نمایندگان مجلس در گفتوگو با ایلنا:
جزییات خسارت تگرگ به باغات شمال غرب کشور/ نیاز به نصب تگرگشکن داریم

نماینده میاندوآب، باروق و چهاربرج در مجلس گفت: بارش تگرگ و جاری شدن سیلاب به باغات انگور و میوههای دیگر در چند شهرستان استان آذربایجان غربی آسیب جدی وارد کرده تا جایی که در باروق خسارت ناشی از جاری شدن سیلاب به نزدیک ۱۰۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
به گزارش ایلنا، بارشهای بهاری اخیر در استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی به بروز خسارت برای کشاورزان و باغداران انجامیده است. علی احمدی، نماینده مردم میاندوآب، باروق و چهاربرج در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره جزئیات خسارات اظهار کرد: متاسفانه بارش تگرگ و جاری شدن سیلاب به باغات انگور و میوههای دیگر در چند شهرستان استان آذربایجان غربی آسیب جدی وارد کرده است. در شهرستانهای چهاربرج و میاندوآب تگرگ محصول باغات رو از بین برده و در باروق خسارت ناشی از جاری شدن سیلاب به نزدیک ۱۰۰۰ میلیارد ریال برآورده شده است. میزان خسارت وارد بر دیگر شهرستانهای آذربایجان غربی نیز در دست بررسی است.
وی افزود: سیلاب و تگرگ علاوه بر باغات به دامها و منازل مسکونی هم آسیب وارد آورده اما شدت خسارتی که باغات استان دیدهاند غیرقابل جبران است و در واقع باغداران کل محصول خود را که محل تامین درآمد سالانه آنهاست از دست دادهاند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بارندگی سه تا چهار روز طول کشید اما بارش تگرگ حدود نیم ساعت اتفاق افتاد و دانههای تگرگ به اندازه درشت بود که به تخریب خودروها هم انجامید.
وی ادامه داد: بارش تگرگ بهاری در شهرستانهای یادشده هر سال اتفاق میافتد اما شدت بارش سال جاری به قدری زیاد بود که به از بین رفتن باغات منجر شد.
احمدی از بازدید مقامات مسئول در سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی از مناطق آسیبدیده خبر داد و گفت: این بازدید با هدف تصمیمگیری برای جبران خسارات انجام شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که باغات منطقه تحت پوشش بیمه قرار دارند یا نه، تصریح کرد: شماری از باغات بیمه هستند اما نه همه آنها و سازوکاری که میشود برای پیشگیری از تکرار چنین خساراتی پیش گرفت همین بیمه کردن باغهاست و در این زمینه انتظار میرود صندوق بیمه کشاورزی حمایت لازم را از باغداران داشته باشد.
زهرا خدادادی، نماینده مردم شهرستانهای ملکان و لیلان در آذربایجان شرقی نیز درباره پیامدهای حادثه در این شهرستانها گفت: در ملکان و لیلان قریب به اتفاق مردم باغدار و کشاورز هستند در نتیجه بارش تگرگ و سرازیر شدن سیلاب به باغهای این شهرستانها خسارت سنگین وارد کرده است و من پس از این حادثه در مکاتبهای که با آقای نوری قزلجه، وزیر کشاورزی داشتم درخواست اجرای سازوکاری حمایتی برای جبران خسارات کشاورزان و باغداران منطقه در اسرع وقت را داشتم.
وی تصریح کرد: من پیگیر این موضوع از وزارت کشاورزی هستیم زیرا شدت آسیبهای به اندازهای بالاست که باغداران و کشاورزان بدون حمایت دولت نمیتوانند از پس جبران خسارات بربیایند.
خدادادی از آسیب گسترده و شدید به باغهای انگور ملکان و لیلان خبر داد و اظهار کرد: برای پیشگیری از تکرار این حادثه نیاز به نصب تگرگشکن در منطقه است، ظاهرا پیشتر تگرگشکن هم در منطقه نصب بوده اما به دلایلی نامعلوم کارایی لازم را نداشته است.