خبرگزاری کار ایران

یادداشت ایلنا/

حیطه خبر شغلی بدون تعریف از آینده برای خبرنگار

asdasd

حیطه خبر شغلی به واقع بدون تعریف از آینده، برای خبرنگار است.

کرمانشاه ـ ایلنا: در باب دلگویه های خبرنگار، نیمه نخست سال 91 را هم پشت سر گذاشتیم اما من به عنوان خبرنگار امسال نیز تغییری را در زندگی خود احساس نکردم و بهتر است بگوییم به راستی چه عاملی دلیل این نابسامانی است آیا خود خبرنگاران و یا...؟

به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، برخی بر این باور عقیده دارند که انسان هر چه را بیندیشد تفکر وی در آن مسیر و جریان ورود یافته و دنباله این امر موجب تغییر در زندگی فرد خواهد شد حال بهتر است از باب روانشناسان که ذهن آدمی را با پلی از جنس تفکرات فرد به ناخوداگاه او پیوند می زنند باز گشتی به روزمرگی های زندگی خود داشته باشیم، اما من به عنوان یک خبرنگار بعد از گذشت چند سالی از تلاش خود در این حیطه آیا به راستی دچار همان روزمرگی یاد شده در زندگی برخی افراد هستم اما با یک تفاوت اساسی برخی تلاش نمی کنند و دم از رفاه در زندگی می زنند اما من به عنوان خبرنگار هر آنچه تلاش می کنم از رفاه یاد شده محروم می باشم ولی چیزی که مهم است آدمی به هر آنچه بیندیشد به آن توفیق می یابد و اندیشه من مطلبی غیر از اندک رفاهی برای زندگی یک خبرنگار نیست.

خبرنگاری با آنکه شغل با قداست و حساسی است اما برخی از کوته فکری ها موجب ایجاد مشکلات فراوان در زندگی خبرنگاران شده و آیا متولیان امر در باب این قضیه نباید فکری اساسی داشته باشند.

همه می دانند دنیای خبر و شغل خبرنگاری حیطه ای پر از اضطراب و استرس است به طوری که برخی آمار نشان از کاهش 15 ساله عمر خبرنگار نسبت به افراد عادی می دهد و این مقوله خود سندیت این قضیه و سختی و مشقت کار تاثیر گذار در روح و روان و سلامتی خبرنگار است.

عمر خبرنگار 15 سال کمتر از عمر افراد عادی است

برخی از این مسئله یاد می کنند که خبرنگاری رکن چهارم دمکراسی است آیا متولیان امر به این قضیه توجهی دارند، اگر دارند چرا باید وضعیت معیشتی خبرنگار اینگونه نابسامان باشد که حتی امیدی به آینده در زندگی خود نداشته و در اینجا باید گفت به افق های دوردست اندیشیدن جایی که اندیشه بشری به آنجا ختم است، برخی بدون تعریف از زحمت در زندگی به کدامین حد رسیده و برخی در اندیشه تامین معاشی برای فردای خود، با این اوصاف نمی توان این قضیه را کتمان کرد که عمر خبرنگار 15 سال کمتر از عمر افراد عادی اجتماع است.

اگر خبرنگاری رکن چهارم دمکراسی است پس چرا یک خبرنگار مانند من از حقوق و معیشتی ثابت برخوردار نیست، افرادی که خود وام دار اطلاع رسانی و آگاهی در اجتماعند و حرف دل مظلومان را به گوش می رسانند خود به این نحو مظلوم واقع شده اند.

تا به کی دنیای بازاریابی با روزنامه نگاری اشتباه گرفته شود تنها به دلیل اینکه خبرنگاران برای تامین مخارج زندگی به دنبال آگهی و رپرتاژ از ادارات باشند تا چه زمانی متولیان فرهنگی هیچ برنامه ای برای ساماندهی حقوق خبرنگاران نداشته باشد به هرحال امیدواریم اقدام خاصی در این مورد برای ساماندهی خبرنگاران انجام شود و نهادهای فرهنگی با نگاه کارشناسی خود نسبت به این موضوع، در حل این امر کوشا باشند.

سطح کار در خبرگزاری‌ها بالاتر از دیگر رسانه‌های مکتوب است کسانی که در این عرصه تلاش می کنند باید از دغدغه‌های دیگرشان کاسته شود با آرامش خاطر اخبار و اطلاعات را جمع‌آوری کنند و به صورت تمام وقت در عرصه خبر حضور داشته باشد اما با وضعیت موجود آیا خبرنگار می تواند برنامه ای منسجم برای حضور در این عرصه داشته باشد؟! و آیا با این وصف می توان از خبرنگار انتظار داشت در حوزه کسب و انتشار خبر موفق عمل کند؟! و در اینجاست که باید اذعان داشت که حیطه خبر، شغلی بدون تعریف از آینده برای خبرنگار است.

...............

بهاره جلیلیان

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز