خبرگزاری کار ایران

با مشارکت شهرداری اصفهان صورت گرفت؛

کاشت درخت با همکاری شرکت‌های دانش بنیان در منطقه کوهستانی صفه

asdasd
کد خبر : ۹۰۲۹۸۱

با همکاری شهرداری اصفهان و شرکت های دانش بنیان، کاشت درخت با فناوری گراوسیس در منطقه کوهستانی صفه به صورت پایلوت صورت گرفت.

به گزارش ایلنا از اصفهان، شهردار اصفهان با بیان اینکه یکی از مشکلات امروز شهر اصفهان معضل کم آبی است، اظهار کرد: سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری طی دو سال گذشته تغییر شیوه های آبیاری و اصلاح گونه های گیاهی را در دستورکار خود قرار داده است؛ کار امروز نتیجه مطالعه ای است که روی این کار صورت گرفته و با استفاده از مدل واترباکس و مخزن تعبیه شده در آن، آب به ریشه گیاه منتقل می شود.   

قدرت اله نوروزی تصریح کرد: در صورت موفق بودن این طرح آزمایشی می توان از روش هایی مانند غرقابی و آبیاری تحت فشار تا حدود زیادی صرف نظر کرد و شاهد توسعه منطقی گونه های گیاهی سازگار با این روش در شهر اصفهان باشیم.  

وی اضافه کرد: این طرح هم اکنون به صورت پایلوت در کوه صفه اجرا می شود و سال آینده نتیجه این کار مشخص می شود، پس از طی شدن این مرحله در صورتی که طرح موفق بود از این شیوه در سایر مناطق حاشیه ای شهری اصفهان نیز استفاده می شود.

اقدام صحیح شهرداری در استفاده از فناوری های نوین در کاشت درختان

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این باره اظهار کرد: برای همه بحران هایی که در شهرهای بزرگ با آن مواجه هستیم راه حل های مبتنی بر فناوری وجود دارد، برخی از این راه حل ها امتحان خود را پس داده و برخی دیگر نیز در حد ادعاست.

کوروش خسروی با طرح این پرسش که آیا باید نشست تا این ادعاها تبدیل به واقعیت شود و پس از آن از این راه حل ها استفاده کرد، افزود: ممکن است این کار تا 10 سال آینده نیز جواب ندهد، اگر امروز شهرداری از این تکنولوژی کاشت درخت با فناوری گراوسیس استفاده نمی کرد شاید تا سالیان طولانی آینده نیز به این نتیجه نمی رسیدیم که با استفاده از این تکنولوژی می توانیم مشکل کم آبی فضای سبز شهر را حل کنیم.    

وی ضمن تبریک به شهرداری و سایر بخش ها که در پیاده سازی این تکنولوژی نوین همکاری داشتند، تاکید کرد: امیدوارم پاسخ و نتیجه لازم را از این طرح پایلوت بگیریم، اما در صورتی که جواب هم نگرفتیم مدیریت شهری به وظیفه خود عمل کرده و تجربه ای برای طرح ها و برنامه های آتی به دست می آید. 

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: تا جایی که اطلاع دارم این فناوری در سایر شهرهایی که از این تکنولوژی بهره برده اند جواب داده و ما نیز می توانیم این فناوری را در کمربند فضای سبز شهر اصفهان استفاده کنیم تا دیگر دغدغه آب نداشته باشیم.

نصب یکصد گراوسیس در منطقه کوهستانی صفه 

مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان نیز اظهار کرد: با توجه به سیاست های کلی کشور مبنی بر استفاده از توان و ظرفیت شرکت های دانش بنیان، مدیریت شهری در اصفهان استفاده از دانش این شرکت های دانش بنیان را در دستور کار خود قرار داده است.  

فروغ مرتضایی نژاد تصریح کرد: سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری در پی تعامل با شرکت دانش بنیان زیست فناوری سپهر باختر، طرح روش کاشت درخت با فناوری گراوسیس را در دستور کار خود قرار داد، این روش می تواند بدون استفاده از آبیاری و سیستم های مختلف آبیاری، باعث رشد گیاه شود. 

وی با بیان اینکه تاکید ما بر استفاده این روش به صورت پایلوت بود تا معایب کار سنجیده شود، افزود: این سبک در خارج از کشور موفق بوده است،‌ کشور ما در گذشته به صورت سنتی از آبیاری کوزه ای در شهرهای گرم و خشک مانند یزد استفاده می کرده است، به این صورت که کوزه ای پرآب در کنار نهالی مقاوم کار گذاشته می شده و با این روش به صورت تدریجی ریشه درخت، آب مورد نیاز خود را از این کوزه استفاده می کرده است. روش فناوری گراوسیس هم به صورت تقریبی الگو گرفته از همان روش کوزه ای است. بدین منظور تشتکی تعبیه شده تا آب در آن نگهداری شود و به تدریج آب با استفاده از یک نخ مخصوص در اختیار ریشه گذاشته می شود.  

مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان ادامه داد: تشتک به گونه ای پیش‌بینی شده که می‌تواند نزولات آسمانی را نیز جمع آوری کرده و پس از یک سال این تشتک از کنار درخت برداشته می شود. 

وی اضافه کرد: در این طرح آبی مصرف نمی شود و تنها برای بار نخست 20 تا 40 لیتر آب در تشتک ها ریخته می شود و سایر آب مورد نیاز با استفاده از نزولات جوی است. 

مرتضایی نژاد با بیان اینکه برای 100 عدد گراوسیس در حدود 10 میلیون تومان هزینه شده است، گفت: هم اکنون 100 عدد گراوسیس به صورت پایلوت در منطقه کوهستانی صفه استفاده می شود و در صورت پاسخ مثبت این تعداد برای سال آینده افزایش می یابد.  

لازم به ذکر است فناوری گراوسیس، تکنولوژی کاشت درخت در اراضی خشک بیابانی و یا سنگلاخ و کوهستانی بدون استفاده از انرژی و آبیاری است. 

با استفاده از این فناوری هر درخت، درختچه و بوته ای را می توان کاشت، این روش برای فراهم کردن امکان کشت در زمین های پست فاقد ارزش، خشک، بیابانی و کوهستانی و سنگلاخ است و به خصوص با مشکلاتی که از نظر منابع آبی در کشور ما وجود دارد کاملا ایده آل است.

تجهیزاتی که برای کاشت درخت استفاده می شود ظرفی است به نام واترباکس که جنس آن پلی پروپیلن بوده و عمر مفید آن 10 سال است که هر سال با آن یک درخت کاشته می شود و پایان سال آن را از روی درخت برداشته و درخت دیگری با آن کاشته می شود. در این روش فقط در زمان کاشت نهال، آن را آبیاری کرده و داخل واترباکس هم آب ریخته می شود و از آن پس در مدت یک سالی که واترباکس روی نهال است هیچ آبیاری انجام نشده و پس از برداشتن واترباکس هم دیگر آبیاری انجام نخواهد شد. این تکنولوژی برای کاشت درختان مثمر و غیرمثمر و گیاهان بوته ای به منظور ایجاد اشتغال، حفظ محیط زیست، احیا جنگلها، احداث باغات دیم به خصوص در دامنه کوه ها که اکنون با بهره وری پایین و فرسایش بالای خاک به کشت غلات دیم اختصاص دارد به خوبی کارایی داشته و قابل استفاده است.   

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز