خبرگزاری کار ایران

ناصر معینی تشریح کرد:

برنامه‌های مدیریت تولید برق آذربایجان‌شرقی برای پیک مصرف 98/استفاده از سوخت ثانویه 20 میلیارد هزینه‌ها را بالا می‌برد

asdasd
کد خبر : ۶۹۱۸۸۱

برنامه‌های مدیریت تولید برق آذربایجان‌شرقی برای پیک مصرف 98 را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، ناصر معینی در حاشیه بازدید خبرنگاران از نیروگاه حرارتی تبریز اظهار داشت: نیروگاه حرارتی تبریز دارای دو واحد بخار و دو واحد گازی است که بخش بخار نیروگاه با ظرفیت اسمی 368 مگاوات و قدرت تولیدی آن 350 مگاوات است. پیمانکار اصلی سازنده آن شرکت آلستوم فرانسه است. یک واحد بخار آن در سال 65 و واحد دوم در سال 68 راه‌اندازی شده است.

وی درباره نیروگاه سهند دیگر نیروگاه تحت مدیریت شرکت تولید برق آذربایجان شرقی گفت: این نیروگاه نیز دارای دو واحد بخار به ظرفیت 325 مگاوات است که سوخت اصلی آن گاز و از مازوت به عنوان سوخت دوم استفاده می‌شود.

معینی همچنین به واحد گازی نیروگاه تبریز اشاره کرد و گفت: این نیروگاه دارای دو واحد گازی ساخت فیات ایتالیا به قدرت اسمی 32 مگاوات است که از سال 57  در مدار قرار گرفته و از سال 71 گازسوز شده و در حال حاضر با دو سوخت گازوئیل و گاز طبیعی کار می‌کند.

وی در ادامه درباره نیروگاه صوفیان بیان کرد: این نیروگاه نیز دارای چهار واحد گازی ساخت IEG آلمان با قدرت اسمی 25 مگاوات است که واحد یک و دو این نیروگاه از سال 63 و واحدهای 3 و 4 از سال 64 وارد شبکه تولید شده در سال 79 گازسوز شده و در حال حاضر دارای کار قابلیت کار با دو سوخت گازوئیل و گاز است.

معینی به نیروگاه دیزلی مغان و اردبیل نیز اشاره کرد و گفت: تعداد هشت دستگاه دیزلی ژنراتور با قدرت اسمی پنج مگاوات در منطقه مغان و اردبیل تحت مدیریت این شرکت در حال بهره‌برداری هستند ضمن اینکه تامین قسمتی از برق منطقه کنترل محلی ولتاژ شبکه را نیز در همان منطقه به عهده دارند.

در ادامه این نشست معینی با بیان اینکه برق صنعت زیربنایی و مادر در تمام دنیا است، گفت: هیچ توسعه‌ای بدون برق انجام نمی‌شود و کشورمان نیز با توجه به قرار گرفتن در مسیر توسعه نیاز مبرمی به افزایش تولید برق دارد. الزام تولید برق در حدی است که بدون برق زندگی صد در صد متوقف می شود حتی اگر برق نداشته باشیم آب هم نخواهیم داشت.

برنامه‌های مدیریت تولید برق آذربایجان‌شرقی برای پیک مصرف 98/استفاده از سوخت ثانویه 20 میلیارد هزینه‌ها را بالا می‌برد

وی با بیان اینکه برنامه ما در آذربایجان‌شرقی حفظ نیروگاه‌های موجود و پیش قدم شدن برای احداث نیروگاه جدید است، تصریح کرد: ظرفیت اسمی نیروگاه‌های تحت پوشش این شرکت در حال حاضر مجموعا بالغ بر 1590 مگاوات است که وظیفه تامین حدود 3.2 درصد برق مصرفی کشور را به عهده دارد.

معینی با اشاره به پیش‌بینی‌های تابستان سال جاری مبنی بر کاهش نزولات جوی و در نتیجه کاهش تولید برق از نیروگاه‌های برق‌ آبی اظهار داشت: ما تمهیداتی خاصی برای این موضوع دیدیم بنابراین استان آذربایجان‌شرقی تابستان را بدون خاموشی گذراند به طوری‌که نسبت به سال 96 توانستیم 13.9 درصد افزایش تولید داشته باشیم و به این ترتیب کاهش تولید از برق آبی‌ها در استان جبران شد.

معینی با بیان اینکه مدیریت بار از دیگر اقدامات ما برای جلوگیری از خاموشی‌های تابستان بود به اقدامات شبانه‌روزی کارکنان نیروگاه اشاره کرد و گفت: پرسنل نیروگاه‌ها تنها کسانی هستند که همه ثانیه‌های 365 روز را کار می‌کنند تا برق تولید شده و با طی مسافت‌های طولانی به منازل، کارخانجات و صنایع برسد.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی با ابراز تاسف از اینکه مدیریت مصرف در بخش منازل و یا صنایع و کارخانجات به خوبی انجام نمی‌شود، گفت: با توجه به این موضوع وزارت نیرو مجبور شد خودش مدیریت مصرف را به عهده بگیرد. اگر مردم زمان پیک تابستان وسایل پرمصرف را صبح یا بعد از 11 شب استفاده کنند و هر کس در منزل خود یک لامپ را خاموش کند می‌توانیم سه هزار مگاوات برق در شبکه افزایش دهیم.

برنامه‌های مدیریت تولید برق آذربایجان‌شرقی برای پیک مصرف 98/استفاده از سوخت ثانویه 20 میلیارد هزینه‌ها را بالا می‌برد

وی با بیان اینکه در تابستان و زمان پیک بار همیشه نیروگاه در مدار هستند، افزود: زمستان برخی نیروگاه‌ها برای اورهال و تعمیرات دوره‌ای از مدار خارج می‌شوند.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه ما جزو 14 کشور دنیا هستیم که ظرفیت بالای تولید را داریم، گفت: ظرفیت تولید در کشور ما 75 هزار مگاوات نیروگاه نصب شده که 12 هزار مگاوات آن برق آبی، 4 هزارمگاوات در صنایع مثل پتروشیمی و پالایشگاه‌ها و فولاد، 3 هزار مگابات تولید پراکنده و 57 هزار مگاوات از برق حرارتی تولید داریم. یعنی 80 درصد تولید برق توسط نیروگاه‌های برق حرارتی تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه نیروگاه‌های کشور سال‌جاری جان‌فشانی کردند تا افت تولید 12 هزار مگاوات برق آبی‌ها را جبران کنند، گفت: علاوه بر این مدیریت بار انجام شد تا تابستان را پشت سر بگذاریم. نیروگاه‌ها برای تابستان آماده می‌شوند چرا که با افزایش روند بخش تولید در کارخانجات و صنایع میزان مصرف بالا می‌رود. ما تمهیدات خوبی از لحاظ نیروگاه جدید و نگهداری و تعمیر انجام می‌دهیم که بتوانیم تابستان سال آینده هم سدها و هم واحدهای برق حرارتی را در مدار داشته باشیم.

برنامه‌های مدیریت تولید برق آذربایجان‌شرقی برای پیک مصرف 98/استفاده از سوخت ثانویه 20 میلیارد هزینه‌ها را بالا می‌برد

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه نیروهای 500 مگاواتی سهند هفته آینده کلنگ زده می‌شود و طی 18 ماه وارد مدار خواهد شد، افزود: بخش گاز نیروگاه هریس نیز تا تابستان سال آینده وارد مدار خواهد شد. برای نیروگاه تبریر هم برنامه‌ریزی طرح توسعه‌ای هزار مگاوات را در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه تولید و مصرف برق در استان آذربایجان‌شرقی سر به سر است، تاکید کرد: ما باید افزایش تولید داشته باشیم و ظرف سه سال آینده ظرفیت تولید به سه هزار مگاوات برسد. نیروگاه جدید بناب هم  که هفته آینده کلنگ‌زنی می‌شود، دوستدار محیط‌زیست بوده و مصرف آب آن زیر 5 لیتر بر ثانیه است.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی درباره هدر رفت برق نیز بیان کرد: برای جلوگیری از هدر رفت باید سیستم‌های قدیمی اصلاح شود و از سیستم‌های به‌روز استفاده شود ضمن اینکه روش‌های انتقال برق باید تغییر کند. برای این منظور طی چند سال گذشته دو درصد کاهش تلفات داشته‌ایم.

معینی با بیان اینکه صنعت برق 40 سال پیش وابسته بود و حتی مجوز حضور در محل نیروگاه را نداشتیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به حدی از خودکفایی رسیده‌ایم که خودمان نیروگاه تولید می‌کنیم و جزو محدود کشورهایی هستیم که تولید پره توربین و ژنراتور داریم و 90 تا 95 درصد تولید توسط متخصصان داخلی انجام می‌شود. همچنین اورهال را خودمان انجام می‌دهیم.

برنامه‌های مدیریت تولید برق آذربایجان‌شرقی برای پیک مصرف 98/استفاده از سوخت ثانویه 20 میلیارد هزینه‌ها را بالا می‌برد

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی درباره بحث صادرات برق نیز اظهار داشت: اگر مصرف مدیریت شود امکان صادرات خواهیم داشت. فروش داخلی برق دو سنت اما صادرات آن 11 سنت است. در حال حاضر امکان توسعه صادرات را نداریم چون ظرفیت تولید ما همین است. باید به جایی برسیم که ظرفیت تولید برق را بالا برده و به جای نفت برق صادر کنیم. در این راستا مشکلی نداریم شبکه‌ها وصل است باید تولید مطمئن و مستمر داشته باشیم تا کشور مقصد به ما اعتماد کند.

وی یادآور شد: ما در حال حاضر می‌توانیم به شبکه روسیه و اروپا وصل شویم یعنی زمان پیک روز از آنها برق بگیریم و زمان پیک مصرف شب به آنها صادر کنیم. در کل می‌توانیم 300 تا 400 مگاوات تبادل برق داشته باشیم.

معینی با اشاره به راندمان نیروگاه‌های تحت پوشش شرکت متبوعش گفت: راندمان نیروگاه تبریز 38 درصد، نیروگاه سهند 39 درصد و صوفیان 23 درصد است .

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی درباره اخباری مبنی بر آلایندگی نیروگاه تبریز اظهار داشت: خوشبختانه از لحاظ مواد شیمیایی آلودگی نداریم. پساب محیط زیست  آزمایش می‌شود اما مشکل اصلی سوخت ثانویه(مازوت) است که البته هزینه سنگینی را نیز به ما وارد می کند طوری‌که اگر ما شش ماه از این سوخت استفاده کنیم 20 میلیارد برای اورهال باید هزینه کنیم. ضمن اینکه باید گفت استفاده از سوخت ثانویه در برخی مواقع اجبار است چراکه زمستان که مصرف گاز خانگی بالا می‌رود سوخت نیروگاه‌ها به سمت مایع می‌رود.

وی با  اشاره به تعمیرات نیروگاه در تابستان سال‌جاری گفت: ما در تابستان رکورد بزرگی زدیم. تعمیراتی که باید در یک هفته انجام می‌شد کمتر از 15 ساعت انجام شد. در زمان پیک مصرف برق تابستان بویلر سوراخ شده بود که متخصصان به خود یخ می‌بستند که بتوانند جوشکاری را انجام دهند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز