خبرگزاری کار ایران

سخنگوی صنعت برق در گفت‌وگو با ایلنا:

برنامه‌های صادرات برق؛ از پاکستان تا اروپا

asdasd
کد خبر : ۱۳۰۳۲۵۱

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه قطعا باید برق در اولویت صادرات قرار گیرد، گفت: با کشورهایی مثل روسیه هم یک بار سنکرون شدیم و آنها هم شرایط را برای تبادل دارند، در صورتی که در مرحله اول نیاز داخل را تامین کنیم، حتما قدم‌هایی برای صادرات نیز برمی‌داریم .

مصطفی رجبی‌مشهدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره روند صادرات و واردات برق اظهار داشت: در شرایط فعلی صادرات برق در چارچوب تعهدات و عمدتا به اندازه واردات است یعنی واردات و صادرات ترازی دارد، بخشی از انرژی را از کشورهایی مثل ترکمنستان و ارمنستان تحویل و به کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان تحویل می‌دهیم، درواقع حدود 600 مگاوات وارد و همین میزان صادر می‌کنیم.

وی افزود: بیشتر اولویت ما تامین نیاز داخل است، شرایط باید به گونه‌ای باشد که بتوانیم برق داخل را تامین کنیم، مشکلی پیش نیاید و متناسب با قرارداد و تعهدات‌مان نیز روند صادرات را دنبال می‌کنیم.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: ما ارتباطات خوبی با کشور ترکیه برقرار کردیم و اکنون با این کشور تهاتر انرژی داریم، یعنی انرژی را 3.5 روز دریافت و 3.5 روز به این کشور صادرات داریم و این سازوکار نیز فراهم می‌شود که بتوانیم از طریق ترکیه برق را به کشورهای اروپایی هم صادر کنیم. 

وی تاکید کرد: با کشورهایی مثل روسیه هم یک بار سنکرون شدیم و آنها هم شرایط را برای تبادل دارند، در صورتی که در مرحله اول نیاز داخل را تامین کنیم، حتما قدم‌هایی برای صادرات هم برمی‌داریم .

رجبی‌مشهدی بیان داشت: حدود 400 مگاوات می‌توانیم از مسیر ترکیه صادرات داشته باشیم البته تا 1.5 برابر این میزان هم امکان صادرات داریم اما باید شرایط داخل کشور را هم در نظر بگیریم. از مسیر روسیه هم خطی داریم که از طریق ارمنستان برقرار است و حدود 400 مگاوات هم از این مسیر امکان صادرات داریم.

وی درباره استفاده از کابل زیردریایی برای تبادل برق با کشورهای آسیای میانه گفت: ما با کشور آذربایجان تبادل انرژی داریم، در تابستان 150 مگاوات از این کشور برق دریافت کردیم فعلا با توجه به شرایط از این کشور واردات داشته‌ایم و در صورتی که سازوکار فراهم شود امکان صادرات هم خواهیم داشت.

سخنگوی صنعت برق درباره اولویت صادرات برق و یا گاز گفت: محدودیت اصلی برای صادرات برق شبکه‌های برق هستند که باید با کشورهای همسایه این بخش را توسعه دهیم تا امکان صادرات بیشتر فراهم شود، در سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه قطعا پیش‌بینی شده که ایران بعنوان هاب انرژی باشد و بتوانیم حامل‌های انرژی از جمله برق و گاز را به کشورهای همجوار و منطقه صادر کنیم و این در دستور کار قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: قطعا باید برق در اولویت صادرات قرار گیرد چون سادگی و سهولت خود را دارد اما باید ظرفیت‌های شبکه انتقال را توسعه دهیم که در این زمینه قدم‌هایی برداشته شده است، از جمله با کشورهایی مثل پاکستان و همچنین ترکیه مذاکراتی شده است اگر به سرانجام برسد، می‌توانیم حدود 100 تا 150 مگاوت تا پاکستان و حدود 400 تا 500 مگاوت از طریق ترکیه اجرایی کنیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز