امضای تفاهمنامه ۲ میلیارد دلاری برای ساخت نیروگاه خورشیدی میان هلدینگ خلیجفارس و دو بانک

در اقدامی مهم برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور، شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس تفاهمنامهای سهجانبه با بانکهای ملت و تجارت برای تأمین مالی احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت ۵ هزار مگاوات امضاء کرد. این تفاهمنامه به ارزش ۲ میلیارد دلار در حاشیه نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز و پتروشیمی به امضاء رسید.
به گزارش خبرنگار گروه بازرگانی ایلنا، در روز شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، شرکت «صنایع پتروشیمی خلیجفارس» با همکاری دو بانک بزرگ کشور، گام بلندی در مسیر گسترش انرژیهای نو برداشت. در جریان بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز و پتروشیمی، تفاهمنامهای میان این هلدینگ و بانکهای ملت و تجارت به امضاء رسید که زمینهساز احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت ۵ هزار مگاوات خواهد بود. سقف این تفاهمنامه، ۲ میلیارد دلار اعلام شده است.
نقشآفرینی بانکها در مسیر تحول انرژی
این تفاهمنامه با حضور محمد شریعتمداری، مدیرعامل شرکت «صنایع پتروشیمی خلیجفارس»، فرشید فرخنژاد مدیرعامل بانک ملت و هادی اخلاقی فیض آثار مدیرعامل بانک تجارت، به امضاء رسید. تأمین منابع مالی برای خرید تجهیزات و اجرای طرحهای ساخت نیروگاههای خورشیدی، هدف اصلی این همکاری عنوان شده است.
استفاده از ظرفیتهای داخلی برای توسعه پایدار
شریعتمداری در حاشیه این مراسم گفت: «با بهرهگیری از ظرفیت کارشناسان باتجربه در حوزه انرژیهای نو، مرکزی تخصصی برای توسعه فناوریهای خورشیدی ایجاد کردهایم. این مرکز وظیفه راهبری فنی و علمی پروژهها را بر عهده دارد».
وی افزود: «تأمین مالی احداث نیروگاههای خورشیدی در مقیاس ۵ هزار مگاوات با مشارکت صندوق توسعه ملی و دو بانک معتبر کشور، نقطه عطفی در برنامههای توسعه پایدار هلدینگ خلیجفارس است.»
نقشه راه احداث نیروگاههای خورشیدی
بر اساس این تفاهمنامه، نیروگاهها در اراضی شرکتهای پتروشیمی وابسته به هلدینگ خلیجفارس که زمین کافی در اختیار دارند، احداث خواهند شد. برای سایر شرکتها نیز راهکارهایی از جمله شناسایی و بهرهبرداری از اراضی مستعد در استانهایی مانند لرستان، سمنان و دیگر مناطق دارای پتانسیل تدوین شده است. استانداران این مناطق آمادگی خود را برای واگذاری زمین اعلام کردهاند.
پیشثبت دو پروژه اولیه قبل از آغاز رسمی تأمین مالی
مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس اعلام کرد: «پیش از شروع رسمی تأمین مالی، مقدمات احداث یک نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی و یک واحد ۱۰۰ مگاواتی آغاز شده و این طرحها تحت نظارت مستقیم مشاور علمی و مؤسسه نوآوری انرژی خورشیدی هلدینگ در حال پیگیری هستند.» او ابراز امیدواری کرد که این پروژهها نقش مؤثری در کاهش ناترازی انرژی در کشور ایفاء کنند.