خبرگزاری کار ایران

داور بخش عکس جشنواره تجسمی فجر:

عکس‌های پنجمین جشنواره تجسمی فجر استاندارد است

کد خبر : ۴۱۴۵۸

مهدی منعم یکی از داوران این دوره از جشنواره، درباره کیفیت آثار رسیده به بخش عکس جشنواره گفت: انتظار ما به عنوان داور خیلی بیش از این‌ها بود ولی در عکاسی دچار افت شده‌ایم.

ایلنا: داور بخش عکاسی پنجمین جشنواره بین المللی تجسمی فجر گفت: در داوری سقف مشخصی برای انتخاب آثار در نظر نگرفتیم، مهم برای ما این بود که عکس‌های انتخابی استاندارد باشد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بین‌المللی تجسمی فجر، مهدی منعم یکی از داوران این دوره از جشنواره، درباره کیفیت آثار رسیده به بخش عکس جشنواره گفت: انتظار ما به عنوان داور خیلی بیش از این‌ها بود ولی در عکاسی دچار افت شده‌ایم.
وی افزود: عوامل متعددی در این میان دخیل است ازجمله کمبودهای ابزاری و دیگر اینکه عکاس‌ها خیلی عادت به موضوعی کار کردن ندارند. آن‌ها بیشتر از سوژه‌های مورد نظر خود عکس می‌گیرند و آن‌ها را آرشیو می‌کنند. دیگر اینکه عکاسان خیلی جشنواره زده شده‌اند. در طول سال جشنواره‌های متعدد عکاسی برگزار می‌شود اما خروجی همه این جشنواره‌ها را که جمع کنید می‌بینید تاثیری در رشد عکاسی نداشته است. در صورتی که اگر بودجه جشنواره‌ها یک جا جمع شود و یک تفکر حرفه‌ای پشت برگزاری هر جشنواره باشد، شاید بتوان گفت کمکی به عکاسی کرده است.
این هنرمند ادامه داد: هر چند این را هم بگویم که به شخصه معتقدم بخشی از این معضل که این روز‌ها گریبان عکاسان را گرفته است خود ما عکاسان هستیم. اگر انسجامی داشتیم که در هر فراخوانی شرکت نکنیم و برای هر نمایشگاه و فراخوان از قبل عکس‌ها را ارسال نکنیم ما را جدی‌تر می‌گرفتند. عکاس‌ها به نظر می‌رسد هنرشان را ارزان می‌فروشند.
منعم معتقد است به هنرهای دیگر مانند نقاشی، اینگونه غیر حرفه‌ای نگاه نمی‌شود و دلیلش را عدم جدی گرفتن حرفه عکاسی از سوی خود عکاسان می‌داند.
وی در ادامه درباره معیار انتخاب آثار رسیده به جشنواره تجسمی فجر نیز گفت: ما سقف مشخصی برای انتخاب آثار در نظر نگرفتیم، مهم برای ما این بود که عکس‌های انتخابی استاندارد باشد.
او که با موضوعی برگزار شدن جشنوراه موافق نیست در این باره گفت: موضوع آزاد تنوع نگاه را بالا می‌برد. از سوی دیگر وقتی ما موضوع شادی را برای بخش عکس در نظر می‌گیریم، باید یادمان باشد که گرافیک شهری ما فاقد معیارهای لازم برای این سوژه است برای همین اکثر عکس‌هایی که در این زمینه می‌بینید خارج از شهر و در روستا‌ها گرفته شده است. طبیعی است در شهری با این ترافیک و آلودگی کمتر نشانه شادی را می‌توان پیدا و تصویری کرد. اما فضای روستایی به خاطر تعلق خاطری که به طبیعت دارد پر از شادی و امید است. ضمن اینکه باید یادمان باشد شادی فقط تبسم یک پیرمرد نیست. می‌توان در تصاویری عمیق‌تر شادی را جستجو کرد. شاید برای یک کودک شادی در لبخند خلاصه نشود و در اسباب بازی او خلاصه شود. اما متاسفانه اکثر عکس‌ها نگاه کلیشه‌ای به موضوع داشتند.
منعم اما با تاکید بر اینکه داوران تابع فراخوان جشنواره و موضوع انتخابی برای داوری بودند گفت: استانداردهای داوری برای عکس مشخص است اما از یک سو ما به عنوان داور پذیرفته‌ایم خود را با معیارهای جشنواره همسو کنیم. از سوی دیگر این را هم بگویم که بر عکس آنکه می‌گویند داوری سلیقه‌ای است، درصد کمی از داوری سلیقه و بخش اعظم داوری تجربه و علم داور است. طبیعی است همه سلیقه خود را دارند اما در گفت‌وگو‌ها این منطق است که میان داوران حکم به برتری عکس‌ها می‌دهد نه سلیقه و منطق هم از علم و تجربه می‌آید.
پنجمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال و سرامیک، تصویر‌سازی، مجسمه‌سازی، پوس‌تر، عکاسی، کاریکاتور و بخش مقالات علمی از ۱۴ بهمن تا ۱۲ اسفندماه سال جاری به دبیرکلی سیدعباس می‌رهاشمی از سوی مرکز هنرهای تجسمی با همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر در تهران و استان‌ها برگزار خواهد شد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز