خبرگزاری کار ایران

مسئول میز عراق در سازمان توسعه تجارت در گفت‌وگو با ایلنا:

عراق تعرفه سیمان ایران را 100 دلار در هر تن افزایش داد / سیمان عربستان و لبنان جایگزین سیمان ایران

صادرات سیمان ایران به عراق از هفته گذشته متوقف شده است و همین امر سبب شده که میزان سیمان مازاد کشور به شدت افزایش پیدا کند.

مسئول میز عراق در سازمان توسعه تجارت ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد متوقف شدن صادرات سیمان به عراق گفت: علت این توقف، بالا رفتن تعرفه واردات سیمان ایران بود به همین سبب دیگر برای عراقی ها واردات سیمان از ایران به صرفه نیست.

مهدی نجات نیا ادامه داد: بنا بر تصمیم اخیر دولت عراق، تعرفه واردات سیمان ایران به ازای هر تن 100 دلار افزایش داشته و این تصمیم برای حمایت از کارخانه‌های سیمان در این کشور است. عراق 3 کارخانه تولید سیمان دارد که این واحدهای تولیدی تنها قادر به تامین بخشی از نیاز عراق هستند.

وی افزود: علت اصلی این تصمیم عراق، رقابت با کارخانه‌های تولید سیمان در ایران بود. این واحدها برای گرفتن بازار عراق به میزان زیادی قیمت خود را کاهش دادند به طوری که برای مصرف کننده عراقی خرید سیمان وارداتی به صرفه‌تر از سیمان عراقی بود و عملا کارخانه‌های عراقی با مشکل فروش مواجه شده بودند.

نجات‌نیا تصریح کرد: میزان واردات سیمان عراق به حدی بود که این محصول در صدر صادرات کالای ایرانی به این کشور قرار گرفته بود اما بعد از این تصمیم اکنون بازرگانان عراقی به سمت لبنان و عربستان سعودی رفته‌اند.

مسئول میز عراق در سازمان توسعه تجارت ایران در مورد اثرات حمایت صندوق توسعه صادرات از صادر کنندگان کالا به عراق، گفت: با توجه به مشکلاتی که برای برخی از  صادرکنندگان ایرانی  در خصوص برگشت سرمایه به وجود آمده، سال گذشته صندوق توسعه صادارت متعهد شد که پول صادرکنندگان را تضمین کند.

وی ادامه داد: پروسه کار هم به طور کلی این طور تعریف شده بود که صادر کننده، خریدار عراقی را به صندوق معرفی می کند و بعد اگر خریدار پول را پرداخت نکرد صادر کننده با مراجعه به صندوق پول خود را دریافت کند و از آن به بعد صندوق، طرف معامله خریدار قرار می‌گرفت اما پروسه این کار و بوروکراسی‌ آن به حدی زیاد است که تا به امروز مورد استقبال صادر کنندگان قرار نگرفته است. به همین جهت صادرکنندگان با همان ریسک‌های قبلی در حال معامله با عراقی‌ها هستند.

نجات‌نیا در پایان به بازرگانان ایرانی توصیه کرد که ابتدا از توانایی مالی خریدار عراقی مطمئن شوند و سپس با آنها کار کنند و در صورت امکان، بیشتر با بخش خصوصی این کشور وارد معامله شوند.

کد خبر : ۳۶۷۹۰۵