رکوردشکنی تولید چغندرقند پاییزه با صرفهجویی ۲۲۲ میلیون مترمکعب آب

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی گفت: برای دستیابی به خوداتکایی در تولید شکر، افزایش سطح کشت پاییزه چغندرقند را تا ۶۰ هزار هکتار با تولید بیش از ۴.۵ میلیون تن برنامهریزی کردهایم.
به گزارش ایلنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، پیمان حصادی افزود: میزان آب مصرفی در چغندرقند پاییزه حدود یکدوم چغندرقند بهاره و یکپنجم نیشکر است و از این رو با کشت حدود ۶۰ هزار هکتار چغندرقند در فصل پاییز، مصرف آب تا بیش از ۳۶۰ میلیون مترمکعب کاهش خواهد یافت.
وی اظهار داشت: در کشت چغندرقند پاییزه به ازای هر مترمکعب آب مصرفی بیش از ۱.۲ کیلوگرم شکر تولید میشود. حصادی تصریح کرد: تولید ۴.۵ میلیون تن چغندرقند پاییزه با توجه به ماهیت پاییزه بودن این محصول و استفاده از آب سبز و بارندگی، بدون فشار بر منابع آبی کشور خواهد بود.
تولید ۲.۳ میلیون تن چغندرقند پاییزه
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی سطح زیرکشت چغندرپاییزه در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ را ۳۷ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این سطح دو میلیون و ۳۶۰ هزار تن محصول بدست آمده است. وی برآورد کرد؛ از این میزان تولید چغندرقند پاییزه، ۲۷۳ هزار تن شکر تولید شود.
حصادی اظهار داشت: برای تولید این میزان چغندرقند پاییزه ۲۲۲ میلیون مترمکعب آب صرفهجویی شده است.
وی گفت: این دستاوردهای بزرگ در شرایطی بدست آمده است که کشور درگیر تغییرات اقلیمی، خشکسالی و کاهش محسوس منابع آبی شده است.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی، توسعه کشت پاییزه چغندرقند در کشور را نشان از انتخاب صحیح راهبرد به ویژه با توجه به ظرفیتهای بسیار خوب کشت این محصول در کشور دانست.