبه ۶ بهمن در تهران روی صحنه برود.

* نمایش «اردلیون» از کشور ارمنستان در دومین اجرای خود میزبان سفیر و اعضا سفارت ارمنستان شد.

این نمایش که در سالن استاد ناظر کرمانی روی صحنه رفت، با استقبال خوب تماشاگران در هر دو اجرا ساعت ۱۷و۱۹:۳۰ روبرو شد.

* ولادمیر استانیفسکی(کارگردان شهیر لهستانی)، رادوسلاو سادوفسکی(کاردار فرهنگی سفارت لهستان در ایران)، فریندخت زاهدی(مدرس تئا‌تر)، منصور براهیمی(مدرس تئا‌تر) و بابک مهری(سرپرست گروه نمایشی آو)؛ روز سه شنبه(۱ بهمن) ساعت ۱۲:۳۰ در محل سالن کنفرانس تماشاخانه «آو» حاضر می‌شوند تا در مورد اجرای نمایش «پتیان اوراتوریو» صحبت کنند.

* نمایش‌هایی رادیویی راه یافته به بخش رادیو تئا‌تر سی و دومین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر معرفی شدند.

در بخش رادیو تئا‌تر استان تهران با نمایش‌های «جریان زیر آب» به کارگردانی محسن بهرامی و تهیه کنندگی یاله محمد علی، «دیوار» به کارگردانی آرمان غفوریان و تهیه کنندگی محسن جواهری، «دل نازکش» به کارگردانی فائقه صالحیان و تهیه کنندگی پیام رفیعی، «امشب مگر به وقت نمی‌خواند این خروس» به کارگردانی مهدی نمی‌نی مقدم و تهیه کنندگی ژاله محمد علی، «پست روی موج اف. ‌ام ردیف ۱۰۹ مگا هرتز» به کارگردانی و تهیه کنندگی عمار خطی، «عکس اتفاق عزیز» به کارگردانی پیمان قریب پناه و تهیه کنندگی داریوش شهبازی، «جن بچه در حجله عریان» به کارگردانی رضا بهاروند و تهیه کنندگی مشترک علی مست علی و رضا بهاروند، «مسیر» به کارگردانی مریم زارعی و تهیه کنندگی میثم حاجی علیان، «در تاریکی» به کارگردانی سعیده فرضی و تهیه کنندگی ژاله محمد علی در این بخش حضور دارد.

از استان اصفهان نیز نمایش «لعبت باز» به کارگردانی مهدی شهداد و تهیه کنندگی زهرا فدایی، از استان قزوین نمایش «خون آشام» به کارگردانی و تهیه کنندگی رضا داداشی و از استان مازندران نمایش «آن مرد آمد» به کارگردانی رحمان قدمی و تهیه کنندگی بهرام دارابی به سی و دومین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر راه یافته‌اند.

نمایش‌های این بخش در تالار خسروی تماشاخانه سه نقطه اجرا می‌شوند. بخش رایو تئا‌تر از شنبه ۵ بهمن آغاز و تا ۱۰بهمن در ساعتهای ۱۸:۳۰ و ۲۰:۳۰ برگزار می‌شود.

* نمایش «هملتک» با نگاهی متفاوت به نمایشنامه هملت نوشته ویلیام شکسپیر در بخش بین الملل سی و دومین جشنواره تئا‌تر فجر اجرا می‌شود.

افق ایرجی کارگردان نمایش هملتک معتقد است، توالی و اتفاق‌های داستانی در این نمایش تفاوتی نکرده و ما با یک نگاه کمیک و آشنایی زدایی، نگاه جدیدی به این افراد و ابعاد دیگر زندگی یک اسطوره داشته است.

کارگردان نمایش «هملتک» جشنواره تئا‌تر فجر را بزرگ‌ترین اتفاق تئاتری کشور عنوان کرد و گفت: مهم‌ترین تفاوت این دوره از جشنواره قرار گرفتن اکثر آثار در بخش مسابقه است و این جشنواره با حضور گروه‌های بین المللی و اعتبار جهانی خود به شناسنامه هویت بخش تئا‌تر ایران بدل شده است.

وی ادامه داد: مساله رقابت برای حضور در این جشنواره موضوع تازه‌ای نیست اما وجود همین فیل‌تر رقابتی می‌تواند به عاملی انگیزه بخش برای هنرمندان کشور جهت تولید آثار کیفی و غنی از لحاظ بار دراماتیک و تئاتری بدل شود.

ایرجی که با کارگردانی «هملتک» در سی و دومین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر حضور دارد درباره این نمایش گفت: چند سالی است که به این متون می‌پردازم و متن‌های تراژدی را به کمدی تبدیل می‌کنم. این بار نیز متن «هملت» درفضای نمایش‌های ایرانی به صورت شعر ایرانی نوشته شده و جنبه کمدی دارد. در واقع این نمایش با بهره گیری از شیوه‌های اجرایی به کار رفته در آن، ساختار نمایش‌های ایرانی را کسب کرده است.

این کارگردان تئا‌تر با اشاره به مراحل تبدیل شعر کلاسیک به شعر ایرانی بیان کرد: در ابتدا، متن «هملت» خوانده شد و پس از استخراج نکات و قسمت‌های مهم، به شعر تبدیل شد. البته در این متن به موضوعات اصلی نمایشنامه شکسپیر پرداخته شده و فقط جزئیات حذف شده‌اند. اشعار فولکلور، واژه‌ها، نوع کلام و لحن شعر‌ها امروزی است و با ادبیات عامیانه ما آمیخته است.

کارگردان نمایش «مکبثبه روایت مردم کوچه و بازار» دلیل حضور این نمایش در بخش بین الملل را استفاده از یک متن جهانشمول با برداشت ایرانی عنوان کرد و گفت: این نمایش ترکیبی از کمدی دلارته و تخت حوضی است. این دو شیوه شباهت‌های بسیاری به یکدیگر دارند. نکته دیگر آنکه در جای جای این اثر از شیوه‌های نمایش ایرانی همچون نقالی، تعزیه و پرده خوانی نیز استفاده شده است. در واقع در هر صحنه‌ای با توجه به ویژگی‌های خاصی که می‌طلبد، از یکی از این شیوه‌ها استفاده شده است.

نمایش «هملتک» به نویسندگی محسن ایرجی و کارگردانی افق ایرجی که به عنوان یکی از آثار برگزیده جشنواره تئا‌تر منطقه یک کشور به جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر راه یافته و در مرتضی علیدادی، امید عباسی، محمدجواد شریفی، نفیسه مهری، الهه فریدزاده، رضا داوودی، سید صائب می‌ر، افق ایرجی، پوریا رضاییبه ایفای نقش می‌پردازند.
سی و دومین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر به دبیری قادر آشنا از ۲۴ دی تا ۱۲ بهمن در تهران و دیگر استان‌های کشور برگزار می‌شود

* در حاشیه سی ودومین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر گروه نمایش «آو» به عنوان میزبان گروه «گارجنیدزه» با همکاری دبیرخانه سی و دومین جشنواره تئا‌تر فجر، سمیناری یکروزه با عنوان «تئا‌تر استانیفسکی» با حضور تاریخی «ولادیمیر استانیفسکی» برگزار می‌کند.

ولادیمیر استانیفسکی کارگردان بنام لهستانی که در سال ۱۹۷۷ گارجنیدزه – مرکزی برای پژوهش و تمرین تئاتر - را با رویکردی انسان‌شناسانه تاسیس، و به یکی از مهم‌ترین پایگاههای تئا‌تر تجربی در جهان تبدیل کرد، ۶ بهمن ساعت ۱۵ تا ۱۸ در سالن کنفرانس مجموعه تئا‌تر شهر سمینار یک روزه برگزار می‌کند.

در این سمینار موضوعات متنوعی همچون آشنایی با سبک منحصر بفرد معماری، فضاسازی، موسیقی وحرکت در تئا‌تر استانیفسکی، آشنایی با آثار و آراء ولادیمیر استانیفسکی، شناخت تفاوت‌ها و شباهتهای ولادیمیر استانیفسکی و یرژی گروتفسکی، تعریف و تحدید رمانتیسیسم و رآلیسم در کارهای او و… مطرح خواهد شد.

«گروه نمایش آو» از تمامی علاقمندان، پژوهشگران، دانشجویان، اساتید، مربیان، کارگردانان و اهالی تئا‌تر دعوت کرده است تا آمادگی خود را برای شرکت در سمینار با تماس با شماره تلفن‌های ۰۹۳۸۵۳۳۶۰۰۷ – ۸۸۰۲۱۶۴۶ - ۸۸۳۵۳۲۲۴ اعلام کنند. لازم به ذکر است ظرفیت سمینار محدود بوده و اولویت با کسانی است که زود‌تر ثبت نام خود را قطعی کرده باشند.

* چهارمین روز از سی ودومین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر با اجرای ۳ نمایش در بخش مسابقه بین الملل همراه می‌شود.

در این روز تالار وحدت میزبان نمایش «خانه برنارد آلبا» به کارگردانی کالیکستو پیتو از کشور آلمان است که یک اجرا در ساعت ۱۸ انجام می‌دهد.

دو نمایش دیگر بخش مسابقه بین الملل در سالن‌های تماشاخانه ایران شهر روی صحنه می‌روند. سالن استاد ناظرزاده کرمانی به اجرای «عکس‌های جیهان» کار کلودیا سوراسه از ایتالیا اختصاص دارد که در نوبت ۱۷ و ۱۹:۳۰ روی صحنه می‌رود. نمایش «ننه دلاور» کار زهرا صبری نیز در نوبت‌های ۱۸ و ۲۱ مه‌مان سالن استاد سمندریان خواهد بود.

چهارمین روز جشنواره در مجموعه تئا‌تر شهر به اجرای نمایش «مدریک» کار شهرام کرمی در نوبت‌های ۱۸ و ۲۰:۳۰ تالار چهارسو، نمایش «خانه آقای کرمی» کار امیر اخوین در نوبت‌های ۱۷:۳۰و۱۹:۳۰ در تالار قشقایی، نمایش «مم و زین» کار تینو صالحی در نوبت‌های ۱۷ و ۱۹ تالار سایه و نمایش «پوتین‌ها» کار مهدوی اختصاص دارد. این نمایش در نوبت‌های ۱۶:۳۰ و ۱۸:۳۰ اجرا می‌شود.

تماشاخانه سنگلج پس از استراحت دو روزه میزبان نمایش «کالیگولا» به کارگردانی سعید کاظمیان می‌شود که در نوبت‌های ۱۷:۳۰ و ۱۹:۳۰ اجرا می‌شود.

در تالار هنر نیز نمایش «جامانده» کار بهارمحمودزاده در نوبت‌های ۱۶:۳۰ و ۱۹ روی صحنه خواهد رفت.

نمایش «مخزن» کار مهدی رضایی نیز در نوبت‌های ۱۶:۳۰ و ۱۸:۳۰ مه‌مان خانه نمایش اداره تئا‌تر خواهد شد.

تالار حافظ نیز در این روز به اجرای نمایش «معمای مطربان پریشان» کار کوروش زارعی اختصاص دارد که در نوبت‌های ۱۸ و ۲۰ اجرا می‌شود.

ارسال نظر