در گفتوگو با ایلنا تشریح شد:
دورنمای همکاری نفتی و گازی ایران-افغانستان

یک نماینده مجلس گفت: تا زمانی که دولت مستقر و فراگیری در کشور افغانستان وجود نداشته باشد، دورنمای روشنی برای کار در حوزه نفت و گاز افغانستان دیده نمیشود.
ابوالفضل ظهرهوند در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره فرصتهای همکاری نفت و گازی تهران-کابل اظهار داشت: افغانستان ذخایر خوبی به لحاظ گازی دارد که بیشتر در صفحات شمال در مناطق جوزجان و سرپل قرار دارد و مقدار کمی هم نفت در همین محدوده دارد.
وی افزود: در گذشته گاز تولیدی در افغانستان به اتحاد جماهیر شوروی سابق ارسال میشد که بعدها متوقف شد اما اکنون وضعیت گاز جرقدوق مشخص نیست و به دلیل ناامنی کار چندانی نمیتوان انجام داد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در گذشته امریکاییها تلاشهایی در حوزه نفت و گاز کشور افغانستان داشتند اما به نتیجه نرسید، خود افغانها هم دستگاههایی مستقر کردند که از چاههای نفتی که خارج میشود استفاده کنند و توانسته بودند روزی چند صد بشکه نفت استحصال کنند اما پالایشگاهی برای فرآوری در اختیار ندارند و مشکلات زیادی در این زمینه دارند.
وی تاکید کرد: تا زمانی که دولت مستقر و فراگیری در کشور افغانستان وجود نداشته باشد، دورنمای روشنی برای کار در حوزه نفت و گاز افغانستان دیده نمیشود، ضمن اینکه در این خصوص سرمایهگذاری بلندمدت نیاز است.
نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: ما میتوانیم روی حوزه مواد خام و معادنی غیر از نفت و گاز این کشور کار کنیم و محصولات را وارد کشور ایران کنیم، همچنین میتوانیم به صورت مشترک کارخانه تاسیس و روی محصول نهایی با طرف افغان شریک و سهیم شویم.
وی درباره امکان تاسیس پالایشگاه در افغانستان توسط ایران بیان کرد: احداث پالایشگاه و اجرای پروژه در حوزه پالایشگاهی نیاز به تامین امنیت پایدار دارد که فعلا این امکان در افغانستان وجود ندارد.
به گزارش ایلنا، ﻣﺤﺴﻦ ﭘﺎﮎﻧﮋﺍﺩ هفته گذشته در دیدار با هدایتالله بدری، ﻭﺯﯾﺮ معادن و پترولیوم افغانستان با اشاره به توان عظیم شرکتهای دولتی و خصوصی ایران در زمینه اکتشاف، توسعه و تولید میدانهای نفتی و گازی گفته بود: ایران هماکنون با توجه به نیاز کشور افغانستان آماده همکاری همهجانبه در زمینه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی است، متأسفانه سطح روابط دو کشور در این زمینه هماکنون به اندازه ظرفیتهای موجود نیست.
وزیر نفت بر توانمندی بالای ایران در زمینه صادرات محصولات پتروشیمی، آموزش نیروی انسانی، صادرات گاز و توسعه صنعت سیانجی به افغانستان تأکید کرده است.
هدایتالله بدری، ﻭﺯﯾﺮ معادن و پترولیوم افغانستان نیز در این دیدار با اشاره به وجود پنج حوزه رسوبی و اکتشافی نفت و گاز در کشور افغانستان و نیاز این کشور به اجرای عملیات اکتشافی در این حوزهها بیان کرده است: شرکتهای دانش بنیان ایرانی تجربه و مهارت لازم را برای اکتشاف، توسعه و تولید از میدانهای نفتی و گازی احتمالی و تازه کشفشده ما را دارند.