معصومه ابتکار:
مصلحت اندیشی، جنبش دانشجویی را خاموش نکرد
اینکه جنبش دانشجویی به مباحث سیاسی و اجتماعی نپردازد، از آسیبهای جامعه دوران ماست/دانشگاه زمانی اسلامی میشود که فضا برای آزاد اندیشی به معنای واقعی کلمه فراهم باشد.
مراسم گرامیداشت روز دانشجو با کمی تاخیر، توسط دانشجویان پردیس ابوریحان برگزار شد.
به گزارش ایلنا، در این مراسم که ابتدا با آیاتی از قرآن و سرود جمهوری اسلامی شروع شد، بیانیهٔ انجمناسلامی دانشجویان توسط دبیر تشکیلات قرائت شد.
در ادامهٔ مراسم، معصومه ابتکار ضمن اشاره به اینکه جنبش دانشجویی یک سرمایهٔ اجتماعی است، گفت: اینکه جنبش دانشجویی به مباحث سیاسی و اجتماعی نپردازد، از آسیبهای جامعه دوران ماست. در هیچ یک از ادوار گذشته هرگز بیتفاوتی بر جنبش دانشجویی غلبه پیدا نکرده و مصلحت اندیشی باعث نشده جنبش دانشجویی خاموش بشود.
وی افزود: آرمانخواهی و معرفت طلبی باعث شدهاست این شعله با وجود همهٔ هزینههایی که در برداشته است، روشن بماند. امروز شرایط برای فعالیت و ادامهٔ روند آرمانخواهی سخت شده و هزینههای جریان آزاد اندیشی بسیار سنگین شدهاست. دانشجویی که بخواهد فعالیت کند هزینههای زیادی متحمل میشود.
عضو اصلاحطلب شورای شهر تهران با اشاره به مسئله طرح تفکیک جنسیتی گفت: با جدا سازی دختران و پسران، دانشگاه اسلامی نمیشود، چگونه با توسعهٔ دروس دینی وقتی که مدرسین و اساتید دروس معارف اسلامی فرصت چالشگری و پرسشگری را به دانشجو نمیدهند، انتظار دارید دانشگاه اسلامی شود؟ دانشگاه زمانی اسلامی میشود که فضا برای آزاد اندیشی به معنای واقعی کلمه فراهم باشد.
ابتکار با اشاره به سیرهٔ پیامبر (ص) و نحوهٔ برخوردشان با مخالفان گفت: تصور نکنید که مسیری غیر از این میتواند جامعه ما را اسلامی کند. تصور نکنید که با بستن فضا و اجازه ندادن برای طرح چالشها جامعه اسلامی میشود. مگر در حوزهها چنین روشی پیش رفتهاست که در دانشگاه باشد؟
دانشجوی سابق پیرو خط امام، در آخرین سخنان خود با نقل یکی از احادیث پیامبر گفت: «اگر صاحبان مقام و منصبها سه ویژگی داشته باشند، حتی اگر نماز بخوانند و روزه بگیرند از منافقان هستند، اول کسی که وعده بدهد و خلاف وعده نماید، دوم کسی که اعتماد مردم را جلب کند و خیانت کند و سوم کسی که دروغ میگوید و خبر دروغ میدهد.»
ابتکار پس از سخنرانی خود ضمن توصیه به جنبش دانشجویی، تأمل و تعمق بر مبانی فکری، اعتقادی و همچنین تحقیق بر تحولات سیاسی و اجتماعی دوران حاضر را چراغ راه جنبش دانشجویی دانست و در ادامه به پرسش دانشجویان پاسخ داد.