علی باغبانباشی:
علاقه جوانان به دو و میدانی كمتر از گذشته است

تغذیه و تنظیم دستگاه گوارش یك ورزشكار در ایجاد قدرت و توانایی وی بسیار موثر است و ورزشكاران باید به صورت كاملا علمی و اصولی ورزش را پیگیری كنند.
اعجوبه دو و میدانی ایران یك خراسان درخصوص اولین مسابقهای که در ورزشگاه امجدیه تهران انجام داده، گفت: پس از اینكه خبر ركورد شكنیام به تهران رسید برای یكدوره مسابقه به تهران رفتم و پس از پشت سر گذاشتن 20 نفر از قهرمانان ایران مورد تحسین احمد ایزدپناه پدر دو و میدانی ایران كه آن زمان رییس فدراسیون دو و میدانی بود قرار گرفتم و با ماندن در تهران فعالیتم را در وزش دو و میدانی به صورت حرفه ای آغاز كردم.
به گزارش ایلنا، علی باغبانباشی در خصوص اولین مسابقه برون مرزی خود اظهار داشت: حدود سال 1326 بود كه به همراه دیگر اعضای تیم ملی به رقابت های جهانی تركیه اعزام شدم و با شركت در دو ماده 5 هزار متر و 10 هزار متر این رقابت ها با پشت سر گذاشتن عثمان جوش كول، قهرمان نامی تركیه مدال طلای این مسابقات را كسب كردم.
باغبانباشی كه سابقه حضور در چندین دوره رقابتهای المپیك را در کارنامه ورزشی خود دارد با اشاره به شكستن ركورد زاتوپك كه سالهای زیادی قهرمان دو ماراتن جهان بود عنوان كرد: در حدود 64 سال فعالیت ورزشی ام در مسابقات مختلف بین المللی در 5 ماده مختلف رشته دو و میدانی شركت كردم كه حاصل آن 219 مدال رنگارنگ است كه متاسفانه تعدادی از آنها در تهران به سرقت رفت.
وی كه 12 سال سرمربی تیم ملی دو و میدانی كشور بود علت داشتن توانایی زیاد خود را در دوران ورزشیاش تغذیه سالم از میوههای باغ پدری و غذاهای سالم آن زمان عنوان كرد و گفت: آن زمان با انرژی زیادی كه داشتیم فاصله حدود 46 كیلومتری طرقبه تا حرم امام رضا(ع) را با پسرهای فامیل پیاده طی میكردیم.
باغبانباشی انگیزه و علاقه جوانان به ورزش دو و میدانی را نسبت به گذشته كمرنگ تر بیان كرد و اظهار داشت: در زمان ما در هر مقطع زمانی حدود 80 ورزشكار از دو و میدانی كاران برتری كه از مدارس و دبیرستانها و دانشگاهها انتخاب میشدند برای حفظ آمادگی و حضور در مسابقات، در ورزشگاه سعد آباد تمرین میكردند اما اكنون جوانان حوصله تمرین كردن را ندارند.
این قهرمان دو و میدانی پیشكسوت كه در آلمان دورههای مختلف آموزشی را زیرنظر پروفسور ویش من، گذرانده، اظهار داشت: تغذیه و تنظیم دستگاه گوارش یك ورزشكار در ایجاد قدرت و توانایی وی بسیار موثر است و ورزشكاران باید به صورت كاملا علمی و اصولی ورزش را پیگیری كنند.
وی با بیان اینكه استعدادهای زیادی در دو و میدانی ایران وجود دارند كه باید شناسایی شوند، عنوان كرد: برای پیشرفت دو و میدانی در استانها باید با شناسایی استعدادهای مدارس و دانشگاهها به طور مداوم در شهرستانها مسابقات برگزار شود و افراد شاخص با حضور در رقابتهای استانی تمرینات مستمری را داشته باشند تا آینده روشنی را در دو و میدانی كشور شاهد باشیم.
باغبانباشی فعالیتهای انجام شده در دو و میدانی خراسان رضوی را در چند مدت اخیر خوب توصیف كرد و بیان داشت: چندین مربی جوان در ورزشگاه تختی در این زمینه به فعالیت مشغول هستند اما توجه به شهرستانها كه سرشار از استعدادهای نهفته هستند از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ضمن بیان اینكه جایگاه مكارم اخلاقی در میان ورزشكاران و جوانان نسبت به گذشته كمرنگتر شده در توصیه ای به جوانان عنوان كرد: با دشمن خود هم دوست باشید، یك ورزشكار برای توفیق روز افزون خود باید اخلاق، رفتار، كردار و گفتار نیكو را سرلوحه عمل خود قرار دهد.