خبرگزاری کار ایران

بیگدلی در گفت‌وگو با ایلنا:

تبعیت از کاپیتالیسم، دلیل سکوت رهبران دنیا در قبال رفتار ترامپ با معترضان/ اروپا هنوز مستقل نشده است/ هراس قاره‌سبز از نتیجه انتخابات ۲۰۲۰

asdasd
کد خبر : ۹۲۶۹۴۵

کارشناس مسائل آمریکا گفت: سکوت سیاست‌مداران اروپا و برخی دیگر از کشورها به دلیل ترس از اقدام تلافی‌جویانه رئیس‌جمهوری آمریکا در مسائل نظامی و سیاسی است.

«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح دلایل سکوت رهبران جهان در قبال رفتار رئیس‌جمهوری آمریکا با معترضان به نژادپرستی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد:  از آغاز شروع اعتراضات به قتل جرج فلوید در ایالات متحده هیچ‌کدام از رهبران کشورها موضع قاطع و منفی علیه اظهارات و اقدامات ترامپ و دولت او اتخاذ نکردند. به عنوان مثال نخست‌وزیر کانادا، صدر اعظم آلمان، نخست وزیر بریتانیا، حتی رئیس‌جمهوری روسیه و حتی رئیس‌جمهوری فرانسه که در جدال با ترامپ قرار داشت، هیچ موضعی علیه اقدامات او طی روزهای اخیر اتخاذ نکردند. به همین دلیل بسیاری از مولفه‌ها نشان می‌دهد که اروپایی‌ها و برخی دیگر از کشورها مایل به درگیر شدن با دولت فعلی ایالات متحده نیستند. دلیل نخست این است که اکثر کشورها به خصوص دولت‌های اروپایی از تفکر نومحافظه‌کارانه ترامپ تبعیت می‌کنند که در صدر آنها می‌توان بوریس جانسون و جاستین ترودو را نام برد. باید متوجه باشیم که اروپا همچنان مستقل نشده است و پیوندهای اقتصادی این قاره با ایالات متحده برای مقام‌های اروپایی بسیار مهم است.

وی ادامه داد: مساله دیگر این است که نگاه همه کشورها به سیاه‌پوستان یکسان ارزیابی می‌شود که ریشه در استعمار آفریقا دارد و به همین دلیل کشورهای اروپایی هم از اعتراض این طیف هراس دارند. اینکه می‌بینیم سفیدپوست‌ها در مقابل سیاه‌ها قرار گرفته‌اند و علیه آنها دست به تظاهرات زده‌اند و از اهانت به مجسمه «وینستون چرچیل» معترض هستند، نشان می‌دهد که نگرش قرن نوزدهم بر لندن و بسیاری از پایتخت‌های اروپایی حاکم است. این کینه از قبل وجود داشت و حالا سر باز کرده است؛ یعنی از یک سو سیاه‌پوستان خیزش کردند و در مقابل آنها سفیدپوست‌ها که نگاه نژادی به مسائل دارند هم اقدام به برگزاری تظاهرات کردند. در کشوری مثل فرانسه به هیچ وجه موضع منفی علیه دونالد ترامپ و اقدامات او در قبال سیاه‌پوستان گرفته نمی‌شود؛ چراکه پاریس خودش درگیر جلیقه زردهاست و نمی‌تواند در این مورد بیش از حد موضع بگیرد. موضوع دیگر این است که کشورهای اروپایی نمی‌توانند از ارزش‌های کاپیتالیستی جدا شوند و به همین دلیل منافعشان در سکوت نهفته شده است. به همین دلیل معتقدم که نظام سرمایه‌داری باید بعد از جنگ جهانی دوم و اتفاقات رخ داده در قرن بیستم، تغییراتی را اعمال کند تا بتواند به حیاتش ادامه دهد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بدون شک کشته شدن جرج فلوید و سیاه‌پوست‌ها در آمریکا برای اولین بار اتفاق نیفتاده و نخواهد افتاد، بلکه این موضوع یک بهانه است تا طبقات پایینِ جامعه، دست به خیزش بزنند تا صدای اعتراض خود را به گوش مقام‌های کاخ سفید و سایر کشورها برسانند. اینکه می‌بینیم ترامپ هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد به این دلیل است که او نمی‌خواهد خودش را کوچک جلوه دهد و از معترضان عذرخواهی کند. از سوی دیگر او در آستانه انتخابات بسیار مهمی قرار دارد که اگر در موضع ضعف ظاهر شود می‌تواند تبعات منفی برای او در صندوق‌های انتخابات داشته باشد. لذا او سناریوی هجمه حداکثری را در دستور کار قرار داده است.

بیگدلی افزود: در این میان باید توجه کرد که حدود ۶۵ درصد از سرمایه‌های عمده ایالات متحده در دست جمهوری‌خواهان است. بنابراین حتی اگر دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ انتخاب شوند، نفوذ جمهوری‌خواهان به طور کلی قطع نخواهد شد. به عنوان مثال هشت درصد از سهم تولید سیستم‌های الکترونیکی ایرباس در دست آمریکایی‌ها قرار دارد و تولیدکننده آنها واشنگتن است که رقم قابل توجهی قلمداد می‌شود و مسائل این‌چنینی مانع از موضع‌گیری اروپایی‌ها علیه ترامپ می‌شود. توجه داشته باشید که اروپا از نتایج انتخابات ۲۰۲۰ به شدت ترس دارد و به همین دلیل علیه کاخ‌سفید موضع نمی‌گیرد؛ چراکه تاثیر پاندمی کرونا بر اقتصاد جهانی به حدی است که اگر ترامپ بخواهد اروپا را در این محور به چالش بکشد، مشکلات عدیده‌ای برای آنها به وجود می‌آید. به عنوان مثال همین چند روز پیش ترامپ طی فرمانی خواستار خروج ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از نظامیان خود از آلمان شد که باعث شده برلین وارد یک بحران جدید شود. به همین دلیل اروپا و برخی دیگر از کشورهای آسیایی و حتی کانادا سعی می‌کنند از اتخاذ موضع کوبنده علیه ترامپ خودداری کنند و تمام مولفه‌ها نشان می‌دهد در نظام بین‌الملل و در معادلات جهانی، قدرت حرف اول را می‌زند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: واقعیت این است که مدل دموکراسی در آمریکا با مدل دموکراسی در اروپا تفاوت دارد. به یاد داریم که در زمان «مارتین لوترکینگ» حدود ۵۰ نفر در آمریکا کشته شدند اما بحث نژادپرستی و تبعیض نژادی ریشه‌کن نشد. همین موضوع نشان می‌دهد که هیچ تغییر محسوسی در نگرش سفیدپوست‌ها علیه سیاهپوست‌ها صورت نمی‌گیرد و حتی قانون هم کوچک‌ترین تغییری نمی‌کند. ادامه اعتراض‌ها را نمی‌توان یک تحول بنیان‌کَن دانست و به همین دلیل تاثیر چندانی در انتخابات بر آرای ترامپ نخواهد داشت؛ چراکه آرای جمهوری‌خواهان ثابت است اما نقطه تهدید، طبقات فرودست جامعه هستند. این طیف به دلیل وضعیت وخیمِ اقتصاد بین‌الملل عصبانی هستند اما با سرکوب نهایتاً به حاشیه رانده می‌شوند. لذا اروپایی‌ها هم از همین مدل پیروی خواهند کرد؛ به گونه‌ای که در لندن حدود ۱۰۰ نفر از معترضان توسط پلیس دستگیر شده‌اند و در سایر کشورهای اروپایی هم برخورد میان نیروهای امنیتی و معترضان ادامه دارد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز