خبرگزاری کار ایران

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه:

در اهداف مسابقات قرآن بازنگری شده است

بسیاری از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی در حوزه‌های دیگر می‌تواند توسط گسترش فعالیت‌های قرآنی کاهش یابد و درمان شود بنابراین نبایستی با نگاه هزینه‌ای به این مساله نگاه کرد.

ایلنا: رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: بارزترین ویژگی مسابقات، استقبال و اقبال عمومی مردم این استان بود که در محل برگزاری مسابقات و اغلب محافل انس با قرآن جمعیت بسیار خوب و مشتاقی برای شنیدن کلام وحی شرکت می‌کنند.

به گزارش ایلنا از ساری، ولی یاراحمدی در نشستی با خبرنگاران با اشاره به ویژگی‌های برگزاری سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، در پاسخ به این سوال که حجم کم سالن برگزاری این دوره از مسابقات پاسخگوی استقبال مردم نبوده است، گفت: ضرورت تاسیس و ساخت یک مجتمع فرهنگی و قرآنی که جوابگوی مردم باشد در استان مازندران به ویژه در شهرستان ساری احساس می‌شود و ما پیشنهاد می‌کنیم که مسوولان این استان به برکت برگزاری این مسابقات اقدامات لازم را برای ساخت مجموعه‌ای که در خور شان قرآن و مردم قرآن دوست این استان باشد، انجام دهند و مشکلات به صورت اساسی حل شود.

یاراحمدی تصریح کرد: خلاء وجود مجتمع‌های فرهنگی و قرآنی که مخصوص چنین مسابقات قرآنی و فرهنگی باشد در سطح کشور و حتی در تهران نیز احساس می‌شود به طوری که ما سالنی مخصوص برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم که سالانه از کشورهای مختلف در آن شرکت می‌کنند، نداریم که بتوانیم سرویس‌دهی مناسب به خیل عظیم مشتاقان قرآنی ارائه کنیم.

وی با بیان این‌که «این مسابقات به عنوان مهم‌ترین و بزرگ‌ترین رویداد قرآنی به خوبی در استان مازندران در حال برگزاری است» افزود: ساخت این پروژه‌ها با توجه به استقبالی که همواره مردم از مسابقات قرآنی دارند باید از محل اعتبارات استانی باشد و ما این پیشنهاد را به مسوولان استانی نیز ارائه می‌کنیم البته خود آنها نیز به اهمیت این مساله پی برده‌اند.

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه این نشست با اشاره به گام‌های موثری که برای تحقق هدف برگزاری مسابقات قرآنی کشور در این دوره برداشته شده است، اظهار کرد: در این دوره حضور رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های استانی و کشوری که تلاش جدی برای انعکاس این حماسه بزرگ کردند جای تقدیر دارد. ما رسانه‌ها را همواره همراه و کنار خود می‌بینیم و نگاه عمیق و همراه با درک خوبی که رسانه‌های قرآنی کشور دارند همواره ما را در بالا بردن سطح برگزاری مسابقات کمک کرده است.

یاراحمدی همچنین در پاسخ به این سوال که هزینه‌های برگزاری این مسابقات که هزینه‌های بالایی هستند از چه محلی تامین می‌شود؟ گفت: درباره هزینه‌ها به سفارش مقام معظم رهبری نباید در رابطه با فعالیت‌های فرهنگی خیلی محاسبات اقتصادی را لحاظ کرد زیرا این فعالیت‌ها نه تنها نیاز برای حفظ هویت اسلامی جامعه است بلکه در ماندگاری هویت اسلامی و ایرانی کشورمان نقش دارد.

وی ادامه داد: بسیاری از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی در حوزه‌های دیگر می‌تواند توسط گسترش فعالیت‌های قرآنی کاهش یابد و درمان شود بنابراین نبایستی با نگاه هزینه‌ای به این مساله نگاه کرد.

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در عین حال تصریح کرد: هزینه‌های مربوط به جابجایی متسابقین، ثبت‌نام و برگزاری مسابقات مرحله شهرستانی در بیش از 300 شهرستان با بیش از 900 هزار شرکت‌کننده، برگزاری مرحله استانی و انتخاب نفرات برتر و افزایش 50 درصدی جوایز به نفرات برتر و همچنین اعطای جوایز معنوی به آنها بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه بوده است.

یاراحمدی همچنین ادامه داد: هزینه‌های فنی و تخصصی، رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی و برگزاری مسابقات کشوری توسط مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف برنامه‌ریزی و تامین می‌شود که رقم‌های بالایی است، اما در مقایسه با اثرگذاری و کارکردی که این فعالیت‌ها دارد نباید با دید هزینه‌ای نگاه کرد.

وی همچنین با اشاره به هزینه‌هایی که استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان میزبان بعد از برگزاری مسابقات می‌پردازند، گفت: استان میزبان معمولا هزینه‌های اسکان، پذیرایی، تهیه سالن برگزاری، تبلیغات و جابجایی‌های داخل استان را بر عهده دارد، اما هزینه‌های اجرایی برگزاری محافل انس با قرآن و هزینه‌های دعوت از اساتید و قاریان داخلی و خارجی را نیز خود سازمان اوقاف پرداخت می‌کند.

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: تلاش ما این است که از ظرفیت استان برای برگزاری این مسابقات که نقش بسزایی در ایجاد فضای قرآنی و کاهش برخی آسیب‌ها در آن استان دارد استفاده شود. به عنوان مثال از ظرفیت شهرداری‌ها برای تبلیغات استفاده شده و همچنین برگزاری محافل انس با قرآن در شهرستان‌ها به فرمانداران واگذار شده است.

یاراحمدی همچنین در پاسخ به این سوال که چقدر توانسته‌ایم با برگزاری اینگونه مسابقات به اهداف مقام معظم رهبری در خصوص فعالیت‌های قرآنی نزدیک شویم؟ خاطرنشان کرد: مطالعه‌ای توسط کارشناسان نسبت به بیانات مقام معظم رهبری در حوزه قرآن داشته‌ایم و سعی‌مان این است که در اهداف مسابقات بازنگری داشته باشیم، یعنی بعضی از اهداف کارکرد دوره‌ای داشته‌اند که اکنون باید تعریف جدیدی از آنها ارائه شود زیرا این مسابقات یکی از برنامه‌های قدیمی و ماندگار کشور در حوزه قرآن است که امروز همزاد نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی 35 ساله شده است.

وی یادآور شد: این مسابقات در درون خود با ایجاد فضای رقابت و با توجه به وجود آیین‌نامه و هیات داوری و فضای قضاوت، کارکرد آموزشی دارد و ما سعی کرده‌ایم این بعد را تقویت کنیم، زیرا اینجا میدان رقابت بهترین قاریان و حافظان کشور است که روزی به عنوان نمایندگان قرآنی ایران به کشورهای مختلف اعزام می‌شوند.

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، تکریم قهرمانان قرآنی کشور را از دیگر اهداف مسابقات سراسری قرآن کریم ذکر کرد و گفت: افزایش چند برابری جوایز، حمایت از نخبه‌های قرآنی، ارائه تسهیلات و تحصیل رایگان برای حافظان کل قرآن کریم در دانشگاه‌ها، ارائه تسهیلات برای ادامه تحصیل و حتی پذیرش بدون بورسیه در دانشگاه علوم قرآنی در راستای همین هدف بوده و با توجه به منویات مقام معظم رهبری بازنگری شده است.

وی همچنین برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم در طلیعه انقلاب اسلامی و همزمان با ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام صادق (ع) را مناسب‌ترین زمان و از ویژگی‌های ‌این مسابقات عنوان کرد.

ارسال نظر