معاون وزیر بهداشت مطرح کرد:
ایمنسازی فضای دانشکدهها

معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مورد بازگشایی دانشگاهها گفت: موضوع ایمن سازی فضای دانشکدهها مربوط به معاونت آموزش است که بخش عمده این ایمنسازی با تدبیرهایی مثل خلوت کردن و کم کردن برخوردها فراهم خواهد شد
به گزارش خبرنگار ایلنا، حقدوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت در ویدئو کنفرانس روزه سه شنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوالی مبنی بر اینکه پیشنهاد خاصی برای شروع سال تحصیلی جدید به ستاد کرونا داده شده یا خیر؟ گفت: ما پیشنهادات متعددی دادیم و به دلیل شرایط اورژانسی که در دوران کرونا داشتیم به صورت مرتب با ستاد کرونای کشوری در ارتباط بودیم که آنها بیشترین همکاری و همراهی را داشتند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در مورد اینکه آیا بعد از تمام شدن ویروس کرونا در آموزش دانشگاههای علوم پزشکی با تغییراتی مواجه خواهیم شد یا خیر؟ گفت: در زمان پس از کرونا خیلی چیزها با قبل متفاوت خواهد بود، اگر دنیا به سمت تغییر در حرکت بود با شیوع ویروس کرونا این حرکت چند برابر شد، در عرصهی بین الملل، اقتصاد، نظامی، آموزشی و ... هم شاهد این تغییرات هستیم.
حق دوست ادامه داد: اگر ما پیشبینی میکردیم که ظرف ۴ الی ۵ سال اساتید ما با مفهوم آموزش از راه دور و دورا پزشکی آشنا خواهند شد این سرعت دهها برابر شد و در عرض کمتر از ۴ الی ۵ ماه راهی را که فکر میکردیم در ۴ الی ۵ سال زمان میبرد طی کردیم، حتی در زمینهی قوانین و مقررات الان تقریبا در تمام دانشگاههای کشور بحث دفاع پایان نامه از راه دور کاملاً جا افتاده است و مطمئناً هر چه زودتر اگر کرونا هم کنترل شود و از بین برود این تغییرات حذف نخواهد شد.
حق دوست گفت: خیلی از سمینارهای علمی ما الان از راه دور برگزار می شود واقعاً هم کیفیت قابل ملاحظهای دارد، در زمان پس از کرونا سمینارهای حضوری خواهیم داشت ولی قطعاً جایگزینی سمینارهای مجازی به جای حضوری به صورت قابل ملاحظهای تغییر خواهد کرد چون نگرش افراد عوض شده است و این تغییرات برگشت پذیری نخواهد بود.
وی در مورد بازگشایی دانشگاهها گفت: موضوع ایمن سازی فضای دانشکدهها مربوط به معاونت آموزش است که بخش عمده این ایمنسازی با تدبیرهایی مثل خلوت کردن و کم کردن برخوردها فراهم خواهد شد و هماهنگی و همکاریهای قابل قبولی در این موضوع انجام شده، ولی حتما باید حضور فیزیکی دانشجویان را نسبت به سالهای گذشته کمتر کنیم تا این استانداردها رعایت شود.
حقدوست در مورد انتقال دانشجویان از کشورهای خارجی بیان کرد: قوانین در این زمینه تغییری نکرده اما تلاش کردیم تا تغییرات آیین نامه و مقررات به حداقل برساند تا آشفتگی ذهنی برای دانشجویان به وجود نیاید.
حق دوست با اشاره به اینکه در بعضی مدارس کارکنان موظف هستند در شیفت کاری خود در مدرسه حضور داشته باشند گفت: باید بدانیم که این ویروس با ما خواهد بود و باید یاد بگیریم تا با او زندگی کنیم چون در کشوری مثل نیوزلند هم که برای اتمام این ویروس جشن گرفتند بعد از مدتی دوباره شاهد کرونا در کشورشان بودند، بنابراین در عین حال که باید نسبت به ویروس کرونا حساسیت داشته باشیم باید از اضطرابهای بیجا هم جلوگیری کنیم. برای داشتن یک جامعه سالم هر چقدر که در مدارس سرمایهگذاری کنیم باز کم است چون نمیتوان مدارس را به صورت صد در صد تعطیل کرد، سلامت معلمها نیز باید مثل بقیه اقشار جامعه با رعایت پروتکلهای بهداشتی حفظ شود.
وی در ادامه افزود: ویروس کرونا رفتارهای بسیار پیچیدهای دارد که از کشوری به کشور دیگر و یا شهری به شهر دیگر رفتار آن تغییر میکند ولی این عدم قطعیت چیز عجیبی نیست، بسیاری از پیشبینیها در مورد کرونا تغییر میکند و این همان ماهیت ویروس کرونا است.
حق دوست گفت: این ویروس تغییراتی را در کشورها پیدا کرده و این ویروس را هنوز نمیشناسیم، بنابراین شرط باید این باشد تا از طریق پیشگیری با آن مقابله کنیم و وظیفهی ما استفاده از دستورالعملهای بهداشتی، خودداری کردن از سفرها و جلوگیری از تجمعهای غیرضروری است.