خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

پاسخ به یک ادعا؛ «ابردزدی» برای ما مسجل نشده است/ ۹۹ درصد آب امارات از طریق آب‌شیرین‌کن تامین می‌شود

پاسخ به یک ادعا؛ «ابردزدی» برای ما مسجل نشده است/ ۹۹ درصد آب امارات از طریق آب‌شیرین‌کن تامین می‌شود

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور در واکنش به ادعای اخیر رئیس موسسه تحقیقات آب مبنی بر اینکه نمی توان پدیده ابردزدی را کتمان کرد، گفت: آن‌ها شاید دلایلی دارند، اما برای ما این دلایل مسجل نشده است. شاید مستنداتی دارند که ما به آن‌ها دسترسی نداریم. از نظر علمی اصطلاح ابردزدی نداریم، اصطلاح باروری ابرها را داریم که علمی است.

«صادق ضیاییان» رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد چگونگی حل بحران کمبود آب  در کشور گفت: در سراسر دنیا برای حل بحران‌های آبی، روش‌های مشخصی وجود دارد که عمده‌ترین و مهم‌ترین آن‌ها، مدیریت و صرفه‌جویی در منابع آب است. برای مثال جلوگیری از هدررفت منابع آبی از طریق کنترل کشاورزی و تغییر الگوی کشت و سبک آبیاری، تغییر الگوی مصرف خانگی و بازچرخانی آب که همه‌ی این‌ها در مدیریت آب  کمک می‌کند. در کشورهای پربارش هم هفت الی هشت دور بازچرخانی آب در سیستم آب شهری‌شان اتفاق می‌افتد. به هر حال این‌ها راهکارهایی هستند که در سراسر دنیا در حال انجام و اجرا است و می‌تواند برای مدیریت آب کشور علاج باشد.

ضیاییان با اشاره به راهکارهای سازگاری با اقلیم ادامه داد: برای تغییراقلیم و سازگاری با آن هم روش‌های متنوع و زیادی مانند تغییر شغل وجود دارد. مثلا مشاغلی که وابسته به آب هستند به صنایع دستی و توریسم، بخش صنعت و تجارت تبدیل شوند و توسعه پیدا کنند. همه‌ی این موارد باعث دوری از مشاغل وابسته به آب می‌شوند. زمانی آب مصرف می‌شود که از آب درآمدزایی می‌کنید و منابع آبی را برای آن به کار می‌گیرید. باید این را تغییر داد. در کشورهای خشک و بی‌آب و علف یا مناطق خشک و نیمه خشک، مشاغل‌شان را به صنایع کم آب‌بر منتقل می‌کنند تا با اقلیم سازگار شوند.

وی درباره‌ی تاثیر تحریم بر دقت پیش بینی‌های هواشناسی کشور گفت: تبادل داده‌های هواشناسی از طریق سازمان جهانی هواشناسی رایگان است که بخش عمده‌ی آن شامل تحریم نیست، اما بخش‌های جزیی هم تحریم است.

ضیاییان همچنین در پاسخ به ادعای اخیر رییس موسسه‌ی تحقیقات آب کشور مبنی بر ناتوانی در انکار صددرصدی ابردزدی، گفت: آن‌ها شاید دلایلی دارند، اما برای ما این دلایل مسجل نشده است. شاید مستنداتی دارند که ما به آن‌ها دسترسی نداریم. در تمام کشورهای همسایه، روند بارشی منطقه نزولی است و هیچ‌کدام از کشورهای همسایه روند بارشی رو به افزایش ندارند. از نظر علمی اصطلاح ابردزدی نداریم؛ اصطلاح باروری ابرها را داریم که علمی است. مثلا ابرهای کشوری را برای افزایش بارش بارور می‌کنند که با اما و اگر روبه‌رو است. یعنی هزار اما و اگر وجود دارد تا در نهایت بین ده تا بیست درصد در بهترین شرایط ممکن برای یک رویداد نه در طول سال، افزایش بارش داشته باشند.

وی درباره‌ی شیوه‌ی تامین منابع آبی امارات اظهار کرد: ۹۹ درصد آب امارات از طریق آب‌شیرین‌کن تامین می‌شود. بارورسازی ابر اثری بر امارات نداشته است. این کشور طی یک دهه‌ی گذشته سرمایه‌گذاری زیادی در باروری ابرها کرده است، اما نتایجش مبهم است. با وجود  تبلیغاتی که می‌کنند ولی نتایج آن مبهم است. امسال به دلیل اینکه رییس هواشناسی امارات، رییس سازمان جهانی هواشناسی شده، در دو سال اخیر مشغول شوآف بوده است در صورتی که این بارورسازی‌ها نتایج عملی که مردم ببینند، نداشته و روند افزایشی در بارش‌های امارات دیده نشده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز