کد خبر: 467433 A

شهردار کلانشهر رشت خبر داد:

شهردار رشت در مراسم افتتاح نخستین کنگره دانشجویی صنایع غذایی ایران از برگزاری کنگره دانشجویی صنایع غذایی در رشت جهت شناخت بیشتر فرهنگ و تاریخ بوم گیلان خبر داد.

به گزارش ایلنا از رشت، ثابت‌قدم شهردار رشت در مراسم افتتاح نخستین کنگره دانشجویی صنایع غذایی ایران که با شرکت دانشجویان  ۲۲ استان کشور برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این کنگره اظهار داشت: هدف از برگزاری کنگره دانشجویی با این موضوع که مربوط به حوزه گردشگری و بحث مربوط به غذا و در واقع خوراک و هویت و فرهنگ وتاریخ بوم استان گیلان و شهر رشت بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: قطعاً در این زمینه ما باید بتوانیم بحث مربوط به موضوعاتی از بعد علمی و از بعد اجرایی که به نوعی ریشه‌ای است  را به گونه‌ای  به هم متصل کنیم که در حیطه دستاوردهای اقتصادی قرار گیرد.

ثابت قدم بیان داشت: قطعاً ماباید هویت و فرهنگ خود راحفظ کنیم، با توجه به اقداماتی که همکاران خوب ما طی دو سال گذشته در حوزه مدیریت شهری داشتند امروز این امکان فراهم شدکه شهر رشت از جمع ۱۸ شهر خوراک شناسی جهان در یونسکو به ثبت برسد.

 وی درتبیین روند کسب این مقام جهانی برای شهر رشت گفت: با توجه به مستندات ارسالی و تداوم این بحث برای پایداری موضوع در مقیاس جهانی وتاثیر آن در اقتصاد ملی وشهری ما نیازمند اتصال چندین موضوع فنی و علمی دراین زمینه بودیم تا بتوانیم بر مبنای آن نسبت به مدیریت خروجی ها در بین مردم وتوسعه جامعه محلی کمک کنیم. 

 شهردار رشت از ارتباط مشخص توانایی دانسته ها با چنین موضوعی به لحاظ آنکه وضع موجود ما چه بود تا بتوانیم آن را در یک برنامه مشخص زمانبندی شده به یک وضع مطلوب برسانیم گفت : به هرحال آن چیزی که خوراک گیلان و شهر رشت را به ثبت رساند گذشته بومی و هویتی و زحمات کشاورزان وتولید کنندگان وبه نوعی افرادی بودکه درطول زمان وتاریخ از فن آوری محصولات غذایی امکان مطلوب وموثرداشتند؛ به ویژه زنان ما که دراین جغرافیا عنصر بسیار فعالی، هم درتولید و  هم در فناوری بودند اما برای اینکه آن وضع موجود به فضایی مطلوب برسد و درعین حال پایدار بماند و خودش را در یک مقیاس جهانی زنده نگهدارد باید در داخل سیستم جغرافیای شهر رشت خود را به چند رویکرد برسانیم، اول آنکه این موضوع را در محضر اعتماد عمومی همچنان زنده و رو به رشد داشته باشیم و برای اینکه این اتفاق بیفتد قاعدتاً باید عموم جامعه ما به دستاوردهایی که داشتند آگاه باشند و درعین حال با سازماندهی درست اولاً به تدریج در مقیاس استانداردهای جهانی قرارگیرد وثانیاً به دستاوردهای جدید جهانی برسد.

ثابت قدم بیان داشت:  قطعاً اگر قرار است این اتفاق روی دهد یکی از موضوعات این بحث رویکرد های علمی و فنی  موضوع به لحاظ محتوا درتمام فرهنگ هایی است که می تواند خوراک را به یک برند تبدیل نماید و می بایست بتواند چهار چوب های استاندارد های جهانی را حفظ کند و خود را در آن راستا از تولید تا بسته بندی و خروجی ارتقاء دهد.

شهردار رشت با اشاره به وجود بالغ بر دویست نوع خوراک در شهر رشت اظهار داشت :  مسئولین مرتبط باید قادر شوند این تشکیلات را  به صورت پایه ای با دیدگاه فن آورانه وتبدیل اعتقاد دید برعمل ساماندهی کنند و از سوی دیگر آنچه که می تواند به این موضوع کمک کند و درحیطه وظایف مدیریت شهری است به نوعی تلفیق این هویت در بخش فرهنگی و اقتصادی بامقوله مربوط به کالبد شهری و هویت است که قطعاً جمع این دو ما را به سمت افزایش سطح میزان گردشگران به لحاظ کمی و پس از آن ارتقاء کیفی شهر به لحاظ برند سازی و نگاه شهر به سمت دیپلماسی شهری درمقیاس ملی و بین المللی سوق می دهد.

 ثابت قدم ابراز امیدواری کرد بتوانیم با کمک به مجامع دانشگاهی این موضوع را به لحاظ یکایک اجزاء تاعمق مورد نظر به نقطه مطلوب کیفی برسانیم و سپس بر اساس آن در قالب نمایش‌های عمومی که به یقین باید توسعه جامعه محلی رابه دنبال داشته باشد ، مردم را مشارکت پذیرتر نماییم.

شهردار رشت اظهار داشت: قطعاً مجامع دانشگاهی به رخ دادن این ارتقاء کمک میکنند.

ثابت قدم در انتقاد از نحوه تجهیزات نامناسب این کنگره گفت: به موضوعات حاشیه ای خیلی از جلسات کاری ندارم اما همه می‌دانیم اگر بخواهیم حرف جهانی بزنیم در تعامل از میکروفونی که داریم صحبت می‌کنیم ، تالاری که می‌خواهیم همایش اجرا کنیم و تنظیم وقت برنامه وبسیاری از موضوعات دیگر باید در مقیاس آن برند باشد و به سمت سیستمی‌پیش‌ برویم که جزو برند ثابت برای خود و کشورهای جهان باشیم.

شایان ذکر است نخستین نشست تشکیل اتحادیه های انجمن های علمی علوم کشاورزی کشور درتاریخ ۲۱ و۲۲ اسفندماه سال قبل به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد تشکیل شد و دومین نشست این اتحادیه به میزبانی شهرداری رشت و دانشگاه گیلان روزهای ۱۷لغایت ۱۸ اسفندماه درحال برگزاری است.

ایران رشد صنایع غذایی گردشگری دانشگاه گیلان
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر