خبرگزاری کار ایران

شرکت مدیریت منابع آب ایران توضیح داد:

دلایل رهاسازی 20.8 متر مکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود چیست؟

asdasd
کد خبر : ۶۳۸۱۰۶

بدیهی است مشارکت کشاورزان و سایر شهروندان در کاهش مصرف و بالاخص کاهش میزان برداشت‌های آب از رودخانه زاینده‌رود، کاهش رهاسازی آب را امکان‌پذیر خواهد کرد.

به گزارش ایلنا شرکت مدیریت منابع آب ایران برای رهاسازی آب به مقدار متوسط 20.8 مترمکعب بر ثانیه از سد زاینده‌رود را تشریح کرد.

1. در خرداد 1397 به‌طور متوسط مقدار 20.8 مترمکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود رهاسازی شده است. مقدار آب رهاسازی شده از سد زاینده‌رود برای مصارف مختلف، در خرداد 1397 حدوداً به شرح زیر است:

    8.4 متر مکعب بر ثانیه برای آب شرب استان اصفهان و سامانه آب شرب کاشان

    1.4 متر مکعب بر ثانیه برای آب شرب استان یزد

    0.9 متر مکعب بر ثانیه برای مصارف صنعتی استان اصفهان

    4.7 متر مکعب بر ثانیه برای حدود 17000 هکتار باغات استان چهارمحال و بختیاری در پایین دست سد زاینده‌رود

    3.9 متر مکعب بر ثانیه برای حدود 2500 هکتار باغات استان اصفهان در پایین دست سد زاینده‌رود

    1.5 متر مکعب بر ثانیه تبخیر از مخزن سد زاینده‌رود

2. جمع مصارف برای شرب، صنعت و باغات حدود 19.3 متر مکعب بر ثانیه است.

3. محل آبگیری برای انتقال آب شرب استان اصفهان برای تصفیه‌خانه باباشیخ‌علی، در محل چم آسمان دارای فاصله حدود 110 کیلومتری با سد زاینده‌رود است و آب در این فاصله از طریق رودخانه منتقل می‌شود. این شیوه انتقال اجازه می‌دهد تا آب از رودخانه برداشت شود. رساندن 10.7 متر مکعب آب به چم آسمان، با توجه به برداشت‌های آب در مسیر رودخانه برای عموماً کشاورزی (که حدود 9 متر مکعب بر ثانیه است)، رهاسازی حدود 21 متر مکعب آب از سد زاینده‌رود ضروری بوده است. اگر این میزان رهاسازی نمی‌شد، تأمین آب استان‌های اصفهان و یزد ناممکن بود.

4. عطف به توضیحات فوق، رهاسازی به‌طور متوسط 20.8 متر مکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود در خرداد 1397  اقدامی برای تخلیه منابع آب سد و بحرانی جلوه دادن وضعیت منابع آب نیست، بلکه ضرورتی است که به دلیل کم‌توجهی مقامات محلی به ممانعت از برداشت‌های آب کشاورزی در مسیر انتقال آب در فاصله سد زاینده‌رود تا چم‌آسمان صورت می‌گیرد.

5. بدیهی است مشارکت کشاورزان و سایر شهروندان در کاهش مصرف و بالاخص کاهش میزان برداشت‌های آب از رودخانه زاینده‌رود، کاهش رهاسازی آب را امکان‌پذیر خواهد کرد.انتظار می‌رود همه ذی‌نفعان و از جمله فعالان محیط‌زیستی و دغدغه‌مندان منابع آب، در شرایط فعلی، با دقت بسیار بیشتری نسبت به ارزیابی اخبار و اطلاعات درباره مدیریت منابع آب کشور اقدام نمایند.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز