خبرگزاری کار ایران

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان:

استفاده از سموم و کود در تولید محصولات کشاورزی بسیار گسترده است

استفاده از سموم و کود در تولید محصولات کشاورزی بسیار گسترده است
کد خبر : ۷۷۶۱۲

به دلیل استفاده گسترده از کودهای فسفاتی در طول سالیان گذشته، زمین‌های کشاورزی مملو از نیترات باقی مانده است و تولید محصولات ارگانیک در این زمین‌ها امکان ندارد/ مردم اصفهان زاینده‌رود را با آب روان و جاری می‌خواهند.

ایلنا: عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در جلسه ماهانه کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازر گانی اصفهان گفت: استفاده از سموم و کود در تولید محصولات کشاورزی بسیار گسترده شده است به نحوی که برای تولید پیاز بیش از ۴۰ سم آفت کش استفاده می‌شود.

به گزارش ایلنا از اصفهان، علی نیکبخت خواستار حمایت از تولید محصولات ارگانیک در جامعه شد و افزود: بازار و مردم را باید ترغیب به مصرف این محصولات کرد و فواید آن از طریق رسانه‌ها منتشر شود.

همچنین عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بارزگانی اعلام کرد: به دلیل استفاده گسترده از کودهای فسفاتی طی سالیان گذشته، زمین‌های کشاورزی مملو از نیترات باقی مانده است و تولید محصولات ارگانیک در این زمین‌ها امکان ندارد.

حمیدرضا رحمانی خواستار تبیین تولید محصولات ارگانیک شد و ادامه داد: با فرهنگ سازی کشاورزان برای تغییر رویکرد تولید می‌توان شاهد محصولات ارگانیک بود.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان نیز تولید و مصرف محصولات کشاورزی ارگانیک در جامعه نیازمند فرهنگ سازی دانست و گفت: تولیدکنندگان محصولات کشاورزی بر اساس نیاز بازار مصرف، اقدام به تولید محصول می‌کنند و در صورتی که تقاضا برای محصولات ارگانیک و سالم افزایش یابد رویکرد آنان نیز تغییر می‌کند.

حمیدرضا مومنی از برگزاری همایش تولید محصولات سالم با همکاری کمیسیون در اتاق اصفهان خبر داد و تصریح کرد: همایش یک روزه راهکارهای تولید محصولات کشاورزی سالم، استاندارد، ارگانیک و چالش‌های فرارو به همت اداره کل استاندارد، سازمان جهاد کشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سالن همایش‌های اتاق اصفهان برگزار می‌شود.

مدیر یک شرکت تولید کننده محصولات ارگانیک نیز در این جلسه گفت: محصولات ارگانیک محصولی است که در فرآیند تولید آن از هیچ نوع مواد شیمیایی اعم از کود و سم استفاده نشده است و بر سلامت خاک، گیاه و انسان تاکید دارد.

هادی رضایی تولید محصولات ارگانیک را ابتدا به سود کشاورز و سپس به سود جامعه عنوان کرد و گفت: سلامتی کشاورزان نیز در استفاده نکردن از سموم آفات کش است.

آب؛ اولویت اول استان و شهر اصفهان نیست

دیگر عضو کمیته آب اتاق اصفهان نیز از اولویت قرار ندادن بخش کشاورزی در اعتبارات استانی و شهری گلایه کرد و گفت: دولت و شهرداری حاضرند برای ساخت سالن اجلاس سران بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه کنند. ولی برای طرح‌های انتقال آب به حوضه زاینده‌رود که بیش از ۸۰ درصد آن قابل بازیافت است حاضر به اقدام عملی نیستند.

اسفندیار امینی با اشاره به اینکه کشاورزی و صنایع تبدیلی آن در اصفهان فرصت‌های شغلی بسیاری در گذشته ایجاد کرده، افزود: به دلیل بی‌توجهی مسوولین به اولویت‌های استان شاهد از دست رفتن این فرصت‌های شغلی هستیم.

وی از همه بخش‌های استان اصفهان چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی خواست که برای بازگشت آب به رودخانه زاینده‌رود به صورت جزیره‌ای عمل نکنند و با انسجام و هماهنگی این معضل را به صورت اساسی برطرف کنند.

عضو کمیته آب اتاق اصفهان از رایزنی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای دریافت آب حق آبه داران خبر داد و گفت: متاسفانه حق آبه کشاورزان استان در نزد مسوولین فراموش شده است و کشاورزان به دنبال احیای آن هستند.

وی قراردادهای فروش آب توسط وزارت نیرو از محل آب حق آبه داران را غیر قانونی و غیرشرعی دانست و گفت: وزارت نیرو بدون توجه به مالکیت آب زاینده‌رود اقدام به فروش آب کرده است و کشاورزی استان اصفهان را با چالش جدی روبرو ساخته‌اند.

امینی با انتقاد از طرح رفت و بازگشت آب در شهر اصفهان توسط پمپاژهای برقی گفت: مردم شهر اصفهان رودخانه زاینده‌رود را با آب روان و جاری می‌خواهند.

ارسال نظر