خبرگزاری کار ایران

رئیس انجمن صنفی هنرمندان موسیقی گیلان:

اقتصاد موسیقی با محصول خوب هنری شروع می‌شود

کد خبر : ۵۵۱۴۷

اثری که بتواند ذهن شنونده را متحول کند و ازلحاظ فرهنگی و موسیقایی، در ذهن شنونده خط مشی تازه‌ای ایجاد کند و احساسات انسانی‌اش باشنیدن آن تحریک شود نه خشونتش، می‌توان به آن موسیقی هنری و ممتاز گفت.

ایلنا: همایون سلیمی(دبیرکل و رئیس انجمن صنفی هنرمندان موسیقی استان گیلان) درباره امور اقتصادی حوزه موسیقی گفت: فرآیند اقتصاد حوزه موسیقی با «محصول» خوب وفاخر هنری شروع می‌شود؛ موضوع محصول هنری در صنعت موسیقی، وابستگی به تمام فعالیت‌های دارد که در خدمات یا بوجود آوردن محصول هنری دخیل هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به وجود بازاری برای عرضه آن، جذابیت برای خریداران، تفاوت کافی با دیگر اجناس موجود در بازار و قیمت مناسب و قابل رقابت اشاره کرد.

وی در ادامه گفت: مفهوم «فروش موسیقی ضبط شده» بیش از ۱۰۰ سال است که وجود دارد، در حالیکه ابزار ضبط و نگهداری موسیقی از سیلندر‌ها و صفحه‌های گرام به نوارهای مغناطیسی و سپس دیسک‌های دیجیتال و پس از فایل‌های قابل دانلود ترقی کرده است. ترغیب در بازار تولید و توزیع محصول موسیقایی نیز مفهومی فرا‌تر از تشویق ساده برای خرید دارد. این امر به مفاهیم گسترده‌ای شامل اطلاع رسانی، فروش چهره به چهره، بالا بردن ضریب اثر گذاری در فروش و ارتباط عمومی اشاره دارد که با هدف اطلاع رسانی، ایجاد انگیزه یا یادآوری برای خرید یک محصول هنری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دبیرکل صنف هنرمندان موسیقی گیلان متذکر شد: ضرورت بازار موسیقی در حوزه ملی ومحلی وحتی موسیقی مردمی یا عبارت دیکر کوچه بازاری ایجاب می‌کند که محصول بلافاصله پیش از درخواست مشتری به وی ارایه شود.

وی گفت: وجود انجمن‌های صنفی هنرمندان موسیقی در کشور بی‌ارتباط با حوزه فروش واقتصاد در بخش موسیقی نیست چراکه اهالی موسیقی برای تولید یک اثر ماندگار و فاخر اول باید از حقوق صنفی و اقتصادی خود با خبر وآگاه شوند چراکه عدم آگاهی هنرمندان موسیقی از حوزه کاری خود در آینده می‌تواند مشکلات صنفی و حقوقی فراوانی برای آنان فراهم آورد واین مشکلات بطور مستقیم در تولید آثار حساس موسیقی دخالت دارند.

این فعال سندیکایی هنرمندان با اشاره به اینکه شناخت موسیقی فاخر به عهده اهالی موسیقی است، خاطرنشان کرد: کسی که می‌خواهد نوع و سطح موسیقی را مشخص کند، باید صلاحیت و دانایی این کار را از هر نظر چه فنی وچه هنری داشته باشد. البته مردم جامعه ما انسان‌هایی بسیار باهوش و با سلیقه هستند که همیشه از موسیقی با وقار، سنگین، خلاق و پیشرو با زمان استقبال کرده‌اند و خواهند کرد و این موضوع مسولیت هنرمندان و تولیدکنندکان بخش موسیقی را در قبال مردم بیشتر می‌کند.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی هنرمندان موسیقی استان گیلان با اشاره به اینکه موسیقی امروز در کشور ما دچار مشکلاتی است؛ تاکید کرد: اگر همه مؤسسات و متولیان مرتبط با حوزه موسیقی چه دولتی وچه خصوصی دست به دست هم بدهند و برای رفع مشکلات ریشه‌ای و اساسی موسیقی در بخش صنفی و هنری اقدام کنند، خواهند توانست به نتایج خوبی برسند و موسیقی ما را درجهت درستی قرار دهند. انجمن‌های صنفی هنرمندان موسیقی در کشور که در اجرای ماده ۱۳۱قانون کار جمهوری اسلامی ایران توسط وزارت کار برای حمایت قانونی از اهالی موسیقی طی۱۵سال گذشته به عنوان نهادهای تخصصی صنفی اهالی موسیقی تشکیل شده به این هدف، همواره آمادگی خودمان را اعلام کرده‌است زمانی هر اثری که جنس موسیقی پاپ یا مردمی داشت با استقبال رو به رو می‌شد و تولید کنندگان هر اثری را در بخشهای مختلف تولید می‌کردند و مردم با هر کیفیتی آن را می‌خریدند و همین تولیدات بی‌رویه در چند سال اخیرباعث شد که سلیقه‌ها فروکش کند ومردم ناخودآگاه هر چه می‌آمد گوش می‌کردند همین تکرار گوش کردن‌ها موجب شد که سلیقه‌ها ارتقا پیدا نکند. اما بعد از مدتی این تاثیر از بین رفت و مردم دقتشان در گوش کردن بالا رفت و هر کاری را مورد توجه قرار نمی‌دادند.

رئیس انجمن صنفی هنرمندان موسیقی گیلان تصریح نمود: موسیقیدانی که از علم و هنر موسیقی آگاهی لازم را داشته باشد و خود را از قید صفت‌هایی چون روحوضی بودن، بازاری بودن، مصرفی بودن و.... رهانیده باشد، می‌تواند موسیقی فاخر با یک بار فرهنگی عظیم بسازد و به جامعه تحویل دهد که به تبع آروزی ما به عنوان انجمن صنفی هنرمندان موسیقی و همین طور صاحب منصبان اجرایی هنر هم حمایت از این نوع موسیقی است. هر هنرمندی که در حوزه موسیقی که اثری خلق می‌کند، فکر می‌کند کارش خوب است وبرجامعه تاثیر گذاشته و اگر حتی به آن افتخار نکند، از آن دفاع می‌کند؛ اما اثری که بتواند ذهن شنونده را متحول کند یا روی آن تاثیر بگذارد و ازلحاظ فرهنگی و موسیقایی، در ذهن شنونده خط مشی تازه‌ای ایجاد کند و همچنین سبب شود شنونده به اصطلاح انسان‌ترشود و احساسات انسانی‌اش باشنیدن آن تحریک شود نه خشونتش، می‌توان به آن موسیقی هنری و ممتاز گفت.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز