خبرگزاری کار ایران

بشری در گفت‌وگو با ایلنا بررسی کرد:

ابعاد و دلایل تنش لفظی واشنگتن و پیونگ‌یانگ/ مراحل و سطوح مختلف تحریم نفتی کر‌ه‌شمالی

asdasd
کد خبر : ۵۳۹۰۱۰

کره‌شمالی با توجه به وضعیت فعلی خود سعی دارد فشار بر جامعه بین‌الملل را به بالاترین حد برساند اما واقعیت این است که متضرر این پرونده ژاپن و کره‌جنوبی خواهد بود.

«اسماعیل بشری» تحلیلگر مسائل شرق آسیا با اشاره به تنش لفظی میان رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره‌شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در مورد جنگ لفظی میان رهبر کره‌‌شمالی و رئیس‌جمهور ایالات متحده باید به این نکته توجه داشت که رئیس‌جمهور آمریکا اصولاً جنگ لفظی را در دستور کار خود قرار داده است. این وضعیت نه تنها در مورد پرونده پیونگ‌یانگ، بلکه در خصوص موضوعات داخلی آمریکا به صورت واضح صدق می‌کند. ترامپ مرتباً ادعا می‌کند که باید همه چیز تغییر پیدا کند؛ کما اینکه بعد از به روی کار آمدن وی تمامی دستاوردهای رئیس جمهور قبلی به زیر سوال رفته است. به گونه‌ای که مواضع وی در مورد پیمان آب و هوای پاریس و حتی در مورد ناتو نشان می‌دهد که رئیس‌جمهوری ایالات متحده از ثبات در تصمیم‌گیری و تخصص کافی برخوردار نیست.

وی ادامه داد: وضعیت فعلی حاکم بر کاخ‌ سفید نشان می‌دهد که ترامپ در خصوص پرونده کره‌شمالی به همین روال عمل می‌کند. چراکه این مساله به یک بحران خطرناک و فراگیر در شرق آسیا تبدیل شده است و دایره تقابل آن به حدی گسترده شده که توهین وارد این گستره شده و متقابلاً رهبر کره‌شمالی هم به آن پاسخ می‌دهد. باید بدانیم که کره‌شمالی کشوری است که اصولاً با مسائل و شعارهای گوناگون زندگی می‌کند و اقدامات آن در محور تبلیغات و جنگ روانی در سطح بین‌المللی کاربرد دارد. از این منظر باید بگویم که تمامی مسائل بر پایه شعار بنا شده است و مابقی تنش‌ها و خطرات آن همانند گذشته طی می‌شود.

پیونگ‌یانگ به جای اینکه بتواند بر اقتصاد و مسائل دیگر تکیه کند، ناچار است به موشک و تسلیحات موشکی اکتفا کرده تا بتواند بر تهدیدات موجود در نظام بین‌الملل غلبه کند. البته واکنش‌های زیادی از سوی نهادهای بین‌المللی و کشورها نمایان شده و تمامی آنها درصدد هستند تا بتوانند بیشترین اعمال فشار را بر کره‌شمالی صورت دهند تا جایی که به نظر می‌رسد در حالت فعلی تمامی تحریم‌ها معطوف به تحریم‌های نفتی و حوزه انرژی خواهد بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر لزوم ورود کشورهای موثر در پرونده کره‌شمالی، گفت: با نگاهی به اظهارنظرها و موضع‌گیری‌های متعدد در سطح بین‌المللی باید بگوییم که وضعیت تنش میان ایالات متحده و کره‌شمالی به لحاظ شکلی در اوج خود قرار دارد؛ لذا شورای امنیت باید بتواند کشورهای موثر مانند چین و روسیه را با خود همراه کند تا بتواند پیونگ‌یانگ را به صورت علنی و صحیح کنترل نماید. اینکه گفته می‌شود کره‌شمالی در صدد آزمایش بمب هیدروژنی در اقیانوس آرام برآمده، مسئله‌ای است که نشان می‌دهد اگر به زودی تصمیم جدی برای حل این مساله گرفته نشود می‌توان شاهد خلق یک بحران دیگر همانند هیروشیما یا ناکازاکی باشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عواقب این آزمایش‌ها بدون تردید برای کره‌شمالی بیش از ایالات متحده خواهد بود؛ چراکه فاصله میان این دو کشور به صورتی است که آمریکا در فرصت مناسب می‌تواند هرگونه تهدید کره‌شمالی را دفع و پدافند کند. از این نظر علاوه بر کره‌شمالی، ژاپن و کره‌جنوبی متضررهای اصلی هرگونه اقدام خشن در شرق آسیا خواهند بود. لذا به نظر می‌رسد که اگر آمریکا به دنبال واکنش سخت باشد چین بر سر دوراهی خواهد ماند؛ اما در عین حال روزنه‌هایی برای کمک به کره‌شمالی توسط پکن وجود دارد. از این رو اگر مرزهای کره‌شمالی بسته شود، تامین اقلام اولیه و مواد غذایی این کشور با مشکل روبه‌رو خواهد شد و جبران‌ آن به مراتب سخت‌تر از حل و فصل مساله در حالت فعلی خواهد بود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز