تا ۳ سال آینده ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر خواهیم داشت

معاون وزیر نیرو گفت: هدف دولت رسیدن به ظرفیت ۳۰ هزار مگاواتی تولید برق تجدیدپذیر تا ۳ سال آینده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محسن طرزطلب، در جمع خبرنگاران گفت: در چند ماه گذشته، در نقاط مختلف ۳۱ استان کشور برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر شناسایی شده است، در حال حاضر ۳۸ استان و شهر تحت پوشش این طرح قرار دارند و تعداد نقاط شناسایی شده به ۱۴۰۰ نقطه رسیده است. از این تعداد، ۸۵۶ ساختگاه به تدریج در حال بهرهبرداری است و امید میرود با همکاری شرکتهای توزیع و مراکز منطقهای، این تعداد افزایش یابد.
وی افزود: برنامه توسعه نیروگاههای ۳ مگاواتی با هدف افزایش ظرفیت تولید برق در حال اجراست. در این راستا، نزدیک به ۳۰۰۰ مگاوات از واحدهای ۳ مگاواتی در حال پیشرفت بوده و عملیات اجرایی برخی از آنها آغاز شده است
معاون وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد که از اواسط خردادماه، شاهد افتتاح واحدهای جدید در سطح کشور باشیم.
طرز طلب گفت: با توجه به مشکلات موجود در زمینه ضمانت و وثیقه، در حال تلاش برای حل این مشکل هستیم جلساتی با صندوق توسعه و بانک مرکزی برگزار شده و مسئولان به دنبال راهحلهای مناسب برای تسهیل فرآیند تأمین مالی سرمایهگذاران هستند. اکنون درخواست بانکها برای وثیقه مطمئن و تأمین ۵۰ تا ۶۰ درصد منابع به چالشهایی منجر شده است.
وی در رابطه با چگونگی تأمین مالی از سوی بانکها خاطرنشان کرد: در این راستا، پیشنهاداتی برای تغییر در شرایط وثیقه به هیئت مهندسی صندوق ارائه شده و رئیسجمهور نیز بر لزوم حل این مشکلات تأکید کرده است تا صندوق مالک برق تولیدی شود و متقاضیان موظف شوند برق را بفروشند و پول صندوق را بدهند و اگر نتواند صندوق مالک برق شود به منظور تسهیل در فروش برق و جذب سرمایهگذاران، تلاشهایی برای افزایش عمق بازار بورس سبز در حال انجام است.
وی ادامه داد: در تلاشیم شرایط مطلوبی را برای فروش برق در بورس انرژی فراهم کنیم باید عمق بازار بورس سبز را افزایش دهیم و بندی را در مصوبه سران اضافه کردیم که پنج درصد قانونی را به ۱۰ درصد افزایش دهیم که امید می رود در جلسه سران به تصویب برسد و بازار گسترش پیدا کند، تلاش میکنیم از این طریق سرمایه گذاران بیشتری در این عرصه ورود پیدا کنند.
وی بیان کرد: ظرفیت فعلی تجدیدپذیر ۱۷۰۰ مگاوات است که این ظرفیت به ۲۱۰۰ مگاوات میرسد و براساس برنامه و تعهد موجود تا پایان تابستان به ۵ هزار مگاوات میرسد. برای این موضوع تامین مالی ارزی صورت گرفته و در صورتی که در روند تامین مالی تسریع بخشیده شود، احداث نیروگاه های تجدیدپذیر شتاب می گیرد.
وی با اشاره به اینکه نیروگاه هایی که امروز مراسم نصب آنها آغاز شد، نیروگاه های دولتی بودند، خاطر نشان کرد: ما نمیتوانستیم منتظر سرمایه گذار بمانیم و نظر رئیس جمهوری مبنی بر تسریع در روند احداث نیروگاه های تجدیدپذیر و مرتع کردن موانع بود.
رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر افزود: هدفگذاری بزرگی انجام شده که امیدواریم با این اقدام دولت سرمایه گذاران اشتیاق بیشتری نسبت به سرمایه گذاری در این حوزه پیدا کنند و احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه را تا سه سال آینده به اتمام برسانیم.
وی درباره با احداث نیروگاه های بادی خاطر نشان کرد: به دلیل کوتاه بودن زمان اجرا نیروگاه های خورشیدی را در اولویت قرار دادیم و واحد هایی را انتخاب کردیم که نیاز به خط پست نداشته باشند.
وی گفت: اگر وسایل را آماده داشته باشیم و مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد در کمتر از یک ماه می توانیم نیروگاه های خورشیدی را وارد مدار کنیم البته مشروط بر اینکه نیازی به خط و پست جدید نباشد.
به گفته وی حجم سرمایه گذاری نیروگاه های بادی دو و نیم برابر نیروگاه های خورشیدی است اما برنامه ۵ هزار مگاوات نیروگاه بادی در دستور کار قرار دارد، قرارداد های آن منعقد شده است.
وی بیان کرد: براساس شاخص بین المللی ۳۰ درصد ظرفیت نصب شده نیروگاه های تجدید پذیر است، کشور چین ۵۰ درصد ظرفیت نیروگاه نصب شده تجدید پذیر دارد که از این میزان ۱۱ درصد خورشیدی و ۱۴ درصد نیروگاه بادی است اما مسأله ای که وجود دارد نیروگاه های خورشیدی تنها در روز تامین کننده برق هستند و شب هنگام دچار ناترازی می شویم و بر اساس پیش بینی های صورت گرفته در ایام پیک در طول روز از نیروگاه های برق آبی استفاده نکنیم و شب استفاده کنیم.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: هدف دولت رسیدن به ظرفیت ۳۰ هزار مگاواتی تولید برق تجدیدپذیر تا ۳ سال آینده است. بر اساس اطلاعات ارائه شده، ظرفیت تجدیدپذیر کشور در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد است و هدف گذاری برای افزایش این ظرفیت به ۳۰ درصد در افق زمانی مشخص شده است.
وی تاکید کرد: باید به سمت باتری و ذخیره سازی انرژی رویم که بتوانیم پیک شب را نیز پوشش دهیم، ظرفیت ۳۰ هزار مگاواتی که دولت دنبال می کند حداقل ظرفیت تجدیدپذیرها است.