خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا اعلام شد:

عدم بکارگیری دانش‌آموختگان مرمت در بافت‌های تاریخی/ موفق به ملاقات با روسای میراث فرهنگی نمی‌شویم

رئیس دانشکده مرمت دانشگاه هنر اصفهان با اشاره به اینکه در بافت‌های تاریخی دانش آموختگان مرمت به کار گرفته نمی‌شوند، گفت: این مساله سبب آسیب رسیدن به بافت‌های تاریخی می‌شود.

شهریار ناسخیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد وضعیت بکارگیری دانش‌آموختگان رشته مرمت بناها و احیا بافت‌های تاریخی در بازار کار گفت: فارغ‌التحصیلان این رشته آینده شغلی مناسبی ندارند و بستر کاری مناسب برای آنها فراهم نیست، این درحالی است که ما در کشوری زندگی می‌کنیم که بافت‌های تاریخی فراوان دارد.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی شاهدیم که در بافت‌های تاریخی ما از مهندس عمران به عنوان ناظر استفاده می‌شود  و معمارها نیز  سهمیه‌ای برای کار در این بخش دارند، اما متخصصان این حوزه که دانش‌آموخته رشته مرمت هستند، از این فضا دور مانده‌اند و به همین دلیل است که مشکلات بسیاری در بافت‌های تاریخی به وجود آمده، به طوری که شاهد ساخت‌وساز ساختمان‌های 4 یا 5 طبقه، ناموزون و بی‌توجه به ارزش‌های بافت در این محدوده‌ها هستیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه چندبار برای ملاقات روسای سازمان میراث فرهنگی و سازمان نظام مهندسی تلاش کرده‌ایم تا این موضوع را با آنها در میان بگذاریم که تاکنون موفق نشده‌ایم؛ اظهار کرد: درخواست ما این است که دانشجویانی که در رشته مرمت فارغ‌التحصیل می‌شوند؛ مانند دانش‌آموختگان رشته‌های معماری یا سازه آزمون بدهند و برایشان سهمیه ایجاد شود تا حداقل تنها در محدوده بافت‌های تاریخی مشغول به فعالیت شوند.

رئیس دانشکده مرمت دانشگاه هنر اصفهان تصریح کرد: مهمتر از بحث بازار کار دانش آموختگان مرمت، مساله  میراث فرهنگی و بافت‌های تاریخی است که ما را نگران کرده است، برای نمونه چرا در 6 هزار هکتار بافت تاریخی باارزش اصفهان نباید متخصصان و دانش‌آموختگان  مرمت و بافت نظر و طرح بدهند  و بر درست اجرا شدن طرح‌ها نظارت کنند؟

ناسخیان ادامه داد: مهندسان عمران، معماری و شهرسازی در حالی در این حوزه فعالیت می‌کنند که در دانشگاه دروس مرتبطی ندارند، اما اکنون روال به گونه‌ای است که  اگر در یک محله بخواهند؛ طرحی مانند تعریض گذر  را انجام دهند یا بافتی را احیا کنند از نظر مهندس شهرساز استفاده می‌کنند، در حالی که در واقع این کارِ متخصص بافت است که در این زمینه اظهار نظر کند، همچنین اکنون دانش‌آموختگان سازه و معماری هستند در بحث نما و طبقات در بافت‌های تاریخی نظارت می‌کنند.

وی در پایان اظهار کرد: انتظار داریم؛ وزارت راه و شهرسازی مصوبه‌ای را در این زمینه تهیه و به سازمان نظام مهندسی و شهردای‌ها ابلاغ کند تا نظام مهندسی نیز  فضایی  برای  فعالیت فارغ‌التحصیلان رشته مرمت فراهم کند.

 

کد خبر : ۳۷۶۵۹۲