خبرگزاری کار ایران

بر اساس تصویب شورای اسلامی شهر تهران؛

شهرداران مناطق مسئول پاسخگوئی ساخت ابنیه غیر مجاز در پارک‌ها شدند

asdasd

بسیاری از ساخت و سازهایی که در پارک‌ها صورت می‌گیرد با مصالح ساختمانی متداول است در صورتی که می‌توان در فضاهای طبیعی و سبز از مصالح متناسب با طبیعت و محیط زیست استفاده کرد.

ایلنا:‌ با تصویب طرح ممنوعیت احداث ابنیه در عرصه بوستان‌ها و فضای سبز در شورای اسلامی شهر تهران، چنانچه ساخت و سازی خارج از ضوابط و طرح‌های جامع و تفصیلی صورت گیرد، شهرداران مناطق مسئول و پاسخگو خواهند بود.

به گزارش ایلنا، مهدی چمران، رئیس شواری اسلامی شهر تهران، در ابتدای چهارصد و نود و چهارمین جلسه با اشاره به روز بزرگداشت فیلسوف و شاعر بزرگ ایرانی شمس الدین محمد بلخی (مولوی) گفت: در بزرگداشت مفاخر، دانشمندان و شعرای بزرگمان به خصوص، حافظ، سعدی، فردوسی و... باید ‌‌نهایت سعی و تلاشمان را داشته باشیم.

وی همچنین از نهم مهرماه به عنوان روز همبستگی با نوجوانان و کودکان فلسطینی یادکرد و افزود: این روز همچنین آغاز انتفاضه مسجدالقصی است که ۱۲ سال از آن می‌گذرد و امیدواریم این منطقه به دامان ادیان الهی بازگردد.

بر اساس این گزارش در ادامه جلسه، اعضای شورای اسلامی شهر تهران طرح ممنوعیت احداث ابنیه درعرصه بوستان‌ها و فضاهای سبز شهر تهران را بررسی و به تصویب رساندند.

در جریان بررسی لایحه مذکور، معصومه آباد عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ساخت و ساز بوستان‌ها و پارکهای بزرگ در سطح شهر خاطرنشان کرد: در برخی از بوستان‌ها و فضاهای سبز با توجه به حضور گسترده شهروندان نیازبه فضاهای فرهنگی احساس می‌شود، بهتر است در طرح فوق مجوز ساخت فضاهای فرهنگی به برخی بوستان‌ها داده شود.

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: بوستان‌ها و فضای سبز شهر، تعریف مخصوص خودشان را دارند که طبق طرحهای تفصیلی و جامع می‌توان در آن‌ها ساخت و سازهای مورد نیاز انجام شود.

وی افزود: هدف اصلی این طرح، ممنوعیت ساخت و سازهای جدید در پارک هاست چرا که در زمان طراحی و ساخت پارک‌ها وبوستانهای جدید، جانمایی مراکز مورد نیاز پارک‌ها بر اساس ضوابط باید صورت گیرد. چنانچه بعد از ساخت پارک و یا بوستانی شهرداری مناطق بنا به هر دلیلی اقدام به ساخت ابنیه‌ای نمایند، این نوع ساخت و ساز‌ها خلاف خواهد بود.

هادی ساعی عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز یادآور شد، بسیاری از ساخت و سازهایی که در پارک‌ها صورت می‌گیرد با مصالح ساختمانی متداول است در صورتی که می‌توان در فضاهای طبیعی و سبز از مصالح متناسب با طبیعت و محیط زیست استفاده کرد.

دانشجو سخنگوی شواری اسلامی شهر تهران نیز خاطر نشان کرد: علت اصلی ارائه این طرح ساخت و سازهایی است که خارج از ضوابط در برخی از پارک‌ها و حاشیه خیابان‌ها اتفاق می‌افتد.

وی افزود: مطمئن هستیم که در سطح مدیریت کلان شهرداری و معاونین شهرداری کسی دوست ندارد، ساخت و سازهای خلاف اتفاق بیافتد، ولی متأسفانه نوع مدیریت در سطح شهر به گونه‌ای تدارک دیده شده است که به شهرداری در مناطق و نواحی اجازه این گونه مانور‌ها را می‌دهد و چون جایی برای پایش و اعلام زنگ خطر ساخت و سازهای خلاف ضوابط در پارک‌ها وجود ندارد این طرح می‌تواند کمک کند.

علیرضا دبیر عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز تأکید کرد: ساخت و سازهای غیر مجاز بیشتر در بوستان‌ها و پارکهای منطقه‌ای و شهری اتفاق می‌افتد، در صورتی که شهردار منطقه اراده کند، هیچ اتفاقی در منطقه نخواهد افتاد.

وی طی پیشنهادی خواستار افزودن بندی به ماده واحده طرح ممنوعیت احداث ابنیه در پارک‌ها شد که بر اساس آن چنانچه بنایی خارج از طرح مصوب در پارک‌ها ساخته شود، شهردار منطقه مسئول و پاسخگو خواهد بود. که با موافقت سایر اعضاء این پیشنهاد به طرح افزوده شد.

بر همین اساس در ماده واحده این مصوبه آمده است که شهردار تهران مؤظف است از احداث هرگونه ابنیه به غیر از نمازخانه، وضوخانه و سرویس بهداشتی، کتابخانه و پست‌های برق در عرصه بوستان‌ها و پارکهای واقع در محدوده و حریم شهر تهران خودداری کند.

همچنین در این طرح، عرصه بوستان‌ها و فضاهای سبز شهر تهران در سه سطح فرامنطقه‌ای، منطقه‌ای و محلی تعریف می‌شوند، که در هر فضا بنا بر طرح‌های جامع و تفصیلی سطح اشغال و شرایط ساخت و ساز تعریف شده است و نیز در سطح شهری که بوستان‌ها، فضاهایی بالای سی هزار متر خواهند داشت، ساخت و ساز‌ها باید زیرنظر کمیسیون فنی مستقر در سازمان پارک‌ها و بر اساس ضوابط طرح‌های جامع و تفصیلی تعیین تکلیف شود و نیز تأکید شده است که در این ساخت و ساز‌ها، ترجیحا از مصالح متناسب با طبیعت استفاده شود.

در ادامه جلسه نیز لایحه «پیشنهاد به دولت، مجلس شورای اسلامی و شواری عالی استان‌ها جهت اصلاح ماده ۵۴ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۲۷/۱۱/۱۳۸۰ مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تهران رسید.

مهدی چمران در توضیح این لایحه با اشاره به قوانین شهرداری‌ها، اظهار داشت: در هیچ یک ازبندهای قوانین شهرداری‌ها، مسئولیت پرداخت هزینه برق مصرفی تجهیزات ترافیک مشخصاً برعهده شهرداری‌ها قرار نگرفته است اما این هزینه در عمل از شهرداری‌ها مطالبه می‌شود که این موضوع مشکلاتی را برای شهرداریهای سراسرکشور ایجاد کرده است.

چمران با اشاره به اینکه طبق ماده ۵۴ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، وزارت راه و شهرسازی از پرداخت هزینه برق تونل‌های بین راهی معاف است ما نیز در این مصوبه از مجلس می‌خواهیم که شهرداری‌ها را از پرداخت هزینه برق تونل‌های داخل شهری معاف کند.

بر اساس ماده واحده این مصوبه از دولت، مجلس و شورای عالی استان‌ها خواسته شده است همانند وزارت راه و شهرسازی، شهرداریهای کشور نیز از پرداخت هزینه حق انشعاب برق و بهای برق مصرفی، تجهیزات و وسایل عبور و مرور منصوبه در سطح شهر‌ها از قبیل چراغ‌های راهنمایی و رانندگی، سیستمهای نظارت تصویری، تابلوهای اطلاع رسانی، پل‌های مکانیزه عابر پیاده، ایستگاههای اتوبوس، پارک‌ها و نیز تهویه و روشنایی تونل‌ها و چراغهای ویژه نقاط مه گیر معاف باشند.

در ادامه این جلسه همچنین حسابرس مستقل شورای اسلامی شهر تهران گزارشی در خصوص سازمان نوسازی شهر تهران برای سال مالی ۱۳۸۸ ارائه کرد. براساس این گزارش این سازمان از نظر رعایت استانداردهای حسابرسی مورد خاصی نداشته و گزارش آن به صورت معقول اعلام شد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز