مدیرعامل شرکت برق البرز:
۲۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی تا تابستان ۱۴۰۴ به شبکه استان تزریق میشود / راهاندازی اولین نیروگاه خودتأمین صنعتی بالای یک مگاوات

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان البرز در مراسم افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی خودتأمین بالای یک مگاوات در شهرک صنعتی نظرآباد، از هدفگذاری برای تزریق ۲۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر به شبکه استان تا تابستان ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: ناترازی ۳۵۰ مگاواتی برق در البرز با اتکا به نیروگاههای خورشیدی کاهش مییابد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از البرز، مسعود خواجهوند، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان البرز، روز دوشنبه در آیین افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی خودتأمین صنعتی بالای یک مگاوات استان که با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، استاندار البرز، فرماندار نظرآباد و جمعی از مسئولان برگزار شد، با اشاره به سیاستهای استان در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اظهار کرد: با حمایت شخص استاندار و همکاری دستگاههای اجرایی، تاکنون بیش از ۴۴ واحد صنعتی در استان اقدام به نصب پنلهای خورشیدی کردهاند که مجموع ظرفیت عملیاتی آنها تا پیش از تابستان امسال به ۴۴ مگاوات خواهد رسید.
افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی خودتأمین بالای یک مگاوات در البرز
خواجهوند با اشاره به اهمیت نیروگاه افتتاحشده اظهار کرد: نیروگاه امروز، نخستین نیروگاه سقفی خودتأمین استان است که با ظرفیت بالای یک مگاوات، انرژی تولیدی را بهصورت کامل در محل مصرف میکند. این نیروگاه بخشی از مصرف برق صنعتی را از شبکه سراسری جدا کرده و با تزریق مستقیم در مدار داخلی کارخانه، به کاهش بار شبکه کمک میکند.
وی افزود: اتصال این نیروگاه به شبکه برق ۲۰ کیلوولت طراحی شده و هدف ما آن است که با چنین مدلی، هزینه اتصال به شبکه برای سرمایهگذاران کاهش یابد.
سرمایهگذاری در ۳۳ سایت نیروگاه سهمگاواتی در البرز
مدیرعامل برق البرز همچنین از تأمین زمین برای احداث دهها نیروگاه خورشیدی جدید خبر داد و اضافه کرد: در مجموع بیش از ۷۸۰ هکتار زمین برای سرمایهگذاران انرژیهای تجدیدپذیر در استان تأمین شده و با همکاری وزارت نیرو، تاکنون زمین ۳۳ سایت برای احداث نیروگاههای سهمگاواتی به سرمایهگذاران واگذار شده است.
وی ادامه داد: استان البرز در این زمینه پیشرو است و موفق شدهایم ۹۳ مگاوات ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر را به مرحله اختصاص زمین و جانمایی برسانیم.
هدفگذاری برای تزریق ۲۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی تا تابستان ۱۴۰۴
خواجهوند با بیان اینکه ناترازی برق استان در سال جاری حدود ۳۵۰ مگاوات برآورد شده، گفت: برنامهریزی شده که تا تابستان ۱۴۰۴، حدود ۲۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی به شبکه برق استان تزریق شود که سهم مهمی در کاهش ناترازی خواهد داشت.
وی از حمایت وزارت نیرو و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر (ساتبا) در این مسیر قدردانی کرد و تصریح کرد: در حال حاضر در حال پیگیری تجهیز و واگذاری پنلهای خورشیدی از محل مناقصه ۳۰ هزار مگاواتی دولت به بخش خصوصی هستیم که بخشی از آن با اولویت صنعت به استان البرز اختصاص خواهد یافت.
انتقاد از ترخیص کند تجهیزات خورشیدی در گمرک
خواجهوند در بخش دیگری از سخنانش از مشکلات ترخیص تجهیزات وارداتی از گمرک انتقاد کرد و افزود: در یکی از پروژههای پنجمگاواتی متعلق به نیروی انتظامی، پنلها با تأخیری چندماهه از گمرک ترخیص شدند. این موضوع یکی از اصلیترین موانع سرمایهگذاری در این حوزه است که باید با دخالت دولت و تسهیل فرایندهای گمرکی برطرف شود.
تبدیل البرز به پایلوت خورشیدی صنعتی کشور
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با همراهی مسئولان ملی و استانی و نگاه توسعهمحور استاندار، میتوان البرز را به پایلوت توسعه انرژی خورشیدی در بخش صنعت کشور تبدیل کرد. تحقق ۲۰۰ مگاوات ظرفیت خورشیدی تا تابستان آینده، گامی مهم در این مسیر است.