خبرگزاری کار ایران

عضو حقوقدان شورای نگهبان:

تبعیض نسبت به شهروندان با هر دین، جنس و نژادی ممنوع است

asdasd
کد خبر : ۱۸۰۰۰۱

«آمار جرایم کودکان نسبت به بزرگسالان بسیار با واقعیت فاصله دارد و در این راستا رهبران دینی می توانند با برانگیختن وجدان بشری در کاهش خشونت ها علیه کودکان تلاش جدی داشته باشند.»

یک عضو حقوقدان شورای نگهبان نفی خشونت و تبعیض علیه کودکان را مانند جهادی مقدس دانست و گفت: زیر پا گذاشتن حقوق بشر از جمله خشونت و تبعیض نسبت به تک تک شهروندان با هر دین، جنس و نژادی ممنوع است.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری رسمی دولت، «محسن اسماعیلی» عضو حقوقدان شورای نگهبان روز سه شنبه در نخستین نشست تخصصی نقش رهبران دینی در پیشگیری از خشونت علیه کودکان گفت: کودکان به دلیل اینکه قادر به اعتراض نیستند قربانیان خاموش خشونت ها و تبعیض ها هستند و به همین دلیل دچار مرگ خاموش، سرخوردگی و خودکشی های فراوان می شوند.

وی با بیان اینکه کودکان قربانی خشونت و تبعیض نیازمند حمایت بیشتری است، ادامه داد: کودکان آینده سازان بشریت هستند بنابراین باید در حوزه کودکان سرمایه گذاری های فراوانی شود.

این استاد دانشگاه افزود: زیر پا گذاشتن حقوق بشر از جمله خشونت و تبعیض نسبت به تک تک شهروندان با هر دین، جنس و نژادی ممنوع است، به همین منظور در حقوق بین الملل نسبت به حقوق کودک توجه بیشتری شده است.

حقوقدان شورای نگهبان گفت: براساس آمار، بسیاری از خشونت علیه کودکان در پس پرده و پنهان است و ناظر بیرونی ندارد و کودکان قادر به اعلام آن نیستند.

اسماعیلی افزود: آمار جرایم کودکان نسبت به بزرگسالان بسیار با واقعیت فاصله دارد و در این راستا رهبران دینی می توانند با برانگیختن وجدان بشری در کاهش خشونت ها علیه کودکان تلاش جدی داشته باشند.

وی افزود: امروز شاهد هستیم که از دین توجیهاتی برای خشونت ساخته می شود و دین ابزاری برای خشونت قرار گرفته است.

اسماعیلی اظهار داشت: امروز صحنه های بسیار تکان دهنده ای در جهان شاهد هستیم و خشونت های غیرقابل باوری در کشور عراق انجام می گیرد که از تعصبات دینی و سوء استفاده از آن ناشی می شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر این روند شروع شد و امروز دین هراسی تعلیم داده شده است و کسانی در دنیا تمایل دارند که دین را به عنوان ابزاری برای خشونت و تروریسم معرفی کنند.

اسماعیلی با بیان اینکه باید این برداشت نادرست رسوا شود، اظهار داشت: اینکه هر کسی را مستحق نابودی بدانند مغایر با دین است و باید رهبران دینی با نفی تعصب و اشاعه پیام دین به گرفتن این بهانه از دست بدخواهان بشریت اقدام کنند.

وی گفت: در آینده تاریخ بشری جاهلیت دیگری تکرار خواهد شد و خشونت ورزی نسبت به دیگران دوباره چهره زشتش را به بشریت نشان خواهد داد.

اسماعیلی اظهار داشت: باید در تبلیغ دینی و نشر معارف دینی کلام خشونت بار و رفتار تبعیض آمیز کنار گذاشته شود چرا که برای جذب دل های دیگران نباید از کلام خشن و رفتارهای آزاردهنده استفاده شود.


نقش تاثیرگذار رسانه در کاهش خشونت علیه کودکان

حقوقدان شورای نگهبان گفت: نباید نقش تاثیرگذار رسانه ها برای اقدامات موثر آنان در کاهش خشونت علیه کودکان فراموش کرد چرا که نقش رهبران دینی با استفاده از رسانه ها برای نفی خشونت و تبعیض بسیار می تواند موثر باشند.

وی تصریح کرد: اما متاسفانه برخی رسانه ها در سطح جهانی با حمایت های مشکوک جهانی بذر خشونت و تبعیض می پاشند و آثاری که از آن درو می کنند جلوی چشمان ماست.

وی در ادامه کمک به نفی خشونت و تبعیض علیه کودکان را مانند جهادی مقدس دانست و گفت: همه باید در این زمینه تلاش کنند.


تبعیض علیه کودکان امروزه براساس نژاد، جنسیت و قومیت در نقاط مختلف جهان اجرا می شود

در ادامه این نشست، «محمد المنیر صفی الدین» با بیان اینکه بسیاری از ما اهمیت اثرات منفی خشونت در کودکان را درک نمی کنیم، گفت: گزارش جهانی در سال ۲۰۰۹ شوک آور است و علاوه بر آمار مزبور هر سال بین ۱۳۹ تا ۲۷۳ میلیون کودک نیز شاهد نوعی از خشونت در محیط خانواده هستند.

رییس دفتر صندوق کودکان ملل متحد در ایران در ادامه گفت: بسیاری از اشکال خشونت علیه کودکان شناخته شده نیست حتی برخی از این نوع خشونت ها نیز گزارش نمی شود.

وی افزود: خشونت علیه کودکان دارای اشکال مختلفی است و به صورت روزانه در حال وقوع است و متاسفانه موارد خشونت در خانه، مدرسه، مراکز نگهداری و حتی عبادتگاه ها رخ می دهد.

نامبرده ادامه داد: براساس مطالعات انجام شده در جهان خشونت و آزار جنسی در محیط هایی مثل محیط خانواده رخ می دهد که باید این محیط ها نقش حمایتی و تربیتی برای کودکان داشته باشند اما این خشونت ها علیه کودکان را انجام می دهند.

رییس دفتر یونیسف در ایران گفت: تنبیه بدنی شکل دیگری از خشونت علیه کودکان است که امروزه در مدارس و منازل انجام می شود.

وی به خشونت های کلامی توسط معلمان و سایر افراد علیه کودکان اشاره کرد و گفت: تبعیض علیه کودکان امروزه براساس نژاد، جنسیت و قومیت در نقاط مختلف جهان اجرا می شود که این تبعیض ها اثرات و عواقب نامطلوبی روی کودکان دارد که از جمله این عواقب می توان به محروم شدن کودک از حقش برای زندگی و زیستن اشاره کرد.

صفی الدین سقط جنین را یکی دیگر از خشونت ها علیه کودکان عنوان کرد و گفت: زمانی که خانواده ای جنسیت کودک خود مطلوبش نباشد به سقط جنین روی می آورد.

وی ادامه داد: کودکان تازه متولد شده و دارای معلولیت و اختلالات جسمی و فیزیکی از دیگر موارد خشونت به شمار می روند که گاهی اوقات این افراد کشته شده و یا به حال خود رها می شوند.

وی گفت: همچنین بسیاری از کودکان در خارج از چارچوب روابط خانوادگی یا ازدواج متولد می شوند که این کودکان نیز توسط والدین یا رها می شوند یا کشته می شوند که این موضوع ناشی از احساس شرمساری و یا فرار از عواقب خانوادگی برای آن افراد است که همه این موارد خشونت علیه کودکان است.

صفی الدین با بیان اینکه امروز ما شاهد حضور ۵ میلیارد نفر در کره زمین هستیم که خودشان پیروان ادیان هستند، گفت: رهبران دینی باید برای دفاع و پیشگیری از خشونت علیه کودکان تلاش کنند تا با همکاری دیگر مردم و خانواده ها بتوانیم روز به روز شاهد کاهش آمار خشونت ها علیه کودکان باشیم.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز