وزیر اقتصاد خبرداد:
هلدینگ خلیج فارس این هفته عرضه می شود

نیروگاه را بخش خصوصی احداث کرده 7 نیروگاه در دست احداث است، 18 نیروگاه واگذار شده و 26 نیروگاه نیز آماده واگذاری است.
وزیر اقتصاد از شش برابر شدن ارزش بازار سرمایه از سال 84 تاکنون خبرداد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید شمس الدین حسینی در مراسم آغاز به کار رسمی معاملات بورس انرژی که صبح امروز برگزار شد با بیان اینكه رشد کمی بازار طی سال های گذشته رقم قابل توجهی بوده،اظهار داشت: از سال 84 ارزش بازار سرمایه از 32 هزار میلیارد تومان به 212 هزار میلیارد تومان رسیده که این عدد نشان می دهد حدود شش برابر رشد داشته است.
وی ادامه داد: طی این سال ها شاخص کل نیز چهار برابر شده است و از رقم 9 هزار و 450 میلیارد تومان به 37 هزار میلیارد تومان رسیده است.
حسینی با بیان اینکه وزارت نیرو طی سال های گذشته فعالیت های موثری برای راه اندازی بورس انرژی انجام داده است افزود: درحالی که ما عضو موسس اوپک از نظر نفتی و گازی هستیم چرا باید گندم و انرژی که ما تولید می کنیم قیمتش را خودمان ندهیم؟ چطور می شود کشوری که بزرگترین ذخایر عمده دنیا را دارد از قیمت پذیری و قیمت گذاری برسد.
وی افزود: صنعت برق امروز یکی از پایه های بورس انرژی است و برنامه های خصوصی سازی آن نیز پی گیری می شود؛در این راستا 13 نیروگاه را بخش خصوصی احداث کرده 7 نیروگاه در دست احداث است، 18 نیروگاه واگذار شده و 26 نیروگاه نیز آماده واگذاری است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه اصل 44 محدود به وزارت نیرو نیست، افزود: در حوزه پالایشگاه ها نیز واگذاری هایی داشته ایم ونماد هولدینگ خلیج فارس که به تازگی در بورس به ثبت رسیده، بزرگترین نمادی است که طی هفته جاری عرضه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بورس انرژی می تواند سهم ایران را به مفهوم عام در نفت و گاز و به صورت خاص در برق افزایش دهد گفت: خوشبختانه از شرق تا غرب به وسیله شبکه های برقی با جهان در ارتباط هستیم.
با بیان اینکه ارزش بازار سرمایه کشور در سالهای اخیر از رقم 32 هزار میلیارد تومان به 212 هزار میلیارد تومان (6 برابر) رسیده است، گفت:ارزش بازار سرمایه کشور طی سال های اخیر از رقم 32 هزار میلیارد تومان به 212 هزار میلیارد تومان رسیده و 6 برابر شده است، همچنین شاخص کل نیز از رقم 9 هزار و 450 واحد به 37 هزار و 450 واحد رسیده، یعنی 4 برابر شده است.
حسینی با اشاره به مقام شانزدهم ایران در صنعت برق جهان و با بیان اینکه این میزان تمام ظرفیت ما نیست، عنوان کرد: بالغ بر دو سال است که از آغاز اجرای هدفمندی یارانه ها می گذرد و میزان پولی که توانیر بابت فروش برق به خزانه واریز کرده است، بالغ بر 16 هزار و 400 میلیارد تومان بوده که از این میزان، 9 هزار و 600 میلیارد تومان نقدا به خود توانیر دوباره برگشت داده شده، ضمن اینکه از این مبلغ، بالغ بر 500 میلیارد تومان بابت تهاتر فروش برق به بخشهای خصوصی توسط خزانه پرداخت شده و بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان برگشت داده شده است و در مجموع عدد فروش برق در کشور به 20 هزار میلیارد تومان میرسد.
وی افزود: برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها هر چه فضای رقابتی افزایش یابد توفیق ما نیز بیشتر خواهد شد، هرچند تامین مسائل مالی همچنان دغدغه اصلی ما است اما بورس انرژی می تواند در کنار شفاف سازی در راه اندازی صکوک در تامین مالی به ما یاری رساند و در آینده ای نزدیک در شان و مقام بورس های دنیا قد علم کند.