خبرگزاری کار ایران

مهندس منصوری:

کرمانشاه در انجام طرح توسعه کشاورزی از استانهای پیشرو کشور است

استان کرمانشاه در انجام طرح توسعه کشاورزی از استانهای پیشرو در سطح کشور است

کرمانشاه ـ ایلنا: مهندس علی اشرف منصوری در جمع خبرنگاران گفت: استان کرمانشاه دارای بیش از 950 هزار هکتار اراضی کشاورزی است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به تولیدات کشاورزی سال گذشته این استان، تاکید کرد: در سال زراعی گذشته بیش از 4 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان کرمانشاه تولید شده است.

مهندس منصوری افزود: این مقدار تولید در سال گذشته نشان دهنده رشد 6500 درصدی تولیدات کشاورزی استان کرمانشاه نسبت به قبل از انقلاب می باشد و از سویی دیگر این مقدار تولید نسبت به ابتدای دولت نهم از رشد 37 درصدی تولیدات کشاورزی در این استان خبر می دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه در تولید برخی از محصولات کشاورزی جایگاه برتری در کشور دارد.

وی افزود: استان کرمانشاه در تولید جو، نخود، گندم دیم، ماهیان گرمابی، ذرت دانه ای و ذرت بذری جایگاه های برتر کشور را در اختیار دارد.

منصوری با اشاره به اینکه کشت آبی می تواند میزان تولیدات کشاورزی را افزایش دهد، تاکید کرد: در آینده ای نزدیک با افزایش سطوح آبی مزارع در استان کرمانشاه می توانیم شاهد افزایش تولیدات کشاورزی باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: این امر هم می تواند نتایج اقتصادی مثبتی برای این استان به بار آورد و هم باعث اشتغالزایی پایدار شود.

وی با اشاره به نقش سیستم های آبیاری نوین در افزایش تولیدات محصولات و نیز راندمان زمینهای کشاورزی، گفت: در سال گذشته بیش از 8 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کرمانشاه به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است که با این عملکرد میزان اراضی کشاورزی مجهز به سیستم آبیاری در استان کرمانشاه به 42 هزار هکتار رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: برای انجام این طرح سال گذشته بیش از 23 میلیارد تومان هزینه، از محل اعتبارات استانی پرداخت شده است.

منصوری تاکید کرد: در بحث احداث کانالهای آبیاری در اراضی کشاورزی کرمانشاه نسبت به ابتدای دولت نهم که کمتر از 12 کیلومتر بوده است، رشد 100 درصدی داشته ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: در حال حاضر بیش از 6800 هکتار از اراضی کشاورزی استان کرمانشاه دارای کانالهای انتقال آب می باشند که در سال گذشته نیز 87 طرح در این زمینه به بهره برداری رسیده است که نشان دهنده رشد 350 درصدی این امر دارد.

وی با اشاره به کارهای انجام گرفته در بخش آب و خاک در اراضی کشاورزی استان کرمانشاه، گفت: خوشبختانه سال گذشته از سوی استاندار کرمانشاه بیش از یک میلیارد تومان اعتبار برای انجام مطالعات آب و خاک در استان کرمانشاه پرداخت شده است که پروژه ایستگاه قمشه در درودفرامان کار خود را آغاز کرده است و سال آینده این پروژه به بهره برداری می رسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به طرح توسعه بخش کشاورزی گفت: استان کرمانشاه در انجام طرح توسعه کشاورزی از استانهای پیشرو کشور می باشد.

مهندس منصوری افزود: تاکنون بیش از 5238 طرح توسعه کشاورزی در استان کرمانشاه به تصویب رسیده است که برای عملیاتی کردن این طرحها به 358 میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم.

وی تاکید کرد: از تعداد این طرحها، 1007 طرح تاکنون انعقاد قرارداد با بانک انجام داده اند که میزان اعتبار آنها 37 میلیارد تومان می باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: خوشبختانه ادارات استان کرمانشاه در انجام طرح توسعه کشاورزی تاکنون کمکهای خوبی به سازمان جهاد کشاورزی استان داشته اند.

منصوری افزود: در ابتدای طرح توسعه کشاورزی بیش از 175 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان کرمانشاه برای انجام این طرح شناسایی شده است که این مقدار اراضی برای تعیین میزان آبدهی در اختیار شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه قرار گرفت که در حال حاضر برای 73 هزار هکتار از این اراضی امکان تخصیص آب ابلاغ شده است.

وی با اشاره به اینکه 2247 هکتار از عرصه های منابع طبیعی در اختیار افرادجویای کار و فارغ التحصیل کشاورزی قرار گرفته است، گفت: در مجتمع پرورش قارچ قمشه ماهیدشت از 140 نفر از بانوان فارغ التحصیل بخش کشاورزی و جویای کار دعوت به همکاری خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تاکید کرد: در هفته دولت بیش از 90 پروژه در بخش های مختلف کشاوری در استان کرمانشاه افتتاح خواهد شد.

وی تصریح کرد: برای افتتاح و بهره برداری از این طرحها، بیش از 29 میلیارد تومان اعتبار دولتی و تسهیلاتی هزینه شده است که این طرحها می توانند زمینه اشتغال برای 728 نفر در استان را فراهم کنند.

منصوری با اشاره به افزایش قیمت گوشت مرغ در ماههای اخیر در سطح کشور و استان، افزود: به دلیل گران شدن برخی از نهاده های دامی، شاهد افزایش قیمت مرغ در سطح کشور و استان بودیم که برای مقابله با چنین شرایطی مقرر گردید که 3 میلیون قطعه جوجه به ظرفیت تولید استان کرمانشاه اضافه کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: در سال 89 استان کرمانشاه موفق شده است که بیش از 7500 تن تولید ماهیان گرمابی و سردابی داشته باشد که این رقم در سال گذشته به 10 هزار و 500 تن رسیده است که طبق برنامه ریزی های انجام گرفته باید تولید ماهی در سالجاری در استان کرمانشاه به 15 هزار تن برسد.

وی با اشاره به اینکه آبزی پروری در استان کرمانشاه نسبت به سال 84، از رشد 800 درصدی برخوردار بوده است، افزود: برای اولین بار در سطح کشور موفق شده ایم که در یک مزرعه خصوصی پرورش ماهی در استان کرمانشاه نوعی ماهی خاوریار تحت عنوان "تاس ماهی" را پرورش دهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در پایان سخنان خود گفت: استان کرمانشاه در سال گذشته بیش از 439 هزار تن صادرات محصولات کشاورزی به ارزش 269 میلیون دلار داشته است.

در ادامه این جلسه، دکتر افشین صفوی، سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: مهمترین افق سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در تولید محصولات کشاورزی، تولید محصولات پاک و ارگانیک است.

دکتر صفوی تاکید کرد: در سال گذشته در سطح 4 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کرمانشاه نخود ردیفی کاشت شده است که برنامه ما برای امسال، افزایش 10 هزار هکتاری اراضی کشاورزی در کشت نخود ردیفی است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر 3 مرکز تولید حشرات مفید در استان کرمانشاه تاسیس شده است که در این مراکز 4 میلیون زنبور "هاپرو براکون" تولید شده است.

صفوی با اشاره به اینکه اغلب اراضی کشاورزی استان کرمانشاه به صورت دیم است، افزود: بیش از 80 درصد از اراضی کشاورزی این استان به صورت دیم کاشت می شود که همین امر باعث شده است که کشاورزی ما به شدت به بارندگی وابسته باشد که این موضوع می طلبد که کشاورزان را در مدیریت بهتر و صحیح آب آموزش دهیم.

در ادامه این نشست، مهندس بهرام خانی، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز گفت: 90 درصد از دان مصرفی برای مرغداری های ما وارداتی است، و از اسفندماه سال گذشته روند افزایش این نهاده های دامی آغاز شد تا جایی که قیمت هر کیلو سویا از 650 تومان به 2000 تومان رسید.

مهندس خانی تاکید کرد: برای کاهش قیمت مرغ در کرمانشاه بیش از 2 تا 3 هزار تن مرغ به بازار مصرف کرمانشاه تزریق کرده ایم.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: اوایل افزایش قیمت مرغ، شاهد افزایش قیمت این قلم تا بیش از 7000 تومان بودیم ولی الان شاهدیم که با مدیریت خوب قیمت مرغ در بازارهای استان کرمانشاه تک نرخی شده است و در حال حاضر گوشت مرغ به قیمت هر کیلو 5200 تومان عرضه می شود.

وی با اشاره به اینکه برای مدیریت بازار، 110 تن مرغ را ذخیره کرده ایم، گفت: سال گذشته بیش از 7200 تن تولید تخم مرغ در استان کرمانشاه تولید داشته ایم که پیش بینی می شود این میزان در سالجاری به 8000 تن برسد.

خانی در پایان با اشاره به برنامه ها و طرحهای افتتاحیه سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در هفته دولت افزود: 80 درصد از طرحهای مصوب سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در بخش دامپروری است و نیز 84 درصدی از قراردادهای بسته شده در این بخش و همچنین 83 درصد پرداختها تا کنون نیز در این بخش بوده است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز