خبرگزاری کار ایران

شناسایی ۶۰ نقطه زیرزمینی برای مواقع بحران پایتخت/۸۲۰۰ واحد مسکونی در جنگ اخیر آسیب دید

شناسایی ۶۰ نقطه زیرزمینی برای مواقع بحران پایتخت/۸۲۰۰ واحد مسکونی در جنگ اخیر آسیب دید

شهردار تهران از شناسایی ۶۰ نقطه ایمن زیرزمینی برای مواقع بحران خبر داد و گفت: به طرح اسکان ایمن در زیرزمین در سال‌های پس از جنگ تحمیلی کمتر توجه شد.

به گزارش  ایلنا، علیرضا زاکانی شامگاه چهارشنبه در گفت وگوی ویژه خبری افزود: در همین ایام جنگ توانستیم ابن تعداد نقطه ایمن را در مناطق مختلف تهران شناسایی کنیم.

به گفته شهردار تهران، این ۶۰ نقطه را به وسایل اطلاع رسانی و آژیر مجهز کرده و بدنبال ساخت پارکینگ - پناهگاه در پایتخت هستیم.

وی اظهار کرد: علاوه بر این، ایستگاه‌های مترو را در قالب طرح جمعیت پذیری در زیرزمین مورد بررسی قرار دادیم.

زاکانی با بیان اینکه برنامه داریم در ساختمان‌هایی با ۱۰ طبقه پارکینک زیرزمینی احداث کنیم، افزود: در ابن ساختمان‌ها ۳ طبقه را تجاری - خدماتی می‌کنیم، این پارکینگ‌ها هم بخشی از مشکل جای پارک را حل می‌کنند و هم در شرایط حادثه به‌عنوان پناهگاه استفاده می‌شوند.

شهردار تهران اظهار کرد: تمام الزامات پناهگاهی را در این پارکینگ‌ها در نظر می‌گیریم.

شهردار تهران ادامه داد: یک کاری انجام خواهیم داد تا بخش‌های صدمه خورده را تبدیل به موزه کنیم اما در سایر بخش‌ها نیز تابلو نصب خواهد شد و حتما این نقاط را به یادگار برای نسل‌های آینده خواهیم گذاشت.

وی اضافه کرد: قطعا ایران برای آینده پیش رو است و تمامی مناسبات منطقه و جهان را در این خصوص دخیل خواهد بود.

شهردار تهران با بیان اینکه ۸ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی مردم در جریان جنگ ۱۲ روزه در پایتخت خسارت دیدند، افزود: این خسارت از جزیی همچون شکستن شیشه و درب و پنجره تا تخریب کامل را شامل می‌شود.  

به گفته وی، اثاثیه سالم منازل آسیب دیده را در انبارهای شهرداری تا پایان بازسازی منازل بصورت امن نگهداری خواهیم کرد.

شهردار تهران تاکید کرد: برای نگهداری وسایل سالم باقی‌مانده در ساختمان‌های تخریب‌ شده، کانتینرهای مخصوص در نظر گرفته شده تا خانواده‌ها با خیال راحت فرآیند بازسازی را دنبال کنند.

زاکانی با بیان اینکه خود را برای ۰ تا ۱۰۰ کار آماده کردیم و با تمام وجود نوکری مردم را خواهیم کرد، گفت: ۳۴۶ خانواری که خانه‌شان در حملات صهیونیست‌ها تخریب شده را در هتل‌ها اسکان دادیم.

وی با بیان اینکه تا آخر این ماه آسیب‌های جزیی بیش از چهار هزار خانه‌ای که در حملات رژیم صهیونیستی خسارات دیده‌اند را تعمیر می‌کنیم، افزود: برای ۲ هزار و ۷۰۰ خانه‌ای هم که دیوار خانه‌شان آسیب دیده کارشناسی و هزینه بازسازی آن را پرداخت می‌کنیم.

زاکانی ادامه داد: شهرداری تهران حاضر به ارائه خدمات به شهروندان تهرانی در مقاوم‌ سازی (۵۰۰ واحد) و نوسازی کامل (۴۰۰ واحد) در این امور اگر مالکان مایل باشند شهرداری بطور کامل می‌تواند عهده‌دار مسوولیت بازسازی و مقاوم سازی شود یا اگر مالک خود تمایل به بازسازی و نوسازی داشت شهرداری به عنوان نهاد خدمت رسان کنار آنها خواهد بود.

وی با اشاره به روند بازسازی اساسی ۵۰۰ واحد مسکونی تخریب‌ شده، گفت: سازمان نوسازی شهرداری تهران به عنوان مسوول، پیمانکار و مهندس مشاور این پروژه‌ها را انتخاب خواهد کرد، اما زمان بازسازی ممکن است تا یک سال به طول بیانجامد.

شهردار تهران ار امکان خرید خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ ۱۲ روزه به قیمت کارشناسی نیز خبر داد و تاکید کرد: مردم با این کار می‌توانند در مکان دیگر خانه خریداری کنند.

شهردار تهران با اشاره به اهمیت تاریخی این جنگ یادآور شد: بین قبل و بعد از این جنگ، ما دو ایران متفاوت داریم، وظیفه ماست که دغدغه‌های آسیب‌دیدگان را به حداقل برسانیم.

وی یادآور شد: برای افرادی که خانه‌شان نیاز به تخریب و نوسازی، بازسازی و مقاوم‌سازی دارد، خانه در همان محل با همان متراژ اجاره می‌کنیم برای این منظور حدود ۱.۵ میلیارد تومان بعنوان ودیعه و ماهانه تا ۳۰ میلیون تومان اجاره پرداخت خواهیم کرد.

به گفته شهردار تهران، همچنین مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان نیز به‌عنوان کمک‌هزینه خرید لوازم منزل برای اماکن آسیب دیده در نظر می‌گیریم.

زاکانی تاکید کرد: بخشی از اعتبارات برای بازسازی اماکن آسیب دیده در جنگ را از منابع داخلی شهرداری و بخشی دیگر از فروش افزایش تراکم‌ تامین می‌کنیم.

وی درباره تامین هزینه‌های سنگین بازسازی گفت: در برخی مناطق نیز تا ۴۵ درصد افزایش تراکم برای پروژه‌های بازسازی در نظر گرفته شده تا از محل فروش این تراکم‌ها، هزینه‌ها جبران شود.

زاکانی افزود: از سوی دیگر بخشی از اعتبارات را دولت تامین می‌کند و یا از طریق منابع زمین‌شهری و یا حتی تسهیلات بانکی تامین خواهیم کرد.

شهردار تهران تصریح کرد: تمامی خدمات شهرداری کاملا رایگان است و هیچ خانواده‌ای نباید هزینه‌ای بپردازد.

زاکانی از شعار «با هم می‌سازیم» به عنوان محور اصلی این اقدامات یاد کرد و ادامه داد: همه ظرفیت‌های خود را برای خدمت به مردم بسیج کرده‌ایم.

وی درباره روند جمع‌آوری آوار توضیح داد که ۱۲ سایت دپوی آوار در مناطق مختلف تهران تعیین شده است. آوار هر ساختمان با برچسب مشخص به این سایت‌ها منتقل می‌شود تا در صورت وجود اشیای قیمتی (مانند اسناد، طلا، یا وسایل شخصی)، به صاحبان آنها تحویل داده شود.   

زاکانی ادامه داد: همچنین پیشنهاد شده تا وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه نیز در تامین مالی مشارکت کنند علاوه بر این در صورت نیاز، شهرداری از وام‌های بانکی استفاده خواهد کرد.   

شهردار تهران گفت: برای تسهیل ارتباط با آسیب‌دیدگان، خط ۱۳۷ شهرداری تهران به‌صورت ۲۴ ساعته فعال شده تا به سوالات شهروندان درباره مسکن موقت و اضطراری پاسخ دهد.

به گفته وی، فرآیندهای اداری بازسازی را توضیح داده و مشکلات خاص را به کمیته‌های فوری ارجاع دهد.   

زاکانی سپس با اشاره به حساسیت بالای پروژه بازسازی، نوسازی و مقاوم سازی واحدهای آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه افزود: ما خود را موظف می‌دانیم که با حداکثر شفافیت و سرعت عمل، خانه‌های مردم را بازسازی کنیم.

وی اضافه کرد: این یک وظیفه نیست، بلکه افتخاری است برای خدمت به مردم تهران که در سخت‌ترین شرایط نیز مقاومت کردند، تعهد ما این است که پایتخت را ایمن‌تر و زیباتر از قبل بسازیم.

زاکانی از برنامه‌های شهرداری برای نگهداری یادبودهای این واقعه خبر داد و گفت: المان‌های معماری ویژه در میدان تجریش و سایر نقاط آسیب‌دیده متناسب با حادثه‌ای که رخ داده طراحی و نصب خواهد شد.

وی یادآور شد: همچنین بدنبال ایجاد موزه مقاومت در یکی از ساختمان‌های نمادین آسیب‌دیده هستیم ضمن اینکه تابلوهای یادبود در تمام نقاطی که مورد اصابت قرار گرفته‌اند نیز نصب خواهد شد.

زاکانی به برنامه‌های حمایتی  و روانشناسی شهرداری تهران نیز اشاره کرد و افزود: تیم‌های سیار روانشناسی در محلات آسیب‌دیده برای ارائه خدمات مشاوره رایگان به مدت یکسال با همت معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران مستقر خواهند شد همچنین در مناطق مختلف بدنبال برگزاری کارگاه‌های تاب‌آوری اجتماعی هستیم.

شهردار تهران با بیان اینکه «تهران جدید با استانداردهای بالاتر ساخته می‌شود»، تاکید کرد: در مقاوم سازی ساختمان‌های آسیب دیده از فناوری‌های بومی استفاده خواهیم کرد و با نوسازی هویتی، فناورانه و تمدن محور مناطق آسیب دیده، تبدیل به الگوی بین‌المللی مدیریت بحران خواهند شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز