بازار جهانی نفت افزایش عرضه را جذب میکند

وزیر انرژی امارات اعلام کرد که بازار جهانی نفت، لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه اوپکپلاس را بدون بالا رفتن سطح ذخیرهسازیها جذب کرده است.
به گزارش ایلنا از خبرگزاری رویترز، سهیل المزروعی روز چهارشنبه (۱۸ تیر) در حاشیه نهمین سمینار بینالمللی اوپک در کاخ هافبورگ وین گفت: بازار جهانی نفت بدون افزایش ذخیرهسازی، توانسته است بخش عمده لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) را جذب کند.
وی ادامه داد: این موضوع نشان میدهد که بازار همچنان تشنه عرضه نفت است.
به گزارش شانا، اوپکپلاس که حدود نیمی از نفت جهان را تولید میکند، از سال ۲۰۲۲ برای حمایت از بازار، در چند مرحله بهصورت داوطلبانه و تصمیم جمعی تولید خود را حدود ۵ میلیون بشکه کاهش داده بود، اما هشت کشور عضو این ائتلاف از آوریل امسال روند بازگرداندن تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای را آغاز کردهاند.
منابعی معتقدند اوپکپلاس در تلاش است در برابر افزایش عرضه از سوی تولیدکنندگان رقیب مانند ایالات متحده آمریکا، سهم بازار خود را حفظ و تقویت کند. در همین زمینه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا از این ائتلاف خواسته است برای کمک به کاهش قیمت بنزین، تولید نفت را افزایش دهد.
هشت عضو اوپکپلاس لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود را در ماه آوریل با ۱۳۷ هزار بشکه آغاز کردند و پس از آن، در ماههای مه، ژوئن و ژوئیه، با وجود افت قیمت نفت، هر ماه روزانه ۴۱۱ هزار بشکه از این کاهش عرضه داوطلبانه اضافه را به بازار برگرداندند. این هشت کشور در نشست روز شنبه لغو روزانه ۵۴۸ هزار بشکه دیگر را برای ماه اوت تصویب کردند.
مزروعی گفت: حتی پس از اجرای آخرین مرحله لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپکپلاس، نگرانی درباره مازاد عرضه وجود ندارد.
وی تأکید کرد: با وجود اجرای تدریجی لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپکپلاس در چند ماه گذشته، سطح ذخیرهسازیها افزایشی قابلتوجه نداشته؛ موضوعی که نشان میدهد بازار به این بشکهها نیاز داشته است.
وزیر انرژی امارات افزود: آنچه بهدنبال آن هستیم، ثبات بازار است و نمیتوان تنها با نگاه به قیمت، تصمیمگیری کوتاهمدت داشت.
المزروعی با بیان اینکه برای انجام سرمایهگذاریهای لازم در بخش انرژی، قیمت مناسب ضروری است، هشدار داد برخی کشورها با ذخایر بزرگ نفتی هنوز سرمایهگذاری کافی انجام نمیدهند.