خبرگزاری کار ایران

در برنامه رادیویی چراغ مطرح شد؛

کت و شلوار پوشاندن به معتادان نظر شخصی محسن هاشمی بود

asdasd
کد خبر : ۶۵۰۸۶۰

الهام فخاری (نایب رئیس کمیسیون شورای شهر تهران) می‌گوید: کت و شلوار پوشاندن به معتادین مصوب شورا نبوده و اظهارنظر شخص اقای هاشمی بوده است.

به گزارش ایلنا، محمدجواد غفاری (مدیر جمعیت مردم نهاد بهبود یافتگان) شب گذشته دوشنبه 8 مرداد درباره جمع اوری معتادان و پوشاندن لباس‌های برند به آنها گفت: در کشورهای پیشرفته خدماتی برای معتادان وجود دارد که شروع آن بر اساس درک متقابل است. این خدمات کمک می‌کند تا معتادان مانند یک فرد عادی از خدمات عمومی استفاده کنند و ظاهر مناسبی داشته باشند. فکر می‌کنم تایده این طرح به این دلیل بوده که این افراد می‌توانند راحت در کنار افراد جامعه زندگی کنند.

وی ادامه داد: براساس این طرح فرد مصرف کننده ملزم می‌شود از انجام کارهایی ممانعت کند. به عنوان مثال، فردی که معتاد به تریاک است دیگر از کوکائین استفاده نکند. البته این طرح به صورت اختصاصی برای معتادان کارتن‌خواب است و ملزم به این است که فرد شرایط استفاده از حمل و نقل عمومی و ظاهری خوب داشته باشند.

غفاری با بیان اینکه حق جامعه سالم است که فرد معتاد را کنار خیابان نبیند، گفت: باید فضایی جدا برای معتادان وجود داشته باشد تا جلوی چشم مردم نباشد. طرحی به شهرداری ارائه کردیم که با کمک سمن‌ها (سازمان‌های مردم نهاد) اجرایی می‌شود و 5 سال برای رفع این معضل مهلت خواستیم. اگر این طرح قابلیت اجرا داشت به عنوان یک طرح موفق  می‌توان آنرادر کل کشور اجرا کرد.

سرهنگ بهرامی (معاون اجتماعی مواد مخدر تهران) گفت: نیروی انتظامی هر روز افراد معتاد را جمع آوری می‌کند و نسبت به گذشته در جاهایی از شهر خالی از این افراد شده درحالیکه در سال‌های گذشته بسیار در آن منطقه حضور داشتند. این معتادان پس از جمع آوری طبق ماده 16 تحویل بهزیستی داده می‌شوند. طول درمان آنها از 3 تا 10 ماه و برای برخی‌ها بیشتر هم می‌باشد.

وی ادامه داد: در همه شهر مواد مخدر زیاد نیست زیرا نیروی انتظامی آنها را جمع‌آوری و تحویل بهزیستی می‌دهد و این افراد باید پس از درمان سرکار بروند اما چون هیچ کاری ندارند دوباره وارد چرخه اعتیاد می‌شوند زیرا نمی‌توانند وارد جامعه شوند و خانواده‌های آنها آنطور که باید به آنها کمک نمی‌کنند.

بهرامی با بیان اینکه روزانه به طور متوسط 300 تا 400 معتاد را دستگیر می‌کنیم، گفت: باید ظرفیت‌های لازم مهیا شود. مسئولین مواد مخدر همیشه می‌گویند ظرف 24 ساعت می‌توانند تمام معتادان را جمع‌آوری کنند اما باید بتوان انها را به چرخه کار برگرداند تا به چرخه اعتیاد برنگردند.با توجه به ظرفیت‌هایی که دولت ایجاد کرد سال گذشته چیزی در حدود 10 هزار نفر جمع‌آوری شدند. در حال حاضر مشکلات زیرساختی اصلاح شده است و از حالت نامطلوب درآمده است.

الهام فخاری (نایب رئیس کمیسیون شورای شهر تهران) نیز درباره طرح اصلاح ظاهر معتادین متجاهر گفت بهترین و طرح‌ها وقتی به سرانجام می‌رسد که نهادهای مدنی هم در آن نقش داشته باشند اما ملاک و معیار اینکه کدام سمن‌ها متصدی این امور شوند هنوز مشخص نشده است.

وی ادامه داد: این طرح مصوب شورا نبوده و اظهارنظر شخص اقای هاشمی بوده است. مدیریت شهری در سال‌های گذشته مداخله‌های اجتماعی موثری انجام داده است. باید به بعد و قبل از آسیب‌های اجتماعی توجه کنیم.

فخاری همچنین گفت: بعد از دوره درمان جسمی و تا حدودی روان شناختی، پشتیبانی پس از درمان و بازتوانی این افرد مهم است زیرا شرایط نامساعد و فاصله گرفتن از فضای اجتماعی عادی را داشته‌اند و این مراکز قرار است کمک کنند تا وضعیت زندگی آنها بهبود داده شود.

عباسی (رئیس مرکز توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی) نیز گفت: خیلی از اینها معتاد متجاهر نیستند و باید به مراکز میان مدت انتقال داده شوند. طبق برنامه ششم توسعه مراکز جامع توانمندسازی قرار است توسط شهرداری و بهزیسیتی راه‌اندازی شود تا این معتادان به جامعه برگردانده شود.

برنامه رادیویی چراغ هر شب ساعت 21 از رادیو تهران به تهیه کنندگی و سردبیری لیدا عرفانیان ، زهره سادات هاشمی کارشناس مجری  کارشناس بصورت زنده پخش می‌شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز