توصیههای بهداشتی ذبح دام در عید قربان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به در پیش بودن عید سعید قربان، گفت: به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) باید توصیههای بهداشتی برای ذبح دام مورد توجه جدی قرار گیرد.
به گزارش ایلنا، فریبرز ایمانی با بیان اینکه دام زنده را از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنید، گفت: توصیه اکید این است که از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند، خودداری شود.
وی با تاکید بر اینکه ذبح دام صرفا باید در کشتارگاههای تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام شود، افزود: به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید. همچنین افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح دام ضدعفونی کرده و همچنین خونابه هابه طریق بهداشتی دفع شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید. گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال نگهداری شود.
به گفته ایمانی، جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد مصرف شود. افرادی که گوشت خرد میکنند به خصوص زنان خانه دار حتما از دستکش استفاده کنند. از سوی دیگر از مصرف گوشت و جگر نیم پز باید اجتناب شود.
به گزارش وبدا، وی در پایان با بیان اینکه از دستکاری، کندن و له کردن کنههای موجود بر روی بدن دام اکیدا خودداری شود، گفت: از شهروندان میخواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد ذبح غیر بهداشتی دام در سطح شهر را به سامانه ملی پاسخگویی ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند.